Na dlhých tripoch postretáte dosť cestovateľov... Minulý rok som má ohúrili dvaja Číňania, hneď na začiatku tripu v Arménsku. Tak sme ostali v kontakte a slovo dalo slovo, len dohoda nebola žiadna. Zohnal som letenku a začal si to celé plánovať ? úplne opačný postup, viem. Plány mám nejaké v hlave, Číňan samozrejme nieje doma (čo bude) ale stretneme sa niekde cestou snáď. Idem si hlavne pozrieť svet, ako sa to dá lepšie ako bajkom. Mám ešte prestup, som v 3. najväčšom meste Kazachstanu momentálne.
Zatiaľ som bajk len rozobral, dal do krabice a bagle som tiež zbalil. 1ks odbavenej batožiny mám v cene letenky, bajk som si mal poriešiť na letisku. Vzali ho a ani nepýtali peniaze. Uvidíme čo z toho bude
nečítal som toto forum asi od zaciatku, neviem aké si mal plánované náklady, rozpočet + netuším čo stoji taketo poistenie, ci je tam taký specialny príplatok za takýto typ dobrodruzstva ale dnes mi napriklad ponukla banka ročne cestovne poistenie za 55 eur, co urcite nebol tvoj prípad, tvoj bol zrejme násobne drahší....ale obrovské riziko si teda podstupoval. Každopádne som rád že si bez ujmy doma a ok.ahoj
Ja som neriešil. Mám nejaké poistenie v mBank 1.30€/mesačne alebo jak... Proste som išiel a vôbec ma nenapadlo riešiť niečo také a ani, že sa niečo môže stať. Nesmie sa stať. Užíval som si, interagoval s prostredím koľko mi nervy stačili... Aké riziko?
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
ja to volam viac stastia ako rozumu. teraz to sice vyzera ze super usetril som ale keby sa nedajboze nieco stalo tak je v takej prdeli ze az.
nastastie sa nestalo. otazka je co za poistenie si vybavoval
Poprosím nejaký náhľad na mapu čo si prešiel nech máme lepšiu predstavu...
Urobím neskôr. Len pre predstavu ale - lietadlom do XiAn, po yellow River highway do Hohhot, odtiaľ po ceste do Erlianhot/ZamiinUud, ďalej Ullanbaataar, govialtaj, burgastai boomt, naspäť do govialtaj a potom Bulgan/Taykeshken po Číne cez Urumqi do Khorgas/Horgos do Kazachstanu, cez hraničný priechod Kargara do Kirgizska, severom jazera Issikkuľ po hranicu Xonobod a cez Uzbekistan do Oš cez Dostyk. Z Oš po Pamir highway (kyzyl art pass bol v pláne) do Tadžického Murghob a odtiaľ do Číny cez Kulma pass, potom do Tashkhorgam, odtiaľ cez Kunjerabb pass do Sost (busom, indivindi preprava nieje možná) . Odtiaľ do Islamabadu, tam však na ambasáde nedávajú víza do Iránu (treba cez sprostredkovateľa riešiť, nemal som nervy na to už) tak som pokračoval do Karáči. Z Karáči som letel do Tbilisi a cez Khartsakhi na juh do Mardin, odtiaľ pozdĺž sýrskej hranice a južného pobrežia Turecka do grécka do Alexandropolisu, thessaloniky, potom na sever do Macedónska, Srbska a cez Maďarsko domov. Dobre, že nebývam ďaleko od hraníc, to by bolo moc ďaleko, takto sa to ešte dalo zniesť
Tak teda ja už som tiež prežil všeličo, ale na hentaký trip by som veru bez poistenia nešiel. Účet za nemocnicu sa môže ľahko vyškriabať na desiatky tisíc eur, stačí pár dní na ARO. Už len prosté ošetrenie zubu môžu byť stovky eur.
Ak si odmyslím cestovné poistenie, ktoré mám s kreditkou, tak vhodné cestovné poistenie na taký trip v Allianzi, ktorý ževraj nemá problém s akceptovaním ani v tých najzapadlejších kútoch sveta, by stálo 222 €, bez obmedzenia liečebných nákladov. Ako je to dosť peňazí pre lowcost cestovanie, ale ja by som to dal, predsa len som paranoik . A to ešte určite existujú aj lacnejšie, Allianz je myslím jeden z tých drahších ...
Ale inak super trip! Rešpekt nie iba za nízkorozpočtovosť (čo je iba zdanlivá nevýhoda, pretože ak má človek na to mentál, tak je tak oveľa bližšie k prostrediu), ale aj za denné vzdialenosti...
Tak teda ja už som tiež prežil všeličo, ale na hentaký trip by som veru bez poistenia nešiel. Účet za nemocnicu sa môže ľahko vyškriabať na desiatky tisíc eur, stačí pár dní na ARO. Už len prosté ošetrenie zubu môžu byť stovky eur.
Ak si odmyslím cestovné poistenie, ktoré mám s kreditkou, tak vhodné cestovné poistenie na taký trip v Allianzi, ktorý ževraj nemá problém s akceptovaním ani v tých najzapadlejších kútoch sveta, by stálo 222 €, bez obmedzenia liečebných nákladov. Ako je to dosť peňazí pre lowcost cestovanie, ale ja by som to dal, predsa len som paranoik . A to ešte určite existujú aj lacnejšie, Allianz je myslím jeden z tých drahších ...
Ale inak super trip! Rešpekt nie iba za nízkorozpočtovosť (čo je iba zdanlivá nevýhoda, pretože ak má človek na to mentál, tak je tak oveľa bližšie k prostrediu), ale aj za denné vzdialenosti...
222€ na 4mesiace?
Ja som nevedel kadiaľ pôjdem, najprv som si myslel, že to dám rovno z xian do kazachu ale potom...
Tých 222 € je na celý rok, nie na štyri mesiace. Keby to bolo iba na štyri mesiace, tak by to bolo paradoxne drahšie. Ale pozerám, že napríklad taký celoročný Wustenrot v základnom balíku (liečebné náklady plus nejaké ďalšie veci) je iba 40 €. Zaujímavé ...
Tých 222 € je na celý rok, nie na štyri mesiace. Keby to bolo iba na štyri mesiace, tak by to bolo paradoxne drahšie. Ale pozerám, že napríklad taký celoročný Wustenrot v základnom balíku (liečebné náklady plus nejaké ďalšie veci) je iba 40 €. Zaujímavé ...
Tak ja som chcel minimalizovať náklady, tak som si pozeral mesačné balíčky pre krajiny, kde sa vyžaduje, nakoniec sa nevyžadovalo nikde 🤣
Veď ja ani nepíšem o tebe, ale o mne ... že ja by som sa nedvážil vydať na takú cestu bez poistky ... to nemá s tebou nič Ani v najmenšom ťa nekritizujem, naopak, obdivujem, ako si to dokázal.
Ono sa cestovné poistenie asi nevyžaduje nikde.
Mimochodom, neviem si ani predstaviť, ako by som sa pozeral na svet okolo seba po návrate z takej cesty. Veď to musí úplne zmeniť život, hodnoty, priority, nie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nastastie sa nestalo. otazka je co za poistenie si vybavoval
Urobím neskôr. Len pre predstavu ale - lietadlom do XiAn, po yellow River highway do Hohhot, odtiaľ po ceste do Erlianhot/ZamiinUud, ďalej Ullanbaataar, govialtaj, burgastai boomt, naspäť do govialtaj a potom Bulgan/Taykeshken po Číne cez Urumqi do Khorgas/Horgos do Kazachstanu, cez hraničný priechod Kargara do Kirgizska, severom jazera Issikkuľ po hranicu Xonobod a cez Uzbekistan do Oš cez Dostyk. Z Oš po Pamir highway (kyzyl art pass bol v pláne) do Tadžického Murghob a odtiaľ do Číny cez Kulma pass, potom do Tashkhorgam, odtiaľ cez Kunjerabb pass do Sost (busom, indivindi preprava nieje možná) . Odtiaľ do Islamabadu, tam však na ambasáde nedávajú víza do Iránu (treba cez sprostredkovateľa riešiť, nemal som nervy na to už) tak som pokračoval do Karáči. Z Karáči som letel do Tbilisi a cez Khartsakhi na juh do Mardin, odtiaľ pozdĺž sýrskej hranice a južného pobrežia Turecka do grécka do Alexandropolisu, thessaloniky, potom na sever do Macedónska, Srbska a cez Maďarsko domov. Dobre, že nebývam ďaleko od hraníc, to by bolo moc ďaleko, takto sa to ešte dalo zniesť
Ak si odmyslím cestovné poistenie, ktoré mám s kreditkou, tak vhodné cestovné poistenie na taký trip v Allianzi, ktorý ževraj nemá problém s akceptovaním ani v tých najzapadlejších kútoch sveta, by stálo 222 €, bez obmedzenia liečebných nákladov. Ako je to dosť peňazí pre lowcost cestovanie, ale ja by som to dal, predsa len som paranoik
btw. good job
Ak si odmyslím cestovné poistenie, ktoré mám s kreditkou, tak vhodné cestovné poistenie na taký trip v Allianzi, ktorý ževraj nemá problém s akceptovaním ani v tých najzapadlejších kútoch sveta, by stálo 222 €, bez obmedzenia liečebných nákladov. Ako je to dosť peňazí pre lowcost cestovanie, ale ja by som to dal, predsa len som paranoik
222€ na 4mesiace?
Ja som nevedel kadiaľ pôjdem, najprv som si myslel, že to dám rovno z xian do kazachu ale potom...
Tak ja som chcel minimalizovať náklady, tak som si pozeral mesačné balíčky pre krajiny, kde sa vyžaduje, nakoniec sa nevyžadovalo nikde 🤣
Ono sa cestovné poistenie asi nevyžaduje nikde.
Mimochodom, neviem si ani predstaviť, ako by som sa pozeral na svet okolo seba po návrate z takej cesty. Veď to musí úplne zmeniť život, hodnoty, priority, nie?
takto
https://edelweiss.sk/sk/alpenverein/prihlasenie.html?gad_source=1&gad_campaignid=278497586&gbraid=0AAAAADmcuI7EBMlmdHwg3OQxmgmscbQ5_&gclid=CjwKCAiAuIDJBhBoEiwAxhgyFrOWHSM8R_lBuzWG-Ddqli11LLGN25nsWbl_yQqiGZT8AZslQ9kj9xoClwsQAvD_BwE
ferrein <> verein