Zdravim,
nenasiel som tu na to ziadnu specialnu temu, len to bolo spominane v niektorych inych vlaknach.
Ti co ste absolvovali bikefitting ake s tym mate skusenosti?
Jazdim niekolko rokov na svojom biku aj dlhe vzdialenosti a nemam ziadny problem. Stale vsak uvazujem ci dlhodobo nesedim zle a neodzrkadli sa to na chrbitci alebo niecom inom.
Tiez zarazky na tretrach mam pocit ze su fajn, ale mozno zmena dokaze zvysit moj vykon/komfort o cosi viac.
Zaujima ma ze ci ti co to skusili (a kde to skusili, ako to prebiehalo) pocitili nejaky efekt.
ako tak citam,ze tie fittingy stoja za hovno v tom Hradku, zjavne na to seru,resp. ich to asi nebavi, inac ake skoly maju skoncene ti ludia? Predpokladam,ze to nie je raketova,jadrova fyzika ale hodinovka je vyssia jak ma nas generalny riaditel elektrarni
Franzo ... kolmejsi sedlovy uhol ti posunie predok voci stredu viac dopredu takze ano, reach sa predlzi. To uz minimalne tusis. Ak mas nejake cisla kde mas nieco zle zadane/vypocitane tak si to vies prepocitat rucne alebo "upravit" napriklad cez https://www.bikegeocalc.com/. Zadas geo alebo namerane hodnoty, zmenis sedlovy uhol a mozno znovu zadas spravnu hodnotu toptube a uvidis tu hodnotu reach, poklikas si tie fity ako a ci sa ti to zmenilo od toho odporucaneho. Fitting ti to nespravi ale vies si porovnat tu upravenu geo s tou ktoru ti to vyplulo pri fittingu.
Áno, tušil som to. Ďakujem a-biker za potvrdenie (a aj za rady v tom inom vlákne). S tou kalkulačkou https://www.bikegeocalc.com/ som sa už pred pár týždňami hral, ale nenapadlo mi využiť ju teraz po fittingu. Dobrý tip. Vďaka.
Z reachu sa zo 484mm stalo 508mm.
Tak mi teraz napadla rečnícka otázka na záver: Nemala by mi toto automaticky ponúknuť služba, za ktorú som platil?
canopus ja by som zase nepovedal, že ti to nič nedá. Len od toho netreba očakávať zázraky. A tú recenziu vyššie (najmä záver) som napísal tým štýlom preto, aby si ľudia vedeli lepšie vyhodnotiť, či sa im to v ich prípade oplatí absolvovať alebo nie (a prípadne sa spoľahnúť sa na samo-domo meranie a študovanie webov a aplikácií).
Caute, nejake no e skusenosti ci staci dynamicke meranie alebo doplatit radsej za profesionalne meranie? Nemam ziaden problem zatial ale chcel by som mal istotu, ze z jazdy na cestaku dostavam maximalny vykon. Dakujem
Ahojte, veľa ludí sa pýta na fitting. Ja mám skúsenosti s Tomášom Kubekom vo velosprinte čiže retul fit.
Tomáša som mal odporučeného od kamaráta, je veľmi milý, Tomáš fittuje vačšinu varga triatlon academy. Stálo to kedysi 150 euro teraz ak nemáš bicykel z velosprintu alebo specialized to stojí 250 euro, čiže je to veľmi drahé.
Doniesol som si tam bicykel pomeral pýtal sa ma na moju anamnézu a celé to trvalo asi 3-4 hodiny. Bol tam aj ten retul bicykel ale lepšie je ked si donesieš svoj, ktorý ti nahodí na trenažer a pripojí ti rôzne veci na telo kde sleduje pohyb na obrazovke a podla toho to upravuje. Ja som si tam doniesol rovno nový bicykel na ktorom som ani nesedel čiže tažko mi uplne hodnotiť rozdiel ale napríklad na endurence bicykli ma dosť bolel spodný chrbat po vela hodinách a krk ramená pod. Potom som kupil racový kedy okrem bolesti krku (je to asi môj problem nezvyk a asi aj spôsobené štýlom bicykla, za rok najazdim asi len 2000 km čiže možno len telo nieje zvyknuté) všetko bolo odstranené. Spodný chrbát ma vôbec neboli. Ja by som bike fitting hodnotil pozitivne. Kamarát čo si dal robiť bike fitting si to veľmi pochvaluje. Na mtb fitting niesu dobre ohlasy a potom následne chodia ku tomášovi na prefitovanie.
Aby to tu nebolo také negatívne, pridám skúsenosť s Matejom v mtbiker BA tiež: kúpil som synovi prvý cesťák a nemal som žiadnu referenciu, ako ho nastaviť. Bikefit bot v super cene (bike kúpený tu) a očakávanie bolo základné nastavenie. A na toto to fakt môžem doporučiť, Matej bol úplne super, nastavila sa výška sedla, sklon, predozadná poloha, zarážky v tretrách a doporučil kratší predstavec (ten som neskôr namontoval ja). Synovi to sedí super, nič sme odvtedy nemenili.
Cau, rozhodol som sa pre fitting od Retul (pravdepodobne najlepsia ale aj najdrahsia moznost) otazne je kde a ku komu ist? Som z BA a vidim, ze uz to rovi aj velosprint, probike.. alebo mtbiker ale v BB. Ak to za to stoji, zbehnem aj do BB.
Zdravím, potrebujem poradiť nejakú teleskopickú sedlovku s čo najväčším offsetom. Nedávno som si kúpil nový bike (TREK Supercaliber gen2) keď som si prispôsoboval posed podľa bikefittingu, mám problém dať sedlo dostatočne dozadu do pre mňa správnej polohy. Hned na prvej jazde som cítil veľký tlak na ruky aj ma potom boleli. Stred má posunutý cca 3cm za sedlovou trubkou, nieje priamo pod ňou, čo spôsobilo, že som jednoducho padal dopredu. Aj vtedy ked som sedlo dal maximálne dozadu. Dočasne som to vyriešil ako na foto, vypadá to otrasne. Je to môj prvý bike s teleskopkou (hanbím sa, že až teraz ju mám) a tak nič o nich neviem. Je ovládaná vnútorne vedením lánkom a západka (valček lánka) je na strane sedlovky (nie páky). Páka je spoločná s pákou uzamykania vidlice/tlmiča (Bontrager), to by som nerád menil, tak preto nejakú s rovnakým systémom ovládania, mali by byť kompatibilné. Jedinú som našiel: Kind Shock E-TENi, Ø-31.6 mm, 440 mm/125 mm, presne táto: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-e-teni-teleskopicka-sedlovka-316-mm-440-mm-125-mm-p101193.html Bola by pre mňa použitelná? Moja aktuálna je: Bontrager Line Dropper, zdvih 150 mm, 31,6 mm, dĺžka 440 mm. Chcem menší zdvih, 150mm mi príde veľa. Nenašiel som žiadnu s vačším offsetom ako 20mm. Také sa nerobia?
To je riadny blud, takto vzadu sedlo. Na modernej geo je to blud 2x.
urcite niekde nieco zle dopocitali. Videl som tento bajk 3x s vysokymi bajkermi a tiez na tom mali vsetko normalne nastavene.
Prosím Vás neviete ako sa na MT biker objednám na meranie nastavenia bicykla? resp chcem kúpiť nový cesták a rád by som pred tým zistil akú velkosť a rám by som mal kúpiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Z reachu sa zo 484mm stalo 508mm.
Tak mi teraz napadla rečnícka otázka na záver: Nemala by mi toto automaticky ponúknuť služba, za ktorú som platil?
canopus ja by som zase nepovedal, že ti to nič nedá. Len od toho netreba očakávať zázraky. A tú recenziu vyššie (najmä záver) som napísal tým štýlom preto, aby si ľudia vedeli lepšie vyhodnotiť, či sa im to v ich prípade oplatí absolvovať alebo nie (a prípadne sa spoľahnúť sa na samo-domo meranie a študovanie webov a aplikácií).
Tomáša som mal odporučeného od kamaráta, je veľmi milý, Tomáš fittuje vačšinu varga triatlon academy. Stálo to kedysi 150 euro teraz ak nemáš bicykel z velosprintu alebo specialized to stojí 250 euro, čiže je to veľmi drahé.
Doniesol som si tam bicykel pomeral pýtal sa ma na moju anamnézu a celé to trvalo asi 3-4 hodiny. Bol tam aj ten retul bicykel ale lepšie je ked si donesieš svoj, ktorý ti nahodí na trenažer a pripojí ti rôzne veci na telo kde sleduje pohyb