Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
Aj za sucha som videl padnut celkom dost stromov dokonca niekolko padlo tesne vedla mna. Takze po tom co sa dialo vcera a s tym vetrom co fuka dnes by som sa lesu v MK urcite radsej vyhol. Za mna vacsie riziko ako v lavinovej trojke, tam aspon vies ktore svahy su najvac rizikove.
Na Vydrickom a 5boji idealne jesenne podmienky
Popadana len drobná haluzina...a 1 nahnuty strom, ktory som išiel moc natesno, až to perfetto nezvládlo 🫣
ked uz mi dnes na patbojarskej bolo od jedneho "bikera" do kompotov nadavane a druhy sa tvaril za ma nevidi dovolim si na pripomenutie bikersku trailovu etiketu...
Respect Fellow Trail Users
Trails are places people go to connect with nature, have fun with friends, challenge themselves, and find peace. The ways trail users interact with each other can enhance the experience or create conflicts. Learning to respect others is an essential aspect of using trails responsibly.
The Traditional Yield Triangle
The ‘yield triangle’ has been the longstanding basis for right of way on multi-use trails. The basic rules associated with the yield triangle include:
Cyclists and mountain bikers yield to hikers, runners, and equestrians
Hikers and runners yield to equestrians. Downhill users yield to uphill users.
The yield triangle is a good starting point for establishing right of way, but situational awareness and polite communication are crucial for minimizing trail conflicts. In many cases, particularly when cyclists slow down and use a bell or politely announce their presence, hikers and runners may yield because it’s easier for them to step to the side. However, as a cyclist you should not expect hikers and runners to give right of way.
rozmindzoval sa po tom ako sme sa minuli a nepredpokladam ze nadaval veverickam. v kazdom pripade v slovencine sa mi to hladat nechcelo. aj ked mal som nutkanie to sem dat uz ked sa tu tato tema riesila minule.
V okoli Bukovej dnes dost blatisto ale super pocasie inak. V poslednej dobe asi 3ti vyjazd do tejto oblasti a je to pekna zmena oproti standardnemu pojazdeniu na Somar
Ale uz je prejazdna minimalne od 19.10, lebo som tadial isiel ked som isiel naspat zo Skaly cez Kosarisko https://mapy.com/s/dokesopeco
Na Kosarisku vtedy nebolo nic rozkopane.
dnes luxusné počasie hriech neísť von, bolo to na letný outfit. podklad na slnečných miestach už suchý, v tieni ešte slizké, nejaké blatové mláky sa sporadicky dali nájsť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Popadana len drobná haluzina...a 1 nahnuty strom, ktory som išiel moc natesno, až to perfetto nezvládlo 🫣
Trails are places people go to connect with nature, have fun with friends, challenge themselves, and find peace. The ways trail users interact with each other can enhance the experience or create conflicts. Learning to respect others is an essential aspect of using trails responsibly.
The Traditional Yield Triangle
The ‘yield triangle’ has been the longstanding basis for right of way on multi-use trails. The basic rules associated with the yield triangle include:
Cyclists and mountain bikers yield to hikers, runners, and equestrians
Hikers and runners yield to equestrians.
Downhill users yield to uphill users.
The yield triangle is a good starting point for establishing right of way, but situational awareness and polite communication are crucial for minimizing trail conflicts. In many cases, particularly when cyclists slow down and use a bell or politely announce their presence, hikers and runners may yield because it’s easier for them to step to the side. However, as a cyclist you should not expect hikers and runners to give right of way.
https://usacycling.org/article/trail-etiquette-for-mountain-bikers
v kazdom pripade povrch je luxusny - Zlta z Peknej cesty pod Kamzik -> Patbojarska -> Dolna Vydrica po 2y Kamenolom...
Ale chapem, len si rypkam...
Dnes som ale pokračoval ďalej, podľa heat map cyklo tam pár cyklotrás je. Pred rokmi som tam bol, už som si nepamätal či je to prejazdné. Najprv širšia lesná cesta, potom už len singláčik. Nakoniec ale spadnutý strom, obchádzanie, tlačenie do strmého kopca. Neodporúčam.
https://www.freemap.sk/#map=15/48.343358/17.244651&layers=X&tool=route-planner&points=48.337909/17.254157%2C48.350888/17.240381&transport=hiking
Ale zase jeseň je pekná farebná.
Pred casom niekto spominal rozkopavku na Kosarisku a pomerne komplikovanu obchadzku. Uz je to normalne prejazdne?
Dakujem.
Pokial viem tak tato cast bola uzavreta
https://mapy.com/s/gojagefalu
Ale uz je prejazdna minimalne od 19.10, lebo som tadial isiel ked som isiel naspat zo Skaly cez Kosarisko
https://mapy.com/s/dokesopeco
Na Kosarisku vtedy nebolo nic rozkopane.