Lokalizácia
Formulár sa odosiela
corsair a čo včuleky? Začínaš aklimatizíciu? Takmer si nestihol revolúciu čo tu mala byť, ale pršalo takže to padlo...Ja by som privítal nejaké foto toho zázraku na ktorom si sedel :)
Bolo to zaujímavé čítanie, obdivuhodný výkon a mne sa len potvrdil fakt, že ak hlava pustí, dá sa toho dokázať veľa...čo nie je žiaľ môj prípad.
Prajem ti Šťastné a Veselé v kruhu tvojich najbližších, ktorí ti asi dosť chýbali. Dal si si fajnový darček a tíško závidím ;)
Zobraziť komentár 23.11.2025 - 18:11:58
14
Presne tak. Všetko je v hlave. A sere ma , že som sa nedržal pôvodného plánu (kz->rus->až), sere ma, že som nebol Irán a kurdistan, sralo by ma, že som nebol v Karáči...
Zobraziť komentár 24.11.2025 - 16:13:06
02
Ved nabuduce...
Zobraziť komentár 24.11.2025 - 16:43:10
01
corsair . To je tak vždy. Keby som išiel tam a tam, videl by som to a to. A jazdil by si možno doteraz. Zamrzí, ale kašli na to. Išiel si ako si išiel a videl si čo si videl. Aj tak je to niečo neskutočné čo si dal.
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 09:48:58
01
Ozaj, aj vieme, koľko to bolo km?
či som to prehliadol?
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 11:10:39
00
Fakt ta serie, ze si nebol v rusku? Stavil by som sa o co chces, ze by si nepresiel a v tom lepsom pripade by ta len deportovali.
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 11:48:33
07
horšie, vodku by ho prinútili piť...
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 12:07:11
00
Ako som tu dával toho Francúza, ten si toho tam aj celkom dosť odsedel...

https://www.facebook.com/sofiane.shl/

arrow_leftSrsen napísal:
no nie je veľa možností, lebo Irán, Afganistan, alebo russko je IMHO príliš nebezpečné
napr:
Sofiane Sehili bol zadržaný pri rusko-čínskej hranici počas cyklistického pokusu o rekord. Po takmer troch týždňoch podal odvolanie proti väzbe.

Francúzsky cyklista, ktorého začiatkom septembra zadržali v Rusku pri údajnom pokuse o nelegálne prekročenie hraníc, sa odvolal proti svojej už takmer trojtýždňovej väzbe. Oznámila to v pondelok jeho právna zástupkyňa, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Francúzsky cyklista bol zadržaný pri pokuse prekročiť hranice.
Právnička podala odvolanie za jeho prepustenie z vyšetrovacej väzby.
Cyklista sa snažil prekonať rekord z Lisabonu do Vladivostoku.

Sofiane Sehili (44) bol zadržaný začiatkom septembra po prekročení hranice Ruska s Čínou pri pokuse o prekonanie rekordu v najrýchlejšej vytrvalostnej cyklojazde z Lisabonu do Vladivostoku.

Sehiliho vo väzbe pred časom navštívil člen občianskej komisie pre monitorovanie väzníc Vladimir Najdin, ktorý agentúre AFP potvrdil, že francúzsky cyklista mal ruské elektronické vízum, ale „pokúsil sa prejsť hranicu pešo na kontrolnom stanovišti prístupnom iba pre ruských a čínskych občanov“.
Podali odvolanie

Súd v meste Ussurijsk v Primorskom kraji na ruskom Ďalekom východe nariadil minulý týždeň jeho zotrvanie vo vyšetrovacej väzbe do 4. októbra. Jeho právnička Alla Kušnirová však teraz podala odvolanie, aby mu bola predbežná väzba zmenená „na takú, ktorá nevyžaduje izoláciu od spoločnosti“, čím v podstate požiadala o jeho prepustenie až do konania súdneho procesu, informovala ruská agentúra RIA Novosti.

Kušnirová podanie odvolania potvrdila aj AFP. „Vyšetrovanie je z veľkej časti ukončené a je nepravdepodobné, že by sa objavili nové skutočnosti,“ povedala.

Sehili je momentálne vo väzení v ruskej Primorskej oblasti na Ďalekom východe. Podľa Najdina je Sehili v dobrom zdravotnom stave, ale kvôli jazykovej bariére má problém komunikovať s väzenským zriadencami. V cele je s ďalším väzňom.
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 12:20:57
00
Len doplním že Sehili už je doma.
https://sport.aktuality.sk/ostatne-sporty/clanok/cyklista-sofiane-sehili-hovoril-o-zadrzani-v-rusku-2025102916140693828
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 12:24:44
00
Sofiane je skvely atlet, ale nelegalne prekrocit cinsko-rusku hranicu bol poriadne sprosty napad
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 12:25:59
08
Neviem presne detaily, ale je tam „pokúsil sa prejsť hranicu pešo na kontrolnom stanovišti prístupnom iba pre ruských a čínskych občanov“. vs "bol zadržaný pri pokuse prekročiť hranice."

Bez ohladu na detaily, je to (momentálne) krajina, ktorej sa kazdy so štipkou rozumu/pudom sebazachovy/chochmesom... musí vyhnúť (teda takto vnímam ja, nevnucujem tento osobny pocit)
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 19:38:17
02
nepustili ho peso a nechcel ist vlakom ktory isiel az dalsi den tak sa rozhodol najst cestu bocnymi cestami a ked prisiel do ruska tak sa prihlasil na najblizsej stanici a myslel si ze to uhra, 2 mesiace v base je este relativne ok, mohol tam hnit aj par rokov kym ho rusi nevymenia za nejakeho gaunera ako to napr dopadlo v tomto pripade
https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Bout%E2%80%93Brittney_Griner_prisoner_exchange
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 19:47:10
10
keyboard_arrow_up