Nie vždy a stále je potrebné chodiť do servisu.Samozrejme nie každý má k tomu vzťah, ale najdu sa určite taký ako ja čo sa učia, skúšajú, študujú...a servisujú si sami.A časom si upravia svoj "kútik" na útulnú dieľňu....vycibria si techniku a pomáhajú kamošššom
Začínal som v pivnici rodičov,ktorú som si prerobil,po svojom.....síce to vyzerá ako neporiadok, ale akurát som robil "APACHE"
Podeľte sa aj vy o vaše dielne,vylepšenia,zlešováky,alebo hoc ... len o "sersan"... (náradie,sada nástrojov)
Ja mam jonnesway 10-60Nm a vraj je na obidva smery. Skúšal som to už na niektorom biku, kde som mal na zadnej stavbe aj skrutky, ktoré mali opačný závit
Len by som este dodal ze ten jednosmerny, proste do opacnej strany nema moment, je pevny ("neklikne" pri dosiahnutom momente). Zatial co ten lidlovy ano, realnu silu momentu posudit neviem, ale pocitovo funguje. Dokonca aj z toho videa co dal ifko to teoreticky vychadza ze by to mohlo fungoval. A to neodporucanie pouzivania na opacnu stranu hovori o povolovani zavitu, zatial co mi ho chceme utahovat. Co sa tyka zavitu, si teraz nespomeniem, ale viem ze som jeden zavit takto strhol tym starym momentovym klucom a zistil tak ze je jednosmerny.
Dokonca aj z toho videa co dal ifko to teoreticky vychadza ze by to mohlo fungoval. A to neodporucanie pouzivania na opacnu stranu hovori o povolovani zavitu, zatial co mi ho chceme utahovat…
Kazdopadne pozrel som tych momentakov celkom dost na webe a som prekvapeny, ze o obojstrannosti je zmienka v zakladnom popise len u zanedbatelneho minima z nich. Na druhej strane, o vyhradnej pouzitelnosti len do jednej strany (doprava) absolutne, tak ja fakt neviem uz…
Na jednom fore som cital jeden tip, ktory zhodou nahod napadol aj mna (ale to by akoze napadlo kohokolvek s priemenym IQ ): pokial v navode nie je vylozene uvedene, ci moze byt pouzity aj do lavej strany, tak nastavit moment na minimalnu hodnotu a skusit uvolnit nejaky zavit. Ked cvakne, mal mal by fungovat obojstranne.
Ja som sa naucil insie - pokial hladas nejaku ficuru, a je jasne ze to nieje standardna vec ale nieco co si vyzaduje extra robotu od vyrobcu, tak pokial to nieje explicitne uvedene tak to takmer isto dany produkt nema.
No nedalo mi ...... Veď Rusi to už dávno vymysleli, tento kúsok poctivého železa to dokáže aj keď bol vyrobený ešte za Brežneva. Doniesol ho otec niekedy v 70-80tych rokoch minulého storočia a stál rovných 12rublov. Žiadne cvakanie, len treba pozorne sledovať ciferník...
40-200Nm. Co vsetko konkretne chces s tym utahovat?
S týmto nič, radšej mám mechanický. Bolo potrebné vykonať pár testov pevnosti zvarov nerezových trubiek na molybdenove bloky,a jedna z jeho vlastnosti je ze si pamätá max hodnotu. Ta fixkou nakreslena spirala bola pôvodne pozdĺžna čiara. 😉
Spomenul som ho ako vyrobcom deklarovaný pravý ľavý.
Zo zvedavosti som skúmal ktoré sú aj ľavé.
Doteraz som nikdy nepotreboval ľavý preto ta zvedavosť.
Toto testovanie vykrucania trubky by som pozeral s podobnou pasiou, ako kedysi pana Fuchsa, ked krajal paradnym nozom ine noze ako maslo.
Ja mam tiez kombinaciu maleho momentaku na bike a digitalneho adapteru (od Extolu, ten ma rozsah 20-200). Ten adapter som pouzil napr. na kazetu a stred, a potom najma na aute.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja nic. Ja cakam na iny (5-60Nm), tento z Lidla sem hodil Marli len tak v ramci temy...
Kazdopadne pozrel som tych momentakov celkom dost na webe a som prekvapeny, ze o obojstrannosti je zmienka v zakladnom popise len u zanedbatelneho minima z nich. Na druhej strane, o vyhradnej pouzitelnosti len do jednej strany (doprava) absolutne, tak ja fakt neviem uz…
Na jednom fore som cital jeden tip, ktory zhodou nahod napadol aj mna (ale to by akoze napadlo kohokolvek s priemenym IQ
To aj cit v ruke je istejšie riešenie.
To aj cit v ruke je istejšie riešenie.
Na základe čoho si napísal toto tvrdenie?
ak poprosis, prihodim aj foto s detailami, pripadne si mozeme pomerat navzajom oba nastroje;). momentove kluce samozrejme
a (s)pokojne pouzivaj svojho najfavorita (s prislusnou cenou), no nechaj nas na obcasne pouzitie pouzit tieto normalne/obyčajné nástroje
btw, kolko dotiahnuti momentovym klucom robis za rok a kolko povazujes za serioznu prácu?
S týmto nič, radšej mám mechanický. Bolo potrebné vykonať pár testov pevnosti zvarov nerezových trubiek na molybdenove bloky,a jedna z jeho vlastnosti je ze si pamätá max hodnotu. Ta fixkou nakreslena spirala bola pôvodne pozdĺžna čiara. 😉
Spomenul som ho ako vyrobcom deklarovaný pravý ľavý.
Zo zvedavosti som skúmal ktoré sú aj ľavé.
Doteraz som nikdy nepotreboval ľavý preto ta zvedavosť.
Ja mam tiez kombinaciu maleho momentaku na bike a digitalneho adapteru (od Extolu, ten ma rozsah 20-200). Ten adapter som pouzil napr. na kazetu a stred, a potom najma na aute.
používaš ten malý lidl 2-24nm? Je to v pohode voľba na občasné dokrúcačky? Ja mám len velký a pár krát do roka ho použijem a myslím, že fajn.