Zdravim, konecne treba zalozit aj tuto temu, lebo mnoho z nas, z hlavneho mesta a okolia, tam travi vela casu na bicykli, a v nadchadzajucej sezone aj bude
pre zdarny zaciatok par letnych fotiek z Hainburgu:
Neviete aka socialna jazda isla vcera po 6pm smer Braunsberg? Lebo som ich stretol asi 3x, najprv Wolfstahl, kde stali tak ze blokovali celu ulicu, potom ked sa skriabali na Braunsberg roztahani po celej ceste akoby to bola jednosmerka a potom som este stretol cestou spat skupinku pred Wolfstahlom (neviem ci to bol spinoff tej prvej) kde uz stalo na cyklotrase aj policajne auto a nieco tam riesili, predpokladam ze nejaka kolizia alebo konflikt....
Nechapem tuto poslednu modu, naco je toto dobre?
Neviete aka socialna jazda isla vcera po 6pm smer Braunsberg? Lebo som ich stretol asi 3x, najprv Wolfstahl, kde stali tak ze blokovali celu ulicu, potom ked sa skriabali na Braunsberg roztahani po celej ceste akoby to bola jednosmerka a potom som este stretol cestou spat skupinku pred Wolfstahlom (neviem ci to bol spinoff tej prvej) kde uz stalo na cyklotrase aj policajne auto a nieco tam riesili, predpokladam ze nejaka kolizia alebo konflikt....
Myslim si, ze prva 'pro' skupina bola Najšport, otocili BB viackrat, na miektorych segmentoch maju aj poradia v KOM (napr 2. ci 3 . miesto v poslednom spurte).
Druha neskorsia 'amaterskejsia' bola Isadore, start po 17:30
Nejakych 4 na krajnici, v poli som videl pri jazde naspat, pomoc nepotrebovali, myslimze jeden/jedna tam boli zraneni. Policajtov som nevidel.
Davnejsie (tyzden, dva?) som videl stat Isadore na namesticku v Wolfsthale, trojuholnik s fontanou a automatom, bolo ich vela a roztahani, no prejsť sa dalo.
Niekedy by som sa mozno aj pridal, no zacinaju neskoro, je ich vela, na zaciatocnicku jazdu uz asi nie som;) (atd, kopec dovodov;)
PS, edit: tiez nechapem, ked niekto strikuje kopec po celej sirke (no dobre, 'len' 75-80% sirky), najma ked obcas z protismeru (v svojom smere, spravne) letia dole rozbehnute rakety
Ale to sa nevylucuje. Ja som len napisal ze v utorok idu RBBA Braunsberg o 17,30 spod apolla. A byva ich zvycajne 30+
Ja viem, že RBBA jazdí v utorok smer Braunsberg, len som tým chcel napísať, že oni to nemohli byť, keďže cez Wolfstahl sa nevracajú. Teda to nemohli byť oni, keďže píše, že tú skupinu stretol dvakrát v tej dedine.
Presne tak, ak idu tak tridsiati v jednom kuse, je to pohroma, mali by sa naucit jazdit a rozdelovat na mensie skupiny dajme tomu 6-10 kusov, podobne ako to vidam u tych holandskych najazdnikov brazdiacich celu Europu, ti tiez nejazdia jedna horda 300 kusov pokope, ale rozdeluju to na malicke skupiny.
Su nejake pravidla cestnej premavky, ktore platia pre vsetkych. Napriklad v Polsku mozu byt skupiny max 20 cyklistov a aspon 200m od seba, tie skupiny.
Nezda sa mi, ze je zakonom uvedena max velkost skupiny. Skor sa odlisuju pravidla pri skupine do- a nad-.
Napr. v Nemecku pri skupine nad 16 ucastnikov platia ine pravidla ako pri skupine do 16. Napr. od 16 ucastnikov mozu jazdit po ceste aj ak je paralelna cyklotrasa. No vzdy max dvaja vedla seba. A cela skupina sa potom povazuje ako jedno vozidlo (napr. ak prvy vojde do krizovatky na zelenu, ostatni mozu prejst na cervenu).
Trošku nerozumiem, prečo argumentuješ Nemeckom, keď reč je o Polsku. A nie je to vec tvojho zdania alebo nezdania, ale vec legislatívy:
"Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać .... rowerów, wózków rowerowych lub hulajnóg elektrycznych – 15;"
"Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów."
Mne tiež vadia tieto "PRO" skupiny jazdiace smer AT. Vytláčajú cyklistov v protismere pomaly až na trávu, už som viac krát musel na nich vrieskať, že idem oproti, lebo oni sú v družnej debate traja vedľa seba hlavne na konci skupiny a asi si myslia, že im patrí celá cyklotrasa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ps, edit: alebo pokus o vysvetlenie nevysvetlitelneho
https://e.dennikn.sk/minuta/4650670
Tipujem, že si stretol včera týchto.
https://www.instagram.com/p/DKHjquOKYfW/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Ale hento nie je RBBA. Tí sa stretávajú pod Apollom. Ten link je pre tréningové cyklojazdy čo robí pre začiatočníkov a skúsených Isadore.
Druha neskorsia 'amaterskejsia' bola Isadore, start po 17:30
Nejakych 4 na krajnici, v poli som videl pri jazde naspat, pomoc nepotrebovali, myslimze jeden/jedna tam boli zraneni. Policajtov som nevidel.
Davnejsie (tyzden, dva?) som videl stat Isadore na namesticku v Wolfsthale, trojuholnik s fontanou a automatom, bolo ich vela a roztahani, no prejsť sa dalo.
Niekedy by som sa mozno aj pridal, no zacinaju neskoro, je ich vela, na zaciatocnicku jazdu uz asi nie som;) (atd, kopec dovodov;)
PS, edit: tiez nechapem, ked niekto strikuje kopec po celej sirke (no dobre, 'len' 75-80% sirky), najma ked obcas z protismeru (v svojom smere, spravne) letia dole rozbehnute rakety
Ale to sa nevylucuje. Ja som len napisal ze v utorok idu RBBA Braunsberg o 17,30 spod apolla. A byva ich zvycajne 30+
Ja viem, že RBBA jazdí v utorok smer Braunsberg, len som tým chcel napísať, že oni to nemohli byť, keďže cez Wolfstahl sa nevracajú. Teda to nemohli byť oni, keďže píše, že tú skupinu stretol dvakrát v tej dedine.
Napr. v Nemecku pri skupine nad 16 ucastnikov platia ine pravidla ako pri skupine do 16. Napr. od 16 ucastnikov mozu jazdit po ceste aj ak je paralelna cyklotrasa. No vzdy max dvaja vedla seba. A cela skupina sa potom povazuje ako jedno vozidlo (napr. ak prvy vojde do krizovatky na zelenu, ostatni mozu prejst na cervenu).
"Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać .... rowerów, wózków rowerowych lub hulajnóg elektrycznych – 15;"
"Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów."
Dz. U. 1997 Nr 98 poz. 602, Art. 32