Túto tému zakladám kvôli tomu, aby sme si vedeli posunúť info o akciách, či výpredajoch a výhodných ponukách....treba si pomáhať a podeliť sa o možnosť dobrého nákupu....
Toto nie je dopytova tema, nedavajte sem poziadavky "poradte kde vyhodne kupim xy". Na to pouzite Google a len ak najdete fakt vyhodnu ponuku, tu sem potom mozete pridat pre ostatnych.
Krátky postup na optimalizaciu:
1. založ si účet na www.znemecka.eu
2. dostaneš nemeckú adresu
3. objednáš z bikediscount za nemecké ceny, keďže si dostal od z nemecka.eu Nemecku adresu (konkrétne minus 3% rozdiel v DPH + doručenie v rámci Nemecka zadarmo)
4. balík z BD príde do skladu znemecka.eu a tam ti ho prepošlú na SK
5. cena za dopravu závisí od váhy, 2 brzdové kotúče ta vindu možno na polovicu poštovného
6. z nemecka.eu vedia posielať aj v rámci packety
Celkovo je tento postup krkolomný, ale šetrí peniaze.
Alebo www.mailboxde.cz.
Teraz som sa pozeral, pouzivam ich od r 2015, preposlali mi okolo 80 zasielok z ebay.de, amazon.de a roznych inych nemeckych eshopov.
Zatial bez jedineho problemu.
Ale dáva, akurát si to značná časť ľudí neuvedomuje. Je to presne ten klasický príklad z asi najznámejšej knihy Dana Arielyho:
Ak si kupuješ povedzme knihu za 15 € a počas nákupu zistíš, že v kníhkupectve o pár metrov ďalej ju vieš mať za 10 €, pravdepodobne sa prejdeš, kúpiš ju tam vedľa a tých ušetrených 5 € budeš vnímať ako "well worth the effort."
Ak si ale vyberáš oblek za 299 € a zistíš, že v predajni cez ulicu ho majú za 295 €, väčšina ľudí to bude brať ako zanedbateľný rozdiel a kúpi na pôvodnom mieste. Pritom vynaložené úsilie a ušetrená čiastka by boli úplne rovnaké ako v prvom prípade.
Ja teda tieto služby nevyužívam, veci z nemeckých či rakúskych e-shopov si nechávam posielať ku kolegovi bývajúcemu v Rakúsku a už aj ten rozdiel v sadzbe DPH vie spraviť pomerne zaujímavé rozdiely v podstate "za nič."
Ale je to odrb, pretoze ty ako zakaznik tymto v podstate deklarujes, ze sa nachadzas v inej krajine. To nasledne vplyva na spravny vyber dane, lebo ten nemecky eshop odvedie dan inde ako mal. Nejde mozno o velke prachy, ide skor o princip.
Len rozvijem Dudov post, nech to tu je jasne napisane: DPH sa odvadza v state podla krajiny dorucenia. Ak sa zasielka dorucuje na Slovensku, DPH ide do slovenskeho rozpoctu (to ako sa potom pouzije tu prosim nerozoberajme, to by bolo smutne). Ak sa zasielka dorucuje v Nemecku, DPH zostava v Nemecku. To ci je to uplne lege artis by asi mal povedat nejaky daniar (kedze ide len o preposielanie, nie o finalne dorucenie a asi by sa mala uplatnit DPH podla finalnej adresy), ale v praxi su zjavne tieto sluzby take zaujimave prave pre ten rozdiel v DPH.
Teraz mame o 3 percentualne body vyssiu DPH ako Nemci, o chvilku mozno o 5 percentualnych bodov a toto bude v praxi este vyhodnejsie. Tak len si to dajte do kalkulacie, ze setrite nejake percenticka, ale rozpocet prichadza o celu DPHcku a ten nas insitny maliar to niekde bude musiet hladat a dobre viete, ze to z nas tak ci onak nejak vytiahne.
Ale je to odrb, pretoze ty ako zakaznik tymto v podstate deklarujes, ze sa nachadzas v inej krajine. To nasledne vplyva na spravny vyber dane, lebo ten nemecky eshop odvedie dan inde ako mal. Nejde mozno o velke prachy, ide skor o princip.
Ked nakupujes handry, potraviny, etc v AT alebo kdekolvek mimo SR tak to nie je odrb? Odnesies si ich aj tak do SR kde ich pouzivas. V com je rozdiel?
Urcite to nie je koser, eshop ale nema ako zistit, ze niekto zada fiktivnu adresu, aby "usetril". Preto pouzije sadzbu DPH krajiny, kde konci dorucenie tovaru na zaklade poskytnutych udajov. Potom si uz ten konecny zakaznik objedna iba prepravne sluzby od tychto "preposielacov".
