Zároveň Vám prajem veľa pohody počas oddychu a príprav na ďalšiu sezónu.
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 30. 12. 2022 o 11:12
posledný komentár: 14. 7. 2022 o 6:44
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 30. 12. 2022 o 11:12
posledný komentár: 14. 7. 2022 o 6:44
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
Mám na organizátorov jednu prosbu. Nemohli by mať nezamestnaní na rok nejakú zľavu na štartovnom? Hádam ich nie je tak veľa. Alebo aspoň jeden z nich -Jožko Orem. Kvôli nemu o tom píšem. Jožko je cyklomaratónska ikona, maskot. Od januára je bez práce. Po pol roku na sociálnej podpore, ktorá je tuším 1600 korún. Nie že by sa mu nechcelo robiť, ale je z takého kraja, kde roboty moc nieje. Rozprával mi to teraz v Prešove. Hoci je veľmi skromný, vieme všetci čo stojí cestovanie, štartovné, prípadne ubytovanie. Jazdí na ojazdených plášťoch a vravel mi, že trénuje len pešo, bez bicykla, aby ho nedral. Pri tom všetkom stále konkuruje Ivanovi Jankovičovi a Jožovi Sakalovi. Nenájde sa pre neho sponzor? Napríklad cykloobchod, veď Jožko Orem je tá najlepšia reklama. Nevyčnieva vzrastom, ale osobitým zjavom a hlavne výkonmi. Pravidelne chodil na bedňu. A myslím si, že ak bude mať takéto technické zabezpečenie, na tej bedni ešte často zamáva. Veď Jožko má voči nám jednu veľkú výhodu-dostatok času. Ja sám som mu ponúkol ubytovanie u nás v Hrádku, keď ho bude potrebovať. Pomôžte mu prosím nejakým spôsobom, aby ostal v peletóne naďalej.
.
nejde mi o ranking, vid moje umiestnenie v existujucom rebricku Serie verzus pocet, typy a trasy pretekov, ktorych som sa zucastnila.... teraz mi ide vylucne o princip.
https://www.cyklo.sao-tatry.sk/2008/mtbcup/centrvysledky.php
.
nejde mi o ranking, vid moje umiestnenie v existujucom rebricku Serie verzus pocet, typy a trasy pretekov, ktorych som sa zucastnila.... teraz mi ide vylucne o princip.
jediny princip ktory by mi (aj tak ne)daval zmysel je ten, ze sa na dlhu prihlasi "pomerne" mensi pocet nez na stredne a kratke a preto nasledne body nemaju rovnaku "vahu"..
ale to mi pride naozaj pritiahnute za vlasy.. asi rovnako ako keby na dubnicaku povedali zenam na dlhej - nebudeme vyhlasovat vysledky a volat vas na bednu, ked ste len dve..
napada ma nechutna parodia na porekadlo "medzi slepymi je aj jednooky kral"..je toto to, co chcel autor pravidiel povedat, naozaj ano??
ak je toto ten dovod, dajme zenam pravo mordovat sa na dlhych a uznajme im body!
iba zdaleka tusim, co to znamena, aj ked zopar dlhych som presiel aj ja
a neodpustim si tymto podpichnut organizatorov Serie a hlasujem za zvysenie poctu maratonov v roku 2009 na 25, lebo 17 este nejaky blazon zvladol...
jasne, snaha bola, aj si sa ucesal
Tiger-ZV,
Toto moc na dôveryhodnosti celej CMS nepridáva. A to už nehovorím o klesajúcej úrovni organizácie niektorých maratónov, ktoré sú zaradené do CMS.
Argument, že CMS má na starosti len meranie času pretekárov a vyhodnocovanie výsledkov vôbec neobstojí. Počul som to pri registrácii na jednom nemenovanom maratóne zaradenom do série.
Ľudia z organizačného tímu CMS by mali sledovať úroveň organizácie jednotlivých maratónov zaradených do Série, poprípade operatívne upozorňovať na vznikajúce nedostatky v organizácii. No a v prípade opakujúcich sa nedostatkov v organizácii rozhodnúť o vylúčení zo Série a naopak zaradiť niektoré maratóny, ktoré majú zvládnutú organizáciu lepšie.
Vyberali sme si maratóny v sezóne podľa toho či sú zaradené do CMS, lebo CMS bola pre nás zárukou, že organizácia preteku bude na štandardnej úrovni. No nie vždy to tak bolo.
Nejde mi teraz o to, že aká hodnota cien je v tombole, či je to 20 tis. alebo 200000 tis, alebo čo dostanem v igelitke okrem štart. čísla pri prezentácii. To sú pre mňa nepodstatné veci.
Ide mi skôr o to, aby som mal kde bezpečne a bezproblémovo zaparkovať auto, cez rýchlu registráciu, dobre označenú trať, zásobené bufety tým, čo športovci potrebujú (ionťák, rýchle cukry....), zabezpečené križovatky, možnosť umyť seba a bike,až po dôstojné vyhlásenie výsledkov. Všetko ostatné okolo toho môže byť, ale určite nebude chýbať obyčajnému Slovenskému bikerovi.
Týmto nechcem zhadzovať vykonanú prácu ľudí z CMS. To určite nie. Veď len samotný fakt, že existuje nejaké občianske združenie CMS, ktoré vyhodnocuje výsledky a pomáha pri organizovaní jednotlivých maratónov je pre nás bikerov záslužná práca, za ktorú sa musím aj ja poďakovať.
Ale niektoré neprehliadnuteľné nedostatky prekrývajú tie dobré veci, ktoré pre nás ľudia z CMS robia............
Base, islo o absolutneho vitaza (v ramci vsetkych kategorii), pozri http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2008/mtbcup/centrvysledky.php?kat=99&typ=cel&akoxx=1, Tigrik vyhral svoju kategoriu, teda Muzi 15 - 39 rokov, ale absolutnym vitazom CMS je Kajo Pilny, ktory zaroven vyhral aj kategoriu Muzi Seniori...
a co je to dodatocne scitanie bodov - Karolovi myslim nezaratali posledny vysledok, zle odratali 4 "najslabsie" vysledky... a tu vznikla chyba...
Oproti min. roku bola vidno aj zlepsenie, aspon kde som to poznal, ale aj to niekde trosku viazlo, ale vsetko to boli pekne vikendy a na ziaden nenadavam.
K nejakemu Jozkovmu sponzoringu by som sa aj ja priklonil, aj keby som mal dat na kazde startovne o trochu viac, fakt je to Ikona a dufam, ze v jeho veku budem mat tiez tolko sil.. Samozrejme hold vzdavam aj Ivanovi Jankovičovi a Jožovi Sakalovi pretoze tato trojica ludi vo mne vzbudzuje silny respekt a depku kedze este musim maknut aby som na nich mal napriek tomu ze som v M kategorii.
A to ze sa nevyhlasuju, pripadne nepripustia zeny a juniori na dlhe trate je vazne blbe. Uz len tym, ze sa zena da na dlhu si zasluzi uznanie a nie ze ju este budeme ignorovat.. Aj keby stala sama na bedni, tak jej to patri, no nie chlapi?
Som zvedavy na buduci rok. Ako spominali, mala by sa CMS nejako spojit s cestnymi pretekami, to moze byt dobry krok...