Zdravím, viem že je tu o tomto viac tém ale nenašiel som čo potrebujem :/. Mám už asi mesiac a pol bolesť pravého kolena. Lekár vravel že maximálne natiahnuté menisky (počul som to prvý krát) chodil som 1,5týždňa na rehabilitácie - nezabralo. Bolesť cítim z predu kolena a vystreľuje mi až takmer ku kotníku z prednej strany, cítim to pri drepe alebo vstávaní zo stoličky , na bicykli to cítim po 2hod jazdi alebo po 5tich výživnejších silových intervaloch :/..
Kazdu jazdu, resp. prvy vacsi kopec ma bolieva pod kolenom, smrom trochu do von. (vid zlty krizik na obrazku)
Je to bolest tipujem nejakeho uponu, pálivá, ako ked velmi namahate sval. Bolest je skor bodova ako plosna.
Najsilnejsia je prave na zaciatku vyjazdu, potom vacsinou uplne ustupi, ked si napr. v kopci kus oddychnem, a uz len zriedka sa pocas vyjazdu ukaze. Proste akoby som si tu cast rozcvicil, natiahol, prekrvil?. Obcas sice zaboli aj pocas vyjazdu, ked je nejaky extremny kopec, ale malokedy.
Bolest uz mam roky, vzdy je to len prava noha. Nezhorsuje sa. Pedale, kufre mam nastavene na milimeter ideneticky. Skusal som posuvat kufre, ale bez ucinku. Sedlo mam nastavene dobre pomocou kyvadadla a vysku by mala byt tiez ok.
Fajn je, ze sa to pocas vyjazdu nezhorsuje, ale skor naopak. Co mi dava nadej, ze by sa to dalo nejak precvicovat, preventivne a aj pred jazdou.
Fajn by ale bolo identifikovat, co ma vlastne boli a ako to cvicit.
Taak dlho mi nič nebolo, alebo do roka a do dňa zas. Obe kolená naplnené vodou. Buď už došiel kolagén guna knee ( celý minulý rok po absolvovaní kury bol v pohode. )
Zatiaľ ľadujem obe kolena, opuch je cítit hore dole schodmi a pri ohybe nad 45 stupňov. Buď ma dorazili
maximálky na mŕtvy ťah, alebo bedminton. V pondelok ortopédia tak uvidíme či budeme len ťahať alebo rovno "dočapujem" guna knee.
edit : oprava, pozeram lekarske spravy, kolagen v kolenach vydržal 2 roky, ortoped spomynal max 1 rok, čiže ak to bude treba absolvovať každé 2 roky je to ok.
Ahojte, pisem moj pribeh, mozno sa v nom niekto najde a poradi co dalej, alebo doda nadeje ze to bude ok )
Cely zivot travim sportovne, poslednych 10 rokov hravam rekreacne hokej, obcas behavam, bedmintom, vela chodim, nikdy ziadny problem s kolenami v nicom. (Mam cca 35, nemam nadvahu)
Minuly rok som kupil bike, dal som asi 600 km a prisli prve problemy. Tym ze mam silne stehna, nemusim moc radit lahke prevody, vedel som davat hned 50 - 70km, casto jazdil na tazkom prevode a kolena dostavali zabrat + nemal som uplne dobre nastavene sedadlo, podcenil som to, bolo prilis vysoko a zacali problemy.
Prislo prve *****, najprv jedno, potom ruhe koleno. *****e zboku take ze som skoro spadol z biku, bolest extrem, v ten den som dokracal domov. Nasledne par tyzdnov prestavka a potom po jazdach bolest pod jablckami, pocit tlaku v kolenach.
Ukludnil som sa s tym bikovanim, celu zimu nic, tento rok cca 150 km a bolest je naspat.
Docital som sa co to moze cca byt: Patelofemorálny syndróm – bolesť pod jabĺčkom, najmä pri schodoch, dlhom sedení, kľaku, drepoch. Presne tieto priznaky pocitujem.
Okrem toho obcas aj toto: Syndróm iliotibiálneho traktu (ITB) – bolesť na bočnej strane kolena.
Som dost blby, mna ten bike bavi a aj napriek tomu ze viem ze po vyjazdi pride bolest, idem do tyhc kopcov a vyslapem si to. Dobra sprava je ze to zatial neboli priamo pri bikovani, len malicke *****e obcas ktore sa potom "rozjazdi a je dobre"
Na hokeji je to uplne ok, nic ma neboli. Prechadzky su natom horsie, hore do kopca vyjdem ale zostupovat dole je uz problem.
Samozrejme objednavam sa ku lekarovi, toto je skor take doplnenie informacii od vas skusenejsich, co si niecim podobnym prisli, vyjadrite sa prosim Dakujem za poroznost
... Buď už došiel kolagén guna knee ( celý minulý rok po absolvovaní kury bol v pohode. )
...
edit : oprava, pozeram lekarske spravy, kolagen v kolenach vydržal 2 roky, ortoped spomynal max 1 rok, čiže ak to bude treba absolvovať každé 2 roky je to ok.
Moja, dnes už 87-ročná mama si to dávala onehdy ***** do kolien každý rok. Pred niekoľkými rokmi začala brať Condrosulf 2 x 400 mg denne a funguje bez toho ***** do kolien.
Ja ten Condrosulf 2 x 400 mg denne beriem tiež, ale kvôli koxartróze. Preventívne.
Vľavo mi pred rokom urobili TEP bedrového kĺbu. Vpravo som zatiaľ medzi dvojkou a trojkou. Štvorka je už rovno na operáciu.
