kedze som tento rok zacal chodit viac do bikeparkov, uvazujem aj o nejake lepsej ochrane hlavy. Vyber vsak nieje az taky jednodcuhy ako som cakal takze by som bol rad keby ste mi trosku pomohli. Rozpocet dajme tomu 150€ a limit 200€, pri tych cenach by som uz ocakaval aby skrupina bola z karbonu, neviem na ake vychytavky by som sa mohol este zamerat.
Teraz som bral Cipher z Canyonu mali ju za super cenu, skús pozrieť či ju ešte nemajú. Je pohodlná, úchyt na GoPro a pôsobí fakt masívne, že to aj niečo vydrží.
Neviete kto v BA, resp. BB (kameny obchod) predava integraly Giro Cipher? Zatial som zistil, ze ich ma bajkula a kaktus ale v ani jednom nemaju velkost L, ktoru by som chcel vyskusat.
Každá integrála (alebo všeobecne helma) plní svoju funkciu najlepšie ak ti sedí na hlave. Najprv si poskúšaj niečo od viacerých značiek aby si zistil, ktorý výrobca robí asi aké tvary. Napríklad mne nesedí nič od Bell, integrála os Specialized mi je M tesné, L veľké a podobne .... ale všetky čo si dal do výberu sú dobré helmy, otázka je už len to, či sú ti dobré.
Ahoj, vedeli by ste poradit fullface helmu v rozumnej cenovej (idealne do 200e), ktora sa predava s roznymi velkostami licnych vacpavok? pripadne sa daju kupit rozne velkosti. Z toho co som skusal mi sedi S ale vsetko mi tlacilo na lica tak, ze keby som lahol tak by som si ich prekusol.... Ano, viem ze prilba ma byt natesno, ano viem, ze casom trochu povolia...ale aj tak. Dik
Vytiahnem toto vlakno, dospel som do stadia ked zacinam zvazovat integralu, ale nemam to este uplne ujasnene. Normalne jazdim Tectalku na vsetky vrazdy, ale kedze sa v ostatnom case stale castejsie vyskytujem na miestach z lanovkami a ich alternativami, a dostal som uprimnu otazku preco nemam fullface, ktoru som nevedel vierohodne zodpovedat, skusam si to nastavit a trochu sa opravit.
Zvazujem dve alternativy, bud mat dvojicku mala/velka a striedat podla toho co idem jazdit, alebo skusit convertible. Kedze som pomerne urasteny a potim sa, neviem si vobec predstavit sliapat za vlastne v integrale. Viem sa ze sa to riesi zavesenim na rajdy, ale co s takym dr. Wiessnerom ? A bezpecnost pri dojazdovani na asfaltkach v Alpskych bikeparkoch, bezpecnost gde ? Z tohto mi vychadza ze mala/velka asi nie je to prave.
Pri rozoberacej ma zasa trapi kde vozit bradu smerom hore, mate tipy ? Nepouzivam bagel, iba ladvinu ...
A ked sa pozrieme co sa da v tejto kategorii kupit, najdeme Leattky Enduro 2.0-4.0 o ktorych mi Gemini povedalo ze sa lisia certifikaciou. Kedze nezavodim, 4.0 by som rovno skrtol a riesil dilemu 2.0/3.0. Cim okrem nalepky sa konretne lisia ? A maju este nejake dalsie alternativy ?
Do bikeparku je integrala uricte vyhodou, hlavne uplne inak sedi na hlave ako mala pribla alebo ta rozoberatlna. Mal som na hlave rozoberatlne prilby s DH certifikaciou (Bell Super DH a Leatt Enduro 4.0) ale pocitovo nikdy neboli take pohodlne ako riadna integrala. Nevyhodou je ale samozrejme vyssie hmotnost a horsie vetranie, aj ked kvalitnejsie a drahsie integraly su na tom uz celkom dobre, aj ked Dr Wiessnera v nich slapat nechces.
Co sa tyka rozoberatelnej pribly a nosenia chranica brady, tak ja som ho nosil na batohu v uchyte urcenom pre nosenie prilby, ale videl som bajkerov ktory ho mali zaveseny okolo pasa na ladvinke, alebo aj priamo cez nejake ocko na putku nohavic.
Za mna, ak chces jadzit v bikeparkoch, alebo na trailoch s vyvozom tak chod uricte na riadnej inegraly. Urcite by som vynechal tie ultralight odvetrane integraly typu POC Otocon, FOX Proframe a pod.
Ak chces jazdit v trailcentrach bez moznosti vyvozu tak potom poriadnu rozoberatlnu prilbu ako Leatt Enduro 4.0 (nizsie verzie su za mna vyhodene peniaze), MET Parachute, Bell Super DH a pod.
Diky verim ti, este mi napis preco "Leatt Enduro 4.0 (nizsie verzie su za mna vyhodene peniaze)"? Z toho co pises si zatial beriem, ze by som vlastne mal mat vsetky verzie: malu, velku aj convertible, pre moje pouzivanie ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.bike-discount.de/en/buy/ixs-trigger-ff-fullface-helmet-892466
https://www.bike-discount.de/en/buy/fox-head-proframe-fullface-helmet-813986
https://www.bike-discount.de/en/buy/100-trajecta-fullface-helmet-823615
dakujem za pomoc
Zvazujem dve alternativy, bud mat dvojicku mala/velka a striedat podla toho co idem jazdit, alebo skusit convertible. Kedze som pomerne urasteny a potim sa, neviem si vobec predstavit sliapat za vlastne v integrale. Viem sa ze sa to riesi zavesenim na rajdy, ale co s takym dr. Wiessnerom ? A bezpecnost pri dojazdovani na asfaltkach v Alpskych bikeparkoch, bezpecnost gde ? Z tohto mi vychadza ze mala/velka asi nie je to prave.
Pri rozoberacej ma zasa trapi kde vozit bradu smerom hore, mate tipy ? Nepouzivam bagel, iba ladvinu ...
A ked sa pozrieme co sa da v tejto kategorii kupit, najdeme Leattky Enduro 2.0-4.0 o ktorych mi Gemini povedalo ze sa lisia certifikaciou. Kedze nezavodim, 4.0 by som rovno skrtol a riesil dilemu 2.0/3.0. Cim okrem nalepky sa konretne lisia ? A maju este nejake dalsie alternativy ?
Co sa tyka rozoberatelnej pribly a nosenia chranica brady, tak ja som ho nosil na batohu v uchyte urcenom pre nosenie prilby, ale videl som bajkerov ktory ho mali zaveseny okolo pasa na ladvinke, alebo aj priamo cez nejake ocko na putku nohavic.
Za mna, ak chces jadzit v bikeparkoch, alebo na trailoch s vyvozom tak chod uricte na riadnej inegraly. Urcite by som vynechal tie ultralight odvetrane integraly typu POC Otocon, FOX Proframe a pod.
Ak chces jazdit v trailcentrach bez moznosti vyvozu tak potom poriadnu rozoberatlnu prilbu ako Leatt Enduro 4.0 (nizsie verzie su za mna vyhodene peniaze), MET Parachute, Bell Super DH a pod.