Napr., vo VOP MTBiker je konkretne tato cast, ktora zbavuje obchodnika zodpovědnosti za nespravne/nepravdivo uvedenu adresu. Podobne to maju urcite aj zahranicne eshopy.
Kupujúci je povinný:
pravdivo a úplne vyplniť objednávkový formulár a poskytnúť aktuálne a správne údaje (vyžadované objednávkovým formulárom) potrebné na uzavretie kúpnej zmluvy s obchodníkom,
Rozdiel je len v tom ze si po to idem sam vs si to necham poslat tou firmou na posielanie lebo je lacnejsie ako tam ist sam.
Ked pojdem do DE a kupim si to osobne tak uz je to koser vs necham si to preposlat?
Naklady na palivo su drahsie tak to nikto logicky neurobi.
Nie, tu je podstatny ucel toho, preco by si to tak urobil...tym je ziskanie vyhody pouzitim zlozitejsieho riesenia (z pohladu poctu krokov) v podobe usetrenych penazi. Preco si to neobjednas priamo ale este cez jedneho prepravcu s uvedenim fiktivnej adresy, aj ked je to mozne dorucit priamo bez okolkov?
To je ale divné zamyslenie že použiť zložitý postup na optimalizáciu nákladov je proti pravidlám a treba použiť najjednoduchší... Povedal by som že neuveriteľná blbosť...
Nie je to divné zamyslenie...len musíš mať k takémuto postupu aj iný racionálny dôvod.
Čo myslíš, ako sa v podnikaní optimalizuje? A čoho sa chytí daňový úrad? No práve toho, že prečo si sa škrabal za ľavým uchom pravou rukou cez hlavu, keď si sa mohol poškrabať rovno ľavou rukou.
Tu sme ale v rovine konečného zákazníka, ktorý na 99% nemá iný dôvod ako využiť benefit, ktorý vyplýva z uplatnenia pravidiel iného systému.
Danovy podvod noze mi ukaz taky paragraf v danovom zakone. Ze stat nebude tolko zarabat, lebo spotreba sa presuva za hranice? Vyborne, nech pokojne skra***** Rozumne krajiny idu s danami co najnizsie, aby sa do nich presuvali firmy z celeho sveta a odvadzali u nich dane. Nam stacia vlaky zadarmo a 13te uplatky, tak potom sa nikto nemoze cudovat, ze vsetko co ma trochu sil a rozumu z tejto zumpy uteka. Za chvilu sa budu na hraniciach stavat ploty jak za bolsevika, len aby tu v tom marazme vobec niekto z donutenia ostal.
Či je to daňový podvod neviem. Určitý druh špekulácie to celkom určite je, no na druhej strane, štát ti na daniach, odvodoch a iných poplatkoch nič neodpustí, tož sa mi zdá racionálne, ak aj ty tomu štátu nič neodpustíš, ak máš takú možnosť. Tiež je to do určitej miery heuristika, no to že to tu vyzerá ako to vyzerá z môjho pohľadu nie je následkom toho, že si pár ľudí nechá preposlať veci z Nemecka, aby trochu ušetrilo na DPHčke. Skôr si myslím, že tá kauzalita stojí opačne...
Samozrejme že najlepšie by bolo, ak by všetci svedomito odvádzali všetky dane, odvody, "nevyrábali" si vo firmách náklady, nešpekulovali s rôznymi nadmernými odpočtami a podobnými vecami, pričom štát by to všetko riadne a transparentne spravoval, staval z toho cesty, nemocnice, diaľnicu do Košíc a podobne... Keď ale človek vidí to hospodárenie, tých rôznych členov vlády, úradníkov a ich maniere, tak sa ani až tak nečudujem, že nemálo ľudí sa snaží "odrbať štát" kde sa len dá.
Ja si urcite nenechavam preposielat veci, aby som usetril na DPH
V podstate z tych 80 balikov, to bol skoro vsetko tovar, ktory neposielali na Slovensko.
V aukciach na eBay nemci skoro vyhradne posielaju len v ramci DE. Na Amazone je tiez plno nemeckych predajcov, ktori nezasielaju do zahranicia. A o malych nemeckych eshopoch ani nehovorim.
Toto je jedina sanca ako sa v takomto pripade dostat k tovaru.
Urcite by ma nenapadlo pouzit preposielaciu sluzbu v pripade, ked nemecky eshop na Slovensko posiela.
Bavíme sa o DPH = Daň "z pridanej hodnoty". Keď nemecký obchodník pošle tovar na nemeckú adresu a odvedie DPH v Nemecku, tak mi to pripadá byť v poriadku (nejako v tom nevidím "pridanú hodnotu" niečoho slovenského, aby to išlo do slovenského rozpočtu (?). DPH z toho preposlania na SK je druhá vec - to nech ide do rozpočtu SK (alebo CZ), vzhľadom na to, že firma je z CZ/SK a využíva ich infraštruktúru.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. založ si účet na www.znemecka.eu
2. dostaneš nemeckú adresu
3. objednáš z bikediscount za nemecké ceny, keďže si dostal od z nemecka.eu Nemecku adresu (konkrétne minus 3% rozdiel v DPH + doručenie v rámci Nemecka zadarmo)
4. balík z BD príde do skladu znemecka.eu a tam ti ho prepošlú na SK
5. cena za dopravu závisí od váhy, 2 brzdové kotúče ta vindu možno na polovicu poštovného
6. z nemecka.eu vedia posielať aj v rámci packety
Celkovo je tento postup krkolomný, ale šetrí peniaze.
Rovnako funguje mcposta.cz
Teraz som sa pozeral, pouzivam ich od r 2015, preposlali mi okolo 80 zasielok z ebay.de, amazon.de a roznych inych nemeckych eshopov.
Zatial bez jedineho problemu.
Ak si kupuješ povedzme knihu za 15 € a počas nákupu zistíš, že v kníhkupectve o pár metrov ďalej ju vieš mať za 10 €, pravdepodobne sa prejdeš, kúpiš ju tam vedľa a tých ušetrených 5 € budeš vnímať ako "well worth the effort."
Ak si ale vyberáš oblek za 299 € a zistíš, že v predajni cez ulicu ho majú za 295 €, väčšina ľudí to bude brať ako zanedbateľný rozdiel a kúpi na pôvodnom mieste. Pritom vynaložené úsilie a ušetrená čiastka by boli úplne rovnaké ako v prvom prípade.
Ja teda tieto služby nevyužívam, veci z nemeckých či rakúskych e-shopov si nechávam posielať ku kolegovi bývajúcemu v Rakúsku a už aj ten rozdiel v sadzbe DPH vie spraviť pomerne zaujímavé rozdiely v podstate "za nič."
Teraz mame o 3 percentualne body vyssiu DPH ako Nemci, o chvilku mozno o 5 percentualnych bodov a toto bude v praxi este vyhodnejsie. Tak len si to dajte do kalkulacie, ze setrite nejake percenticka, ale rozpocet prichadza o celu DPHcku a ten nas insitny maliar to niekde bude musiet hladat a dobre viete, ze to z nas tak ci onak nejak vytiahne.
Ked nakupujes handry, potraviny, etc v AT alebo kdekolvek mimo SR tak to nie je odrb? Odnesies si ich aj tak do SR kde ich pouzivas. V com je rozdiel?
Napr., vo VOP MTBiker je konkretne tato cast, ktora zbavuje obchodnika zodpovědnosti za nespravne/nepravdivo uvedenu adresu. Podobne to maju urcite aj zahranicne eshopy.
pravdivo a úplne vyplniť objednávkový formulár a poskytnúť aktuálne a správne údaje (vyžadované objednávkovým formulárom) potrebné na uzavretie kúpnej zmluvy s obchodníkom,
Rozdiel je ten, ze nejde o predaj tovaru na dialku do ineho clenskeho statu EU. Iny rezim DPH.
Ked pojdem do DE a kupim si to osobne tak uz je to koser vs necham si to preposlat?
Naklady na palivo su drahsie tak to nikto logicky neurobi.
Čo myslíš, ako sa v podnikaní optimalizuje? A čoho sa chytí daňový úrad? No práve toho, že prečo si sa škrabal za ľavým uchom pravou rukou cez hlavu, keď si sa mohol poškrabať rovno ľavou rukou.
Tu sme ale v rovine konečného zákazníka, ktorý na 99% nemá iný dôvod ako využiť benefit, ktorý vyplýva z uplatnenia pravidiel iného systému.
Samozrejme že najlepšie by bolo, ak by všetci svedomito odvádzali všetky dane, odvody, "nevyrábali" si vo firmách náklady, nešpekulovali s rôznymi nadmernými odpočtami a podobnými vecami, pričom štát by to všetko riadne a transparentne spravoval, staval z toho cesty, nemocnice, diaľnicu do Košíc
V podstate z tych 80 balikov, to bol skoro vsetko tovar, ktory neposielali na Slovensko.
V aukciach na eBay nemci skoro vyhradne posielaju len v ramci DE. Na Amazone je tiez plno nemeckych predajcov, ktori nezasielaju do zahranicia. A o malych nemeckych eshopoch ani nehovorim.
Toto je jedina sanca ako sa v takomto pripade dostat k tovaru.
Urcite by ma nenapadlo pouzit preposielaciu sluzbu v pripade, ked nemecky eshop na Slovensko posiela.