Veru, nech uz je zase sychrava jesen neprejde jediny letny vyjazd, kedy by ma niekto neohrozil, a nemyslim tym auta a vodicov. Neporovnatelne lepsie sa mi jazdi na jesen a v zime, kedy vacsina sebestrednych exotov sedi doma pri telke.
Keby leto nebolo take dlhe, tak ho najradsej uplne vypustim a nejazdim vobec.
Ist v letny vikend na petrzalsku hradzu je zivotunebezpecna vec. To bezpecnejsie je ist aj na dialnicu medzi kamiony
Hej. Minuly vikend v Rakusku ludom tiez statocne prepinalo. 3 rozne situacie kedy siel vodic v aute do protismeru mne oproti. Najskor pri Kitsee obiehali 3 auta traktor, ja som isiel oproti. Treti zacal predbiehat aj ked videl ze to nestiha tak sme sa len tesne lizli a ja som nechapal co sa prave stalo. Potom o x km dalej v nejakej obci, uplne prehladna 90 stupnova zakruta kde nebolo mozne ist inak. Ja som ju mal doprava a videl som ze oproti ide do zakruty auto. A on si to poslal rovno na vnutro mne oproti - kolesami tesne popri obruvniku. Ja som smykoval a na nom bolo vidno ze z nejakeho dovodu si ma vsimol az na poslednu chvilu tak to rychlo strhol prec - tiez som nechapal lebo tam bol vyhlad 200m z oboch smerov za zakrutu. A nakoniec v neprehladnej zakrute mi do protismeru vybehol nejaky pretekar ktoreho vynieslo.
Abiker - tu v prihranicnej oblasti rakuska je drviva vacsina vodicov, co ta ohrozia, slovaci. Sice tusim raz alebo dvakrat za cele tie roky ma ohrozil aj nejaky rakusky farmar, ale inak plati prva veta
Tak tak, este pred par rokmi, teda pred koronou este, ma takto slovak vytrubil na semafore za mnou v Parndorfe (autom som bol), lebo som si dovolil zastat na oranzovu, u nas to bol pomaly trestny cin
Bolo by asi naivné veriť, že v tejto a podobných témach sa niečo vyrieši, je to skôr taká psychohygiena typu Ahoj denníček, dnes... Na mieste z pozície vodiča v plnej premávke nikoho poučovať nebudem, pretože by som ešte ja sama spôsobila dopravný "kolaps" a to naozaj nechcem, ale keď som chodec alebo cyklista, poučujem rada a často lebo tým, že spomalím alebo zastavím nikoho neobmedzím. Rovnako to nerieši vôbec nič
Abiker - tu v prihranicnej oblasti rakuska je drviva vacsina vodicov, co ta ohrozia, slovaci. Sice tusim raz alebo dvakrat za cele tie roky ma ohrozil aj nejaky rakusky farmar, ale inak plati prva veta
Moja skusenost z poslednych 10 rokov jazdenia po AT okreskach - slovenski vodici sa prepinaju do ostraziteho a ohladuplneho modu, idu predpisovo, davaju priestor. Predpokladam, ze je to strachom z pokuty a rakuskych policajtov. Ak ma niekto ohrozil (co nebyva casto, objektivne), tak su to skor rakuski dochodci, ktori ta vobec nevnimaju ako prekazku (alebo proste vobec nevnimaju). Bezni rakuski vodici su OK, ale cim blizsie k Viedni, tym sa zvysuje percento agresivnejsich vodicov a hustota premavky.
Veru, nech uz je zase sychrava jesen neprejde jediny letny vyjazd, kedy by ma niekto neohrozil, a nemyslim tym auta a vodicov. Neporovnatelne lepsie sa mi jazdi na jesen a v zime, kedy vacsina sebestrednych exotov sedi doma pri telke.
Ist v letny vikend na petrzalsku hradzu je zivotunebezpecna vec. To bezpecnejsie je ist aj na dialnicu medzi kamiony
Hmm je divne ze vzdy tieto vycitky citam len od ludi co nejazdia na cestaku ale len siroke riaditka. Mozno nahoda, mozno nie...
Na hradzu nejazdim ked nemusim lebo je to nebetycna nuda ale skor ma tam ohrozuju bezni ludia na bicykloch (nemylit si s cyklistami) ktori jazdia hala bala, zlava doprava, zastavuju len tak hockde kde sa im zalubi bez toho aby sa pozreli ci nahodou niekto nejde zozadu, deticky, etc.
Musim velmi rozmyslat kedy ma na hradzi nejak ohrozil ziletkar alebo nejaka skupinka.
Napr vcera na hradzi smerom na lanfra boli asi 3 alebo 4 skupiny bezkyn cca po 20-30 bab. V istom momente sa stretávali oproti a samozrejme cela sirka hradze zapratana, nie je kade prejst. Len spomalit na minimum a cakat. ?♂️
Tolko k tym fuj fuj ziletkarom co inych ohrozuju na zivote ?
Napr vcera na hradzi smerom na lanfra boli asi 3 alebo 4 skupiny bezkyn cca po 20-30 bab. V istom momente sa strtavali oproti a samozrejme cela sirka hradze zapratana, nie je kade prejst. Len spomalit na minimum a cakat. 🤷♂️
nuž neviem, ja by som za 20-30 bežkynami šiel kľudne dlhšiu dobu ... lepšie ako keď na deti, ktoré nejdú krásne rovno a/alebo úplne na pravej strane cestičky ziapu nadávajú žiletkári
a ako tie bežkyne kazia dobré meno normálnym cyklistom
nuž neviem, ja by som za 20-30 bežkynami šiel kľudne dlhšiu dobu .....
Svojim neohladuplnym zaberanim celeho priestoru hradze obmedzuju moznosti predbiehania, a tym, ze sa normalny cyklista za nimi dlhsie zdrziava, zacina posobit ako uchyl-očumovač.
Velke skupiny na hradzi su zlo a je jedno z akych ucastnikov premavky su tvorene.
totti7210no v prvom rade ma prilbu, dalsie kriteria nie su uplne striktne, skor podla spravania a stylu jazdy.
Necakam asi nic a preto tam jazdim minimalne.
lapaloma ak ti staci k zivotu obzeranie zadkov na hradzi tak to mas velmi dobre. My ame len chceli ist dalej. Problem ani nie je tak v tom ze tam behaju, vwd to moze kazdy ale akor v tom ze idu tak ze nenechaju ani kusok miesta kade prejst. A kedze su to bezci tak to teva dlhsie ako ked sa minaju 2 baliky cyklistov.
Ale to bolo len na margo toho ze sa tu atale spominaju ziletkari co ohrozuju ostatnych.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tej sa od apríla do novembra cez vikendy vyhýbam už roky.
Ale ešte má napadlo nebude problém v tebe?
Moja skusenost z poslednych 10 rokov jazdenia po AT okreskach - slovenski vodici sa prepinaju do ostraziteho a ohladuplneho modu, idu predpisovo, davaju priestor. Predpokladam, ze je to strachom z pokuty a rakuskych policajtov. Ak ma niekto ohrozil (co nebyva casto, objektivne), tak su to skor rakuski dochodci, ktori ta vobec nevnimaju ako prekazku (alebo proste vobec nevnimaju). Bezni rakuski vodici su OK, ale cim blizsie k Viedni, tym sa zvysuje percento agresivnejsich vodicov a hustota premavky.
Hmm je divne ze vzdy tieto vycitky citam len od ludi co nejazdia na cestaku ale len siroke riaditka. Mozno nahoda, mozno nie...
Na hradzu nejazdim ked nemusim lebo je to nebetycna nuda ale skor ma tam ohrozuju bezni ludia na bicykloch (nemylit si s cyklistami) ktori jazdia hala bala, zlava doprava, zastavuju len tak hockde kde sa im zalubi bez toho aby sa pozreli ci nahodou niekto nejde zozadu, deticky, etc.
Musim velmi rozmyslat kedy ma na hradzi nejak ohrozil ziletkar alebo nejaka skupinka.
Napr vcera na hradzi smerom na lanfra boli asi 3 alebo 4 skupiny bezkyn cca po 20-30 bab. V istom momente sa stretávali oproti a samozrejme cela sirka hradze zapratana, nie je kade prejst. Len spomalit na minimum a cakat. ?♂️
Tolko k tym fuj fuj ziletkarom co inych ohrozuju na zivote ?
katastrofa galaktickych rozmerov...
Svojim neohladuplnym zaberanim celeho priestoru hradze obmedzuju moznosti predbiehania, a tym, ze sa normalny cyklista za nimi dlhsie zdrziava, zacina posobit ako uchyl-očumovač.
Velke skupiny na hradzi su zlo a je jedno z akych ucastnikov premavky su tvorene.
Necakam asi nic a preto tam jazdim minimalne.
lapaloma ak ti staci k zivotu obzeranie zadkov na hradzi tak to mas velmi dobre. My ame len chceli ist dalej. Problem ani nie je tak v tom ze tam behaju, vwd to moze kazdy ale akor v tom ze idu tak ze nenechaju ani kusok miesta kade prejst. A kedze su to bezci tak to teva dlhsie ako ked sa minaju 2 baliky cyklistov.
Ale to bolo len na margo toho ze sa tu atale spominaju ziletkari co ohrozuju ostatnych.