vcera na vyjazde som zazil maly incident:
siel som na cyklokrosovom bajku riadne osvetleny vo svojom pruhu mierne pri krajnici, nie vsak uplne na kraji (kvoli bezpecnosti). predbiehal ma vodic na aute a ked bol zarovno mnou zacal odbocovat dolava. to by nebol ziaden problem, keby si "nenadbiehal" ako s kamionom, teda keby ma nevytlacil az mimo vozovky do strku..
pritom som mu buchol do zrkadla, co chlapika asi mierne vybudilo, tak vystupil z auta a chcel si to so mnou vybavit. pritom do mna sotil a zacal ma urazat. zavolal som policiu, on samozrejme usiel, znacku som si odfotil ako aj chlapika samotneho. policajti to vyhodnotili ako priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu a budu to riesit jeho predvolanim
chcem sa spytat, vidite to rovnako ako ja, ze na vine bol on ? myslite ze som aj ja spachal nejaky dopravny priestupok ?
Kvizova otazka je na maximálnu povolenu rychlost na hradzi - povedzme napr. pod Lužným mostom na ľavej mestskej strane Dunaja.
Pre jednoduchosť, moznosti dam iba 2:
A) rýchlosť je neobmedzená - lebo nejde o verejnu komunikaciu (cestu)
B) 50 km/h - lebo nikde od vjazdu na nu nebola znacka koniec obce
NB: otazka vyvolana soferom, ktory si to valil smerom z mesta rychlostou ~70-80 km/h, bez snahy o korekciu svojej centralnej polohy,stred auta na strede cesty, napriek viditelnym protiiducim cyklistom.
Drvivá vacsina soferov tam jazdi normalne, ohladuplne.