Ten Condrosulf si pochvaľoval aj chlapík, ktorý so mnou ležal na izbe, keď som ja bol už po operácii. On tam bol už s druhým bedrovým kĺbom a pochvaľoval si, že ten Condrosulf mu časový interval do druhej operácie poriadne predĺžil.
Edit: Existuje aj Condrosulf 800 mg. Ten je ale len na lekársky predpis. Condrosulf 400 mg je na voľno. Je to tá istá účinná látka. Nerozumiem tomu, ale je to tak.
Ahojte, nejaky tip na magneticku rezonanciu s ktorou mate skusenost a ktora robi kvalitne snimky? Idealne okruh TN NR ZA.
V TO je vraj dobra ale objednali ma az na januar, idealne by som chcel este daco v decembri.
Diky
Vojenska nemocnica v TN. Neviem, ci to bola nahoda, ale mama mala termin par dni po objednani. Sice to nebolo teraz, tak neviem kolko maju prace, ale skusil by som.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak tam nevidim nic co by ludia v kolene nemali bezne.
Ale meniskus vie potrapit, zalezi ako presne je poskodeny
Je to bolest tipujem nejakeho uponu, pálivá, ako ked velmi namahate sval. Bolest je skor bodova ako plosna.
Najsilnejsia je prave na zaciatku vyjazdu, potom vacsinou uplne ustupi, ked si napr. v kopci kus oddychnem, a uz len zriedka sa pocas vyjazdu ukaze. Proste akoby som si tu cast rozcvicil, natiahol, prekrvil?. Obcas sice zaboli aj pocas vyjazdu, ked je nejaky extremny kopec, ale malokedy.
Bolest uz mam roky, vzdy je to len prava noha. Nezhorsuje sa. Pedale, kufre mam nastavene na milimeter ideneticky. Skusal som posuvat kufre, ale bez ucinku. Sedlo mam nastavene dobre pomocou kyvadadla a vysku by mala byt tiez ok.
Fajn je, ze sa to pocas vyjazdu nezhorsuje, ale skor naopak. Co mi dava nadej, ze by sa to dalo nejak precvicovat, preventivne a aj pred jazdou.
Fajn by ale bolo identifikovat, co ma vlastne boli a ako to cvicit.
Mal niekto podobnu skusenost?
Zatiaľ ľadujem obe kolena, opuch je cítit hore dole schodmi a pri ohybe nad 45 stupňov. Buď ma dorazili
maximálky na mŕtvy ťah, alebo bedminton. V pondelok ortopédia tak uvidíme či budeme len ťahať alebo rovno "dočapujem" guna knee.
Cely zivot travim sportovne, poslednych 10 rokov hravam rekreacne hokej, obcas behavam, bedmintom, vela chodim, nikdy ziadny problem s kolenami v nicom. (Mam cca 35, nemam nadvahu)
Minuly rok som kupil bike, dal som asi 600 km a prisli prve problemy. Tym ze mam silne stehna, nemusim moc radit lahke prevody, vedel som davat hned 50 - 70km, casto jazdil na tazkom prevode a kolena dostavali zabrat + nemal som uplne dobre nastavene sedadlo, podcenil som to, bolo prilis vysoko a zacali problemy.
Prislo prve *****, najprv jedno, potom ruhe koleno. *****e zboku take ze som skoro spadol z biku, bolest extrem, v ten den som dokracal domov. Nasledne par tyzdnov prestavka a potom po jazdach bolest pod jablckami, pocit tlaku v kolenach.
Ukludnil som sa s tym bikovanim, celu zimu nic, tento rok cca 150 km a bolest je naspat.
Docital som sa co to moze cca byt:
Patelofemorálny syndróm – bolesť pod jabĺčkom, najmä pri schodoch, dlhom sedení, kľaku, drepoch. Presne tieto priznaky pocitujem.
Okrem toho obcas aj toto: Syndróm iliotibiálneho traktu (ITB) – bolesť na bočnej strane kolena.
Som dost blby, mna ten bike bavi a aj napriek tomu ze viem ze po vyjazdi pride bolest, idem do tyhc kopcov a vyslapem si to. Dobra sprava je ze to zatial neboli priamo pri bikovani, len malicke *****e obcas ktore sa potom "rozjazdi a je dobre"
Na hokeji je to uplne ok, nic ma neboli. Prechadzky su natom horsie, hore do kopca vyjdem ale zostupovat dole je uz problem.
Samozrejme objednavam sa ku lekarovi, toto je skor take doplnenie informacii od vas skusenejsich, co si niecim podobnym prisli, vyjadrite sa prosim
Mne to pomohlo
...
Moja, dnes už 87-ročná mama si to dávala onehdy ***** do kolien každý rok. Pred niekoľkými rokmi začala brať Condrosulf 2 x 400 mg denne a funguje bez toho ***** do kolien.
Ja ten Condrosulf 2 x 400 mg denne beriem tiež, ale kvôli koxartróze. Preventívne.
Vľavo mi pred rokom urobili TEP bedrového kĺbu. Vpravo som zatiaľ medzi dvojkou a trojkou. Štvorka je už rovno na operáciu.
Ten Condrosulf si pochvaľoval aj chlapík, ktorý so mnou ležal na izbe, keď som ja bol už po operácii. On tam bol už s druhým bedrovým kĺbom a pochvaľoval si, že ten Condrosulf mu časový interval do druhej operácie poriadne predĺžil.
Edit: Existuje aj Condrosulf 800 mg. Ten je ale len na lekársky predpis. Condrosulf 400 mg je na voľno. Je to tá istá účinná látka. Nerozumiem tomu, ale je to tak.
V TO je vraj dobra ale objednali ma az na januar, idealne by som chcel este daco v decembri.
Diky