Kategórie
Bike-techChudneme, priberáme, udržiavame... # komunita # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia # zdravie # výživa
Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
-10% Sponser Electrolytes energetický nápoj, 10 tabliet, fruitmix
4,49 €
-10%
MOC 5,59 €
Akcia týždňa -9% Namedsport Hydrafit energetický nápoj, 400 g, červený pomaranč
8,99 €
-9%
MOC 11,99 €
Akcia týždňa -9% Namedsport Hydrafit energetický nápoj, 400 g, červený pomaranč
8,99 €
-9%
MOC 11,99 €
-16% NUTREND MAGNESLIFE výživový doplnok, 25 ml, bez príchute
1,09 €
-16%
MOC 1,29 €
Zhrnutie, ziadne zazracne riesenie nie je, treba si najst dlhodobo udrzatelny sposob a dodrziavat ho. Kaloricky deficit na schudnutie a potom rovnovahu na udrziavanie.
Ja idem 16:8 uz 4 roky. Bez ranajok, prve jedlo o dvanactej, posledne zacnem jest o siedmej vecer. Snazim sa jest co najviac, kedze aj posilnujem. Nechudnem, ale ani velmi nepriberam, kedze aj bicyklujem. Ale ja som exkomorf, tak tazko to nejak pausalizovat.
Pred koncom minulého roka už moja váha atakovala neprípustnú hodnotu. Povenoval som sa rôznej literatúre, aby som pochopil, ako si prispôsobiť príjem a výdaj na môj spôsob života (práca, šport a pod.) a dnes mám o 25kg menej. Nehladujem, jem všetko a naučil som sa, ako kombinovať rôzne potraviny a ich množstvá. Momentálne už nič nevážim a stále sa mi darí ísť s váhou dole. Ešte 5 kíl a začnem to stabilizovať.
Uz 3 roky sa poctivo vazim kazdy den, dokonca v poslednej dobe uz pribudlo aj meranie tuku takou vahou za stovku (meria aj cez ruky, cize by mala byt presnejsia) a co mozem povedat, ze prvy rok moja trendova ciara sla krasne dole, druhy rok sla jemne dole a tento rok ide hore a neviem, ci sa mi ju podari zvratit, pretoze by so musel ist do nejakej drastickej metody...ktorej vysledky zvacsa byvaju docasne.
Zaujimave je, ze zvra nastal po lyzovacke a chate na Velku noc, kde som bol s ludmi, co sa radi prezieraju, takze moje telo tam dostalo riadne kaloricke bomby...a este sa z toho nespamatalo.
Urcite je nieco ine chudnut v 20ke, v 30ke a fajnsmekri si to mozu skusit po 50ke ake je to vyzivne.
Po tej 50ke to ide kur...sky tazko...vlastne ja som zacal kratko po 50ke priberat a zatial som tento trend nezvratil
Ale nevzdavam to a bojujem;o).
Na diety a hladovanie serte, telo ide vzdy do stresu a po skoncine hladovky a diety si rado doplni to, co ste mu odpopierali+nieco navyse keby nahodou.
Mimochodom slavny fasting je ako vynajst koleso...nejde o casove intervaly pri nom, ide o to, aby ste nesli spat nazraty. Telo ukladajuce sa ku spanku nema na co velmi spotrebovat energiu, ktoru ste mi kratko predtym dodali, takze si ju ulozi.
Mne sa rokmi celkom osvedcil na zahnanie hladu pred spanim proteinovy napoj. Zasyti, nemate tazky zaludok a protein je termogenezny (az 30% sa spotrebuje na jeho travenie).
Ja si inak po treningu(cyklistickom) rad doprajem jedno pivko v miestnej krcme a vyfajcim 1-2 cigaretky(lebo sa mi to k pivu hodi)...takze skusite chudnut s mierou, kde si aj doprajete...da sa to.
Horsie bolo po prvom jedle co som zjedol, zacal som byt viac hladny v dany den.
Ale to uz preslo a teraz mam pocit ze mi staci jedla menej ako pred postom a nemam skoro vobec chut na sladke napriklad.
Este dnes sa citim poslabsie, ale zrejme treba viac aplikacii. Ja tomu dam sancu ako experiment jeden krat za tyzden ale skratim post na 24hodin.
Jeden kulturistika mi to hovoril