Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
díky všetkým malokarpatským fúkačom ... dnes som vzhľadom na skutočnú tvár tej zloby vonku vynechal zábavné TBK pretože cestou hore ma vydesili mokré šikmé korene ... celofúknutá Cerovka si oproti minulému víkendu odpustila pokusy o ťažké ublíženie na zdraví a 5B je tiež jazdivejšie ... nejaký super pojazd to ale aj tak nebol, poneáč tých pár mm zrážok v posledných dňoch a 100% vlhkosť vytvorila slizkú šmykľavú vrstvu, s ktorou treba rátať... Lojzo má stále otvorené a umývačka pri Krasnianskej horárni furt funguje, na rozdiel od tej v Račianskom amfiteátri, odkiaľ zmizli hadice už pred mesiacom ...
Ja si vážim robotu chalanov, že sa o to starajú, ale v tomto čase mi to už prislo kontraproduktívne. Dnes som jazdil v trojuholníku Stupava-Bratislava-Pezinok a najhoršie podmienky boli paradoxne okrem úsekov s ťažbou na vyfukanych trailoch... Ale je to len môj pohľad rekreačného bicyģľistu 😀 tiež som mal radšej napríklad koziarku pred vyčistenim s mojou netechnikou mi to šlo dnes lepšie na mokrom lístí... Inak najlepšie podmienky sú nad stupavou a lozornom smerom na Košarisko, normálne sucho, až sa miestami prasilo 😀
Nahodou, 5bojar dnes uplny luxus, dakujem za fukanie. V pondelok tam asi bude bazen ale mozno to za tyzden uschne. Zacinal som cez Ahojku na kamzik. Kedze som chcel otestovat nove gumy tak pekne po modrej (switchback) dole. Zabudol som ze na novej foxe nemam blatnicek takze som bol nakrmeny blatom uz po 20m. Krasnansky 2/2 bol viac mokry ako suchy. Cervena turisticka smerom hore je istota. Dole som siel cez grenadu, maninsky vrch a kusok cerovky na koniec. No, vyzeral som jak prasa ? na zeleznej som myslel ze umyjem ale nie je hadica. Tak som tahal po ceste az k Danubii na wapku.
Len v skratke, preco to fukame:
Traily su samozrejme mokre aj pod listim, tecie po nich voda, len to nieje vidiet. Ak ich nevyfukame, vlhko sa tam bude drzat az do jari a rozjazdime to na komplet blatove kolaje.
Vidim to, ked odfuknem listie. Skoda, ze som to neodfotil.
Takto to casom preschne a bude sa dat jazdit celu zimu.
Treba ratat s tym, ze na tychto trailoch sa jazdi celorocne, bez vyluky a plno ludi jazdi aj za dazda bez ohladu na to ako sa tym trail nici.
Ps: horsi ako bajkeri su diviaci. Rozryvanim zuzuju traily rychlejsie ako ich stihame ujazdit
Chlapi, a to vás aj reálne baví, jazdiť v tej tme a hmle, že na 3 metre nedovidíte? Ja som bol dnes vrámci behu v tom hmlistom lese ani nie 10 minút a teda radosť som z toho rozhodne nemal. Skôr naopak.
Fair enough, proti gustu žiaden dišputát. Mne to každopádne v takýchto podmienkach vôbec radosť nerobí.
Dnes som sa odhodlal aj na tie TBK a bolo to fajne na prd, mľaskavé a pomalé... Chalani mali aj brigádu na jednotke, ale keďže si nevedia zriadiť ani takú jednoduchú vec ako mailing-list alebo Google skupinu, tak som sa vopred nedozvedel a videl som iba nakladanie náradia a výsledok. Nestálo to za investované kalórie a ešte mi aj ušli Živé kvety na námestí...
Presne dnes to bola tá smutná sychravá jeseň. Doteraz boli pekné farby v lese, teraz už stromy zhodili takmer komplet listy, už to nebolo také pestré. Previezol som sa len do Slnečného údolia a späť, mokré cesty, sychravo, za chvíľu sa stmievalo. Ale jazdiť ešte určite pôjdem. Možno vyššie sa dostať nad hmlu. No v noci by ma to teraz nebavilo.
Dnes pred obedom ma na Cyclope zastavili lesaci, jeden aj ukazal preukaz lesnej straze. Oni: preco tam jazdim, nie je to vyznacena trasa, je tam zakaz jazdit. Ja: to nie je take iste s tym zakazom. Podla zakona o lesoch mozeme jazdit na lesnej ceste alebo vyznacenej trase. V zakone nie je uvedene, co je lesna cesta. Odkaz pod ciarou, a navyse na technicku normu o lesnych cestach, nema podla legislativnych pravidiel zavazny charakter. Takze lesnou cestou je kazda cesta v lese. Oni: ale je zakazane stavat cesty bez suhlasu vlastnika. Ja: ved v poriadku, ale sa nebavime o stavani ciest, ale o jazde po lesnej ceste. Oni: ale to je polovnicky chodnik. Je to statny polovny revir, ja som spravca. Ked zakaznik zaplati polovacku, tak od toho ocakava, ze mu tam nebudu jazdit v noci halogeny na bycikloch. Ja: mne je to jedno. Oni: nateraz to vyriesime dohovorom. Ja: majte sa a pekny den este. A zdrhol som. Uz po lesnej ceste do doliny smer Stupava. Nie som konfliktny typ, nechcel som pokracovat v druhej casti Cyclopu. Ale keby chcel dat pokutu, tak by som ho odkazal na Okresny urad. Ze vraj pohovor. 😁
Ktory je cyclop? To je ten co ide z Maleho Slavina smerom na zltu znacku do Stupavy? Nie je ani na Trailforks, pritom predtym sa mi zda ze bol. Ak je to on, tak minuly rok som ho parkrat v noci siel, ale nemal som z toho moc dobry pocit. Tento rok som ho este nesiel, a teda uz asi ani neplanujem.
Inak firma nam dala na dnes volno, co je sice super, ale prsi az do vecera No aspon na dve hodky na hradzu aj tak musim ist, nech to nie je strateny den.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Traily su samozrejme mokre aj pod listim, tecie po nich voda, len to nieje vidiet. Ak ich nevyfukame, vlhko sa tam bude drzat az do jari a rozjazdime to na komplet blatove kolaje.
Vidim to, ked odfuknem listie. Skoda, ze som to neodfotil.
Takto to casom preschne a bude sa dat jazdit celu zimu.
Treba ratat s tym, ze na tychto trailoch sa jazdi celorocne, bez vyluky a plno ludi jazdi aj za dazda bez ohladu na to ako sa tym trail nici.
Ps: horsi ako bajkeri su diviaci. Rozryvanim zuzuju traily rychlejsie ako ich stihame ujazdit
Fair enough, proti gustu žiaden dišputát. Mne to každopádne v takýchto podmienkach vôbec radosť nerobí.
Tak za par tyzdnov snad napadne daky ten sneh a az potom to bude ta prava romantika
Inak firma nam dala na dnes volno, co je sice super, ale prsi az do vecera