Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
Hlavne auto uz mam a nie koli cestovaniu niekam na bike. Tiez ho nezdielam s milionom ludi ako vlaky. Zaratavat nadobudaciu cenu je imho somarina a len tym chcu ludia dosiahnut to ze to vyjde prave im v prospech vlaku. Ak to auto mat nebudem tak potom sa mozeme bavit ze si to pojdem kupit koli vyletu. Vlaky su proste predrazene.
Vlaky nie sú predražené, len skrátka v cene lístka sú náklady, ktoré nie sú v cene za kilometer autom tak, ako sa bežne počíta. Takže cesta autom logicky vyjde vždy výhodná (a samozrejme, pri obsadení auta viacerými osobami ani nehovoriac).
Keby bola cena lístka za vlak predražená, tak by nimi necestovali miliardy cestujúcich ročne, išli by autom.
Ano samozrejme auto ma tiez svoje vyhody. Po ceste zastanes kde chces kolko chces, mozes menit ciel cesty, trasu atd. Vziat ovela viac veci so sebou, ides az k ubytku a nie tam kde je stanica niekde xy km daleko.
Ex603 smer Slovenský raj.
Človek si kúpi 3 lístky, teda pre seba, bike a aj miestnenku a potom si drahý bicykel uviažete bundou, aby nespadol na zem. Nie sú schopní dať tam ani 3 nejaké popruhy alebo niečo.
Pani, ktorá vystupovala v LM a mala bike v strede, bola taká "zlatá", že mi obúchala všetko, čo sa dalo ešteže mám nervy z ocele A potom jej bike do dverí 3x zavrelo , kým ho odtiaľ dostala celkom von. "Skvele" to majú vymyslené v tých našich vlakoch.
odkedy toto zaviedli, velmi nerad cestujem vlakom. uz som mal o tom so sprievodcickou rozhovor. ze popruhy gde? mam si vraj nosit. v niektorych voznoch su, ale predpokladam, ze im to kradnu.
vraj haky zrusili lebo to ludia nevedeli dvihnut a nie kazdy bike sa zmetil do haku.
toto je za mna uplne zle - lebo pride daky jojo s pleckou za 50€ a je_bne to tam. namiesto kludneho driemania musis stale davat pozor na bike. a ten "stojan" neudrzi na vyhybke ani sobi20.
pri dlhej jazde vlakom jedine do uschovne - tam su myslim stale haky.
Tiež ma to dosť štve. Jediné šťastie, že väčšinou cestujem skôr na kratšie vzdialenosti červenými osobákmi, ktoré majú stále háky. V rýchliku už radšej dávam do úschovne ako Gusto.
Nic v zlom, ale bike zabera realne viac miesta ako clovek a nieje ani sanca aby sa nejak rozumne dal nad/pod sedadla a podobne, a listok stoji 1.5-2.5€ na jazdu/den - cca ako jazda mhd.
Ja rozumiem ze by bolo krasne mat luxusne prepravy bikov v bielych rukavickach, ale kto to bude platit? Viete mi ukazat v kolkych krajinach je to o tolko lepsie a za ekvivalentne ceny?
idealne ked sa tam umiestni este mamča s kocarom
tu nejde o rukavicky - pri dlhsej jazde ti vie pedal, nosic, srob .... pri tom hojdani vydrat dieru do karbonu
a ja stale nechapem naco su im bicykle roztrusene po vagonoch, co musi otravovat aj beznych cestujucich. preco na leto nedaju jeden vagon kde je polovica bez sedadiel s hakmi, stojanmi
stanos4 keď premával Regiojet
BA-KE a späť, tak sa za bicykel neplatilo nič navyše.
Ale bývalo Max 4 miesta pre bicykle ak išli dva vagóny lowcost, ak išiel jeden tak len 2 miesta
Stačilo keď si si zarezervoval miesto pre bicykel na trase ktorou cestuješ.
Ex603 smer Slovenský raj.
Človek si kúpi 3 lístky, teda pre seba, bike a aj miestnenku a potom si drahý bicykel uviažete bundou, aby nespadol na zem. Nie sú schopní dať tam ani 3 nejaké popruhy alebo niečo.
Pani, ktorá vystupovala v LM a mala bike v strede, bola taká "zlatá", že mi obúchala všetko, čo sa dalo ešteže mám nervy z ocele A potom jej bike do dverí 3x zavrelo , kým ho odtiaľ dostala celkom von. "Skvele" to majú vymyslené v tých našich vlakoch.
To, ze pani svoj cestak nema rada je uz vidno aj na chybajucej gume na lavej brzdovej pake. Nechapem, jak s takym niecim moze clovek vobec jazdit.
to tiez nie je vzdy garancia toho, ze to bude na tych hakoch prepravene. nie raz som tiez bicykel nevedel zavesit cez priliz siroke riadidla na okolitych mtbckach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moje auto má celkové náklady na údržbu a prevádzku (oleje, ggumy, STK, ek, nafta, čistenie atď) 28c/km. Nadobúdaciu cenu som ale nerátal, to je fakt
70km autom vs 70km vlakom si spočítaj...
Keby bola cena lístka za vlak predražená, tak by nimi necestovali miliardy cestujúcich ročne, išli by autom.
Ano niektore veci su pri vlaku plus. Nemusi clovek soferovat, moze pit, nemusi zacinat tam kde konci atd.
ps: bolo na lapaloma, medzitym pribudlo od scarinka
Pani, ktorá vystupovala v LM a mala bike v strede, bola taká "zlatá", že mi obúchala všetko, čo sa dalo
vraj haky zrusili lebo to ludia nevedeli dvihnut a nie kazdy bike sa zmetil do haku.
toto je za mna uplne zle - lebo pride daky jojo s pleckou za 50€ a je_bne to tam. namiesto kludneho driemania musis stale davat pozor na bike. a ten "stojan" neudrzi na vyhybke ani sobi20.
Ja rozumiem ze by bolo krasne mat luxusne prepravy bikov v bielych rukavickach, ale kto to bude platit? Viete mi ukazat v kolkych krajinach je to o tolko lepsie a za ekvivalentne ceny?
tu nejde o rukavicky - pri dlhsej jazde ti vie pedal, nosic, srob .... pri tom hojdani vydrat dieru do karbonu
a ja stale nechapem naco su im bicykle roztrusene po vagonoch, co musi otravovat aj beznych cestujucich. preco na leto nedaju jeden vagon kde je polovica bez sedadiel s hakmi, stojanmi
BA-KE a späť, tak sa za bicykel neplatilo nič navyše.
Ale bývalo Max 4 miesta pre bicykle ak išli dva vagóny lowcost, ak išiel jeden tak len 2 miesta
Stačilo keď si si zarezervoval miesto pre bicykel na trase ktorou cestuješ.
Pani, ktorá vystupovala v LM a mala bike v strede, bola taká "zlatá", že mi obúchala všetko, čo sa dalo
To, ze pani svoj cestak nema rada je uz vidno aj na chybajucej gume na lavej brzdovej pake. Nechapem, jak s takym niecim moze clovek vobec jazdit.
to tiez nie je vzdy garancia toho, ze to bude na tych hakoch prepravene. nie raz som tiez bicykel nevedel zavesit cez priliz siroke riadidla na okolitych mtbckach.