Zdravím,
rozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Za 4k je ten bike super, nový,záruka+powermeter...a hlavne pisal ze jazdí aj nespevnené povrchy, cize vyuzije ho aj ako gravel,lebo to ma super priepustnosť plastov az 38mm. Za 5100 by to nebol dobry kauf za mna. Rival mam aj ja a na hobby uplne postačuje.
este dodatok: vyssie biky z bazaru vyzeraju super,ale to su poväčšine pozeram agresivnejsie geometrie na hladke cesty. Aj ked samozrejme nejaky ten strk to znese...
Za tu cenu, zvlast na Trek, by som do toho siel. Minimalne mas velmi slusny zaklad na buduce vylepsenia. Dat na to karbon kolesa a mas masinu, teda ak ti nebude velmi chybat elektrika
Vyber som zuzil na Trek Domane SL 5 Gen 4 vs. Merida Scultura Endurance 4000. Oba r.v. 2026.
Skusal som Meridu, bola ok, Trek podla papierov ma este trochu pohodlnejsiu geo. Vybavu maju, zda sa, takmer identicku. Trek ma IsoSpeed, co je asi plus ak funguje.
Z toho mi vychadza, ze ak si kupim hocijaky z nich, neurobim chybu. Zabudol som na nieco?
Diky!
Dobra hodnota za peniaze, najme tym, ze je to trek. Mechanicku sadu predas na bazare za 400e, kupis elektriku za 750 a kolesa tiez a do 3000 mas slusny bajk. Za trek hovori aj UDH.
Tiez som ho pozeral. V porovnani s Trek a Meridou sa mi geo zdala menej pohodlna. Asi by stal za vyskusanie. Najlacnejsi model je za 2600 eur, co je +- podobne ako predosle dva.
Ja som porovnával geo pre modely 2026, cize aj ten Addict. Geo pre veľkosť XXL ma veľmi podobnú s Meridou veľkosť XL. Kto vie ako to bude s predstavcami. Tam môže byť väčší rozdiel.
Iba tolko, ze pred par tyzdnami som videl foto takehoto Treku so zlomenou sedlovkou presne na tom mieste, kde by to clovek najviac cakal...
Samozrejme, ja som videl par dni dozadu vlak mimo kolaje, niekto by to nazval uzivatelskou chybou. Foto zlomenych bajkov najdes XY vsade, pre kazdu znacku a model.
Osobne by som uprednostnil nieco v "klasickejsom" dizajne. Ale chapem, ta cena je lakava, tak ak sa cez ojedinele pripady dokazes preniest a rozhodnes sa tomu dizajnu verit, tak smelo do toho...
cena je lakava, lebo sa to nepredava lebo je to proste skarede ? a navyse neprakticke kvoli tomu, ze musis mat sedlovku pomerne presnej dlzky. A casom to odlomis ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
este dodatok: vyssie biky z bazaru vyzeraju super,ale to su poväčšine pozeram agresivnejsie geometrie na hladke cesty. Aj ked samozrejme nejaky ten strk to znese...
Čo vy na toto?
Alebo neviete o niečom na 105 elektrickej pripadne karbon kolesa s mech. 105 v rozpočte 2500-3000? Ďakujem
https://www.radon-bikes.de/en/roadbike-gravel/carbon/spire-disc-carbon/spire-90-2025
Vyber som zuzil na Trek Domane SL 5 Gen 4 vs. Merida Scultura Endurance 4000. Oba r.v. 2026.
Skusal som Meridu, bola ok, Trek podla papierov ma este trochu pohodlnejsiu geo. Vybavu maju, zda sa, takmer identicku. Trek ma IsoSpeed, co je asi plus ak funguje.
Z toho mi vychadza, ze ak si kupim hocijaky z nich, neurobim chybu. Zabudol som na nieco?
Diky!
https://99spokes.com/en-EU/compare?bikes=trek-domane-sl-5-gen-4-2026%2Cmerida-scultura-endurance-4000-2026%3B*z.xl-700-700
Čo vy na toto?
Alebo neviete o niečom na 105 elektrickej pripadne karbon kolesa s mech. 105 v rozpočte 2500-3000? Ďakujem
Dobra hodnota za peniaze, najme tym, ze je to trek. Mechanicku sadu predas na bazare za 400e, kupis elektriku za 750 a kolesa tiez a do 3000 mas slusny bajk. Za trek hovori aj UDH.
Tiez som ho pozeral. V porovnani s Trek a Meridou sa mi geo zdala menej pohodlna. Asi by stal za vyskusanie. Najlacnejsi model je za 2600 eur, co je +- podobne ako predosle dva.
Čo vy na toto?
Iba tolko, ze pred par tyzdnami som videl foto takehoto Treku so zlomenou sedlovkou presne na tom mieste, kde by to clovek najviac cakal...
Samozrejme, ja som videl par dni dozadu vlak mimo kolaje, niekto by to nazval uzivatelskou chybou. Foto zlomenych bajkov najdes XY vsade, pre kazdu znacku a model.
Sedlovkou alebo sedlovou trubkou? Neviem ako sa dá zlomiť sedlovka na tom systéme.
Ja som už videl zlomený rám asi od každej značky
Ja som už videl zlomený rám asi od každej značky
sorry, sedlovu trubku som chcel napisat
Je tam doživotná zaruka na rám a predajca mi hovoril že s tým nie je problem.
Ale ak maš lepšiu variantu tak kľudne sa podeľ.
Ale ak maš lepšiu variantu tak kľudne sa podeľ.
Pozri, nejdem nic hejtovat, spochybnovat, alebo deklasovat na zaklade mojich pocitov a domnienok, ale ak si ochotny dat sancu tomu, ze s tym mozno je naozaj nejaky problem, tak kuk sem: https://www.facebook.com/groups/roadbikecycling/posts/1601473953733864/
Osobne by som uprednostnil nieco v "klasickejsom" dizajne. Ale chapem, ta cena je lakava, tak ak sa cez ojedinele pripady dokazes preniest a rozhodnes sa tomu dizajnu verit, tak smelo do toho...