Kategórie
Bike-techposledný komentár: 6. 5. 2019 o 7:44
posledný komentár: 24. 6. 2015 o 0:11
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Kompa cez Vislu nepremávala, tak cestou domov kúsok zdlžkou - čo sa aj tak v tých kilometroch stratilo
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2528284/bicykel-akcia-krakow.html
Posledné dni som natrénoval kopce v horách, tak sa išlo oveľa ľahšie ako do Krakova. Aj počasie bolo ideálne - ráno do dažďa, potom mokro, doobeda príjemne chladno, poobede slnko ale bez úpeku. Takže ideál na dlhšiu cestnú cyklistiku, aj spotreba vody minimálna
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2537939/bicykel-akcia-oswiecim.html
Heslo výletu - Je smutné, keď športovci pijú... no je krásne, keď alkoholici športujú
Prvý deň vláčikom Wien - Salzburg. Po vymotaní sa z mesta vyrážame s Dankou a Tomášom smer Bad Reichenhall, návštívime miestny pivovar a pokračujeme popri rieke Saalach smer Lofer s vychýrenou cukrárňou. Známu Tauernradweg miestami striedame s dosť frekventovanou cestou popri rieke. Keďže úsek Lofer - Sallfelden je uzatvorený pre cyklistov, využívame vzácne rady miestneho BikerChorche a odkláňame trasu susednou dolinou smer Waidring, Hochfilzen a Leogang, následne pokračujeme cez Saalfelden, Zell am See až do Bruck an der Großglocknerstraße.
Stretnutie a dohodnuté foto&pivo s Chorchem nám, žiaľ, z vážnych dôvodov nevyšlo, budem mať aspoň motiváciu prísť opäť, aj tak ďakujeme za cenné rady.
110km / 1.200vm
Druhý deň budíček 05:30 a raňajky v miestnej pekárničke. Čaká ma mordor v podobe výšľapu po Großglockner Straße zo 756 mnm až do 2.571 mnm a pokračovanie smer Villach. Ťažké a nekonečné stúpanie mi spestrujú všetci, čo ma predbiehajú - namakaní cyklisti, šialení motorkári a aj snáď všetky modely Porsche či Ferrari. Napriek tomu sa tam všetci bez problémov pomestíme. Posledný kilometer na samotný vrchol po pavé idem už len v agónii, následuje slza dojatia a víťazné Prosecco.
Kocháme sa v dlhom zjazde smer Döllach, kde sa naobedujeme a vyčerpaní poznamenáme, že nás čaká už "len" ľahkých 120km na horúcom slnku smer Mollbrücke, Spittal an der Drau a Villach. S heslom dňa - nevadí, že je to z kopca, hlavne, že je to proti vetru plápolám v zákryte za parťákmi ako špinavá handra. Vo Villachu víťazoslávne spláchneme saharu v hrdle pár pivami.
175km / 2.700 vm
Tretí deň už len vláčikom Villach - Wien, vykúpať sa na Donauinsel a po hrádzi vytočiť nohy smer BA. Doma som exol tri pivá a odpadol.
Moc pekný výlet, odporúčam.
Edit: prava strana PXL_20250808_131526641.jpg vysvetluje smerovanie spicky sedla dohora
btw
Ako vždy, vláčikom Kittsee - Eisenstadt. Povymetal som skoro všetky serpetníny, ak by som vládal, asi by sa dalo ešte viac. Na prekvapenie premávka aj počas týždňa skoro nulová, trochu mi robil problém zásobovanie s vodou, musel som žobrať babičky v záhradkách, moc krčiem či obchodov som po ceste nemal. Príroda pekná, asfalt super.
Top úseky:
- cyklochodník cez Leithaauen
- výšľap smer Stupfenreith
- výšľap serpentínami Thernberg smer Eichberg
- mierny zjazd bez áut Spratzenbach Landstraße
- serpentíny Schwarzenbach
- a tentokrát zjazd serpentínami smer Forchtenstein
Orkuh 125km / 1.800vm.
Tiež som si to tam tento rok neskutočne obľúbil. Celý ten priestor medzi Mattersburgom a Gloggnitzom. Už som tam mal rôzne kombinácie troch výjazdov. Však si videl z toho posledného určite aj fotky vo vlákne Rakúsko......
Teraz tam plánujem ísť tiež, ale iba taký ľahký okruh dolinami okolo celého Schneebergu cca 125 km a 1800 výškových. Začiatok opäť v Gloggnitzi.
https://strava.app.link/u8sIBM0qXVb
Palec hore za psychickú odolnosť. Keď sa tak zamyslím aj ja by som mal byť 🤔
trasa: Detva - Skliarovo - Hrinova - Lom nad Rimavicou - Kokava nad Rimavicou - Latky - Detvianska Huta - Vrchdobroc - Dolna Bzova - Korytarky - Krivan
cca 107 km / 1900 m up
odporucam kazdemu si to prejst. aj ako uphill to musi byt parada
a mozno tym, ze sme isli cez sviatok, tam nesli skoro ziadne auta