Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
radšej bude stáť na semaforoch v meste? keď len prechádza tým mestom?
no ale vlastne, tak to som rad, ze ludia suhlasia s tym, ze aj tie semafory by mali byt nastavene tak, aby "penalizovali" tranzitnu dopravu, "v prospech" tej lokalnej
vid napr nabrezie v bratislave a cyklochodnik?
len potom mi moc hlava neberie, ze preco vam vadia tie ine kusky do skladacky ked toto je zjavne ok
Mám na vás otázku. Týka sa to alkoholu za volantom. Včera sme mali večierok a ku večeri som vypil 3 piva a k dezertu som si dal ešte asi 5 vodiek. Preto som sa rozhodol nechať auto pri reštaurácii a odišiel som domov autobusom. Po ceste som si všimol policajné hliadky ako zastavujú a pokutujú ostatné autá, ale autobus nechali prejsť. Takže som sa domov dostal bezpečne a bez stresu. To ma skutočne prekvapilo. A teraz moja otázka: Autobus mi stojí za panelákom. Neviete ako by som ho mohol nenápadne vrátiť?
nerozumiem kontextu, reagoval som iba na otázku aký typ vozidla je ok jazdiť pod vplyvom, ja v takom prípade chodím električkou, tož všetko ...
kontext mojej odpovede bol k príspevku yogisz a odpoved Jaroha na Jana1987 na otazku c.4 vyssie
(a cyklistu ako moznu ocakavanu odpoved som iba tipol. Kedysi bol isty limit pre cyklistu, priznam,ze neviem, ci stale je, kolko, alebo 0 promile, pre mna plati ta nula a neriesim...)
V tých krajinách je trochu iná kultúra pitia.
V Európe je asi aj 15 krajín, kde je povolené 0.5 promile. Niekde tuším až 0.8
Dá sa povedať, že vo väčšine Európy pol promile nie je problém.
Pre nikoho normalneho to nieje problem v podstate ti to dovoluje dst si pivo / vino k obedu alebo veceri, a v pohode soferovat domov…
Problem je na slovensku v tom ze akonahle povolis co i len trochu… tak ista skupina zacne jazdit napita do nemoty 🙈 ved ono aj s nulovou toleranciou mame stale priady ktorym je to jedno a sadnu aj s 2 promile za volant 🙈
Ja by som za volant nesadol ani po jednom pive - 12tke. To uz citit. Minule ma stopli cajti o polnoci na bicykli, ked som siel z mesta. Tak som fukol a mal som pod 0.5. A myslel som si, ze budem mat viac, podla toho ako som sa citil a co vsetko som vypil. Za volant by som urcite nesadol.
Odporucal by som ludom dat si tak pol roka - rok pauzu od alkoholu a potom si dat trebars aj "nealko" pivo, abo 1 normalne. Aby pochopili troska.
To ze su "zvyknuti" este vobec nemusi znamenat ze to nema vplyv.
Raz za cas si dam "nealko" radlera aj toho citim. Po miestnom (silnejsom ale zato mensom) 1 pive mam aj jemne tocaky.
Aby ste lepšie pochopili môj príspevoek. Písal som, že vo väčšine krajím Európy je povolené 0.5 pre kultúrne pitie - pohár ľahkého vína po obede v Taliansku napríklad.
Ja to ale nepotrebujem. Nie som abstinent, ale alkohol pijem tak 2-3 krát v roku a aj to mierne.
Chcel som poukázať na to, že inde to nevidia ako problém. Stačí rozumný prístup a keď má niekto v sebe to vínko, tak zrejme šoféruje ešte obozretnejšie, aby nespôsobil problém.
Niekedy býva také pravidlo, že sa čosi toleruje, ale v prípade spôsobenia nehody je to priťažujúce.
zas ja by som si nejake idealy o kulturnom piti nerobil. robim pre spanielsku firmu a nie je to az tak vinimocne, ze prisli o vodicsky. Napr. priamo moj sef. Potom sa rozculoval, ze ked bol mlady, tak sa take mnozstvo tolerovalo
Ked som bol s nimi ci uz v spanielsku, alebo aj tu, tak su to teda, co sa tyka pitia, dost hovada.
Odporucal by som ludom dat si tak pol roka - rok pauzu od alkoholu a potom si dat trebars aj "nealko" pivo, abo 1 normalne. Aby pochopili troska.
Raz za cas si dam "nealko" radlera aj toho citim. Po miestnom (silnejsom ale zato mensom) 1 pive mam aj jemne tocaky.
Absolútne tu nechcem obhajovať jazdu pod vplyvom (hoci je v niektorých štátoch po určitej miery legálna) no nebude to cítenie "nealko" radlera skôr placebo efekt? Ten totiž obsahuje v tých cca. 0.3l piva max. 0.5% alkoholu, teda +- ekvivalent 0.03 l 12° piva. Ani nie "reštauračný poldecák." Iné by samozrejme bolo, ak by si ich vypil 10, no v jednom je toho alkoholu tak málo, že inak ako placebo efektom by to ozaj nemalo byť citeľné.
To hádam nie, to by si mohol mať tóčo aj po zrelom ovocí (taký banan napr) , ovocných stavach... 😁
Ten tocak je tam po velkom pive, a do pol hod asi bude prec. Ale nebudem sa tvarit a hanbit o tom hovorit. Jasne, ked niekto pije pravidelnejsie, tak je jednak aj zvyknuty (a to je ten problem, pretoze tipujem ze zvacsa precenujeme svoje schopnosti) a aj metabolizmus je trocha inak nastaveny, ale ten vplyv alkoholu tam stale je.
Absolútne tu nechcem obhajovať jazdu pod vplyvom (hoci je v niektorých štátoch po určitej miery legálna) no nebude to cítenie "nealko" radlera skôr placebo efekt? Ten totiž obsahuje v tých cca. 0.3l piva max. 0.5% alkoholu, teda +- ekvivalent 0.03 l 12° piva. Ani nie "reštauračný poldecák." Iné by samozrejme bolo, ak by si ich vypil 10, no v jednom je toho alkoholu tak málo, že inak ako placebo efektom by to ozaj nemalo byť citeľné.
Nie, iste nebol . Po radleri citim ze mam v sebe alkohol, po miestnom "velkom" pive, asi 1 za posledny rok, som mal cca 10-30min tociacu hlavu.
Niesom abstinent, a nie raz som ako mladsi bol opity, a 1 pivko ano bolo "bezne" ked som bol von. Teraz je to tak 1 pivko za rok mozno, a aj to preferencne 0.00.
Len pripomiem, že vplyv alkoholu veľmi závisí aj od objektívnych faktorov. Jedno pivo má iný vplyv na 125 kilogramovú osobu než na 65 kilogramovú, na muža než na ženu, vplyv má metabolizmus, genetika, zdravotný stav, rasa ... niekto môže mať tóčo po malom pive a iný ani po dvoch veľkých nie.
Off topic jazykové okienko: Ak sa bavíme o negatívnom vplyve, tak to nazýva nocebo, nie placebo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no ale vlastne, tak to som rad, ze ludia suhlasia s tym, ze aj tie semafory by mali byt nastavene tak, aby "penalizovali" tranzitnu dopravu, "v prospech" tej lokalnej
vid napr nabrezie v bratislave a cyklochodnik?
len potom mi moc hlava neberie, ze preco vam vadia tie ine kusky do skladacky ked toto je zjavne ok
kontext mojej odpovede bol k príspevku yogisz a odpoved Jaroha na Jana1987 na otazku c.4 vyssie
(a cyklistu ako moznu ocakavanu odpoved som iba tipol. Kedysi bol isty limit pre cyklistu, priznam,ze neviem, ci stale je, kolko, alebo 0 promile, pre mna plati ta nula a neriesim...)
V Európe je asi aj 15 krajín, kde je povolené 0.5 promile. Niekde tuším až 0.8
Dá sa povedať, že vo väčšine Európy pol promile nie je problém.
Problem je na slovensku v tom ze akonahle povolis co i len trochu… tak ista skupina zacne jazdit napita do nemoty 🙈 ved ono aj s nulovou toleranciou mame stale priady ktorym je to jedno a sadnu aj s 2 promile za volant 🙈
Ja to ale nepotrebujem. Nie som abstinent, ale alkohol pijem tak 2-3 krát v roku a aj to mierne.
Chcel som poukázať na to, že inde to nevidia ako problém. Stačí rozumný prístup a keď má niekto v sebe to vínko, tak zrejme šoféruje ešte obozretnejšie, aby nespôsobil problém.
Niekedy býva také pravidlo, že sa čosi toleruje, ale v prípade spôsobenia nehody je to priťažujúce.
Ked som bol s nimi ci uz v spanielsku, alebo aj tu, tak su to teda, co sa tyka pitia, dost hovada.
Ten tocak je tam po velkom pive, a do pol hod asi bude prec. Ale nebudem sa tvarit a hanbit o tom hovorit. Jasne, ked niekto pije pravidelnejsie, tak je jednak aj zvyknuty (a to je ten problem, pretoze tipujem ze zvacsa precenujeme svoje schopnosti) a aj metabolizmus je trocha inak nastaveny, ale ten vplyv alkoholu tam stale je.
Nie, iste nebol
Niesom abstinent, a nie raz som ako mladsi bol opity, a 1 pivko ano bolo "bezne" ked som bol von. Teraz je to tak 1 pivko za rok mozno, a aj to preferencne 0.00.
Vsak skus
Off topic jazykové okienko: Ak sa bavíme o negatívnom vplyve, tak to nazýva nocebo, nie placebo.