Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravim vas. Hladam preseba bike. Chcel by som idealne zjazdak ale treba nieco kde sa da normalne aj vozit po lese stym. Co je idealne ? Nieco co ma zdvihy 180 ? Nieco scim sa povozim s detmi po lese ale da sa stym pojazdit dobre aj v kalnici ? Napriklad? Dakujem
Zobraziť komentár 04.09.2025 - 09:34:32
00
- https://www.orbea.com/no-en/bicycles/mountain/rallon-dh/

Recenzia napr. tu, vratane Enduro setupu: https://www.pinkbike.com/news/first-ride-orbea-rallon-en-dh-2025.html
Zobraziť komentár 04.09.2025 - 09:44:18
00
O tom viem. To by som bral aj v tej ich ruzovej teamovej :) len tam bude este cena nezmysel. Kedze to nemam ako profi naradie sle ako vikendovu zabavu nechcem dat zato 4+. Ideslne nieco jazdene kupit jemne
Zobraziť komentár 04.09.2025 - 09:58:05
00
Aj tento Marin vyzera inak fajn, mozno Ti k nemu napise viac Ixnay - ako jeho (snad) stastny majitel :)
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske/celoodpruzene/marin-alpine-trail-xr-gx-29-275-bicykel-strieborna-cierna-p287230.html
Zobraziť komentár 04.09.2025 - 11:15:00
01
Tak ten novy Rallon stoji 4000 Eur len samotny ram...

Ja som si vybral tento novy Marin lebo tu zo shopu bol ram do 1600euro a vo vybave akej ho mam ma vysiel dokopy na cca 4100 eur vratane novych kolies.
Tiez sa mi paci ze si mozem lahko ram prehodit na mullet alebo 29/29. Ulozny priestor v rame tiez potesi ale uprimne mna az tak velmi neohuril, ale pomohlo to pri tahani kablov.
Kazdopadne je to fajn zehlicka, mozes na tom skakat a nedoskocit, bombovat cez sutre a stale sa na tom nejako da vyslapat hore kopcom len treba ratat s tym za kombinacia hlinikoveho ramu, pruzinoveho tlmica a o odolnych plastov z toho robia tazky stroj a tych 18kg je uz citit. Hlavne tie zjazdove plaste robia svoje.

Kazdopadne zrovna dnes som tu na baare zahliadol zameranim podobny bike za dobru cenu:
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske/celoodpruzene/4690961/ghost-riot-enduro-essential.html
Zobraziť komentár 04.09.2025 - 15:12:09
00
Tak ked som to tu snoril a vlastne cele okolite staty a videl som co je za kolko jazdene na predaj a hlavne v akom stave a kolko zato su schopny vyptat tak som objednal novy Radon Swoop 9.0 2024 za 2150e aj s postovnym uz. Od 6.9 je objednavka Take cca este tyzden a bude mozno na ceste domov. Som velice zvedavý
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 15:10:06
01
arrow_leftMartiSK napísal:
Zdravim vas. Hladam preseba bike. Chcel by som idealne zjazdak ale treba nieco kde sa da normalne aj vozit po lese stym. Co je idealne ? Nieco co ma zdvihy 180 ? Nieco scim sa povozim s detmi po lese ale da sa stym pojazdit dobre aj v kalnici ? Napriklad? Dakujem

Liteville 601, ideal mk.3 alebo mk.4 mal som, a keby nebol maly bol by dodnes…. Popozeraj nemecke fora.. aj ytb
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 11:58:17
00
Tak mne uz dnes dosiel :) trvalo to cele 23-24dni ale je konecne doma :)

Prílohy:

IMG_7225.jpeg
IMG_7225.jpeg 486.35 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.09.2025 - 21:54:00
05
Tak mne uz dnes dosiel :) trvalo to cele 23-24dni ale je konecne doma :)

Pecka, aj farba sedi. Kolko ta to cele vyslo? Uz si odskusal, da sa na tom normalne slapat, ale celodenny vylet by bol asi utrpenie? Rozmyslam nad vymenou trailoveho Htcka, len sa bojim ze na celodenku to nebude (ideal by bol mat oba ale na to nemam kapacity).

Dik
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 13:37:13
00
DiwiakBB cauko vyskusal ale nie moc asi dva krat som sa bol odviest za dedinu. Ale nastal problem s tlmicom od nova nesiel nafukat na pozadovany tlak. Dal sa von isiel do servisu a vymenil sa len ventil a vsetko bolo ok. Ale ked som siel davat dovnutra tlmic vysrobovala sa mi zavitova vlozka tak bike(ram) cestuje aktualne do nemecka musia si to opravit. Za mna je to super. Ja som 13r nemal bike predtym som zacinal ako kazde dieta na bmx starych horakoch na shimanacb v tej dobe kuepne v taliansku a postupne som presiel z ht na full zjazdak a tak stym si moc neslapal. Ako narobis sa na htcku to je isto super na slapanie ale ja mam brutalne rad jazdu dolukopcom skoky atd atd takze som hladal nieco scim sa povozim v bikeparku alebo niekde pojdem na vylet. Bohuzial som nemal moc sancu to kvalitne otestovat ale ved uvidime pockam aj tak bude pocasie ze sa nebude moc dat dobre vozit. Chcel som nieco nove skusit nie jazdene za nornalne peniaze aby to malo vybavu dobru a zdvihy ideal 170-180
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 14:51:58
01
arrow_leftDiwiakBB napísal:
Uz si odskusal, da sa na tom normalne slapat, ale celodenny vylet by bol asi utrpenie? Rozmyslam nad vymenou trailoveho Htcka, len sa bojim ze na celodenku to nebude (ideal by bol mat oba ale na to nemam kapacity).

Dik

Co je u teba celodenny vylet? Endura toho zvladnu celkom dost. Ak si fit tak 100km 3000 vyskovych je relativne lahko zvladnutelnych. A ked chces tak sa toho zvladnut o dost viac. Akurat musis pocitat s tazsim, vacsim bicyklom ktory nejde tak zvizne takze to bude trvat dlhsie a viac si maknes.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 19:05:49
01
DiwiakBB cauko vyskusal ale nie moc asi dva krat som sa bol odviest za dedinu...

Tak to ma mrzí takéto patálie. Posielať bicykel späť kdesi do Nemecka, huh tak to je dosť. A dúfať že to je posledne.
Aj kvôli tomu ak do toho pôjdem tak zase Merida (bral by som One-Sixty 500), sklad, servis, u nás v meste, cena OK.
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 23:47:51
00
arrow_lefta-biker napísal:
Co je u teba celodenny vylet? Endura toho zvladnu celkom dost. Ak si fit tak 100km 3000 vyskovych je relativne lahko zvladnutelnych. A ked chces tak sa toho zvladnut o dost viac. Akurat musis pocitat s tazsim, vacsim bicyklom ktory nejde tak zvizne takze to bude trvat dlhsie a viac si maknes.

U mňa je celodenný max 50km, 80% teren. K tomu rôzne "divočiny", les, veľa tlačiť, nosiť. Preto som šiel do "zjazdového" HTcka, dá sa na tom v pohode šliapať, pojazdim na ňom aj Jasensku ?, len na tie staré kĺby by to chcelo niečo komfortnejšie.
Keď som bral HTcko tak som netušil že ma bicykel začne (po 15rokoch) opäť bavit a že niekto medzi tým vymyslel bikeparky ?
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 00:04:30
01
Max 50km je na cely den v nasich podmienkach v pohode. Lokalne enduro preteky byvaju cca 30km-40km, obcas az do 50km, EWS tak do 60km, trans madeira apodobne i viac - to su podniky vyslovene pre enduro biky, plno vyslapov a plno casto narocnejsich zjazdov, plus mas casto den predtym rovnaku naloz na treningu. Mozno Alpy ak si najdes super extrem kde 75% casu nosis bajk a znasas ho obcas i nadol tak to by mohlo byt viac zahul ale tam zase vies preco taky bicykel.
50km xc terenom za cely den na tom musi zvladnut kazdy kto sa predtym aspon par krat bicykloval. Priemerka za 8 hodin je mierne cez 6km/h i s prestavkami, urcite zvladnes i viac.
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 10:26:39
01
Ja nejazdim na cas alebo km. Ja vzdy idem trasu tam kde ma to laka/taha. Bud zabava alebo pekne prostredie alebo nase okolie. Samozrejme ze kondicku musis chytit casom lepsiu a lepsiu ale ja som nikdy nebol proti tomu tlacit bicykel hore ked zu nevladzem kedze som mal zjazdak tak to bola klasika vacsi kopcek a uz sa tlacilo
Zobraziť komentár 21.10.2025 - 12:11:44
01
keyboard_arrow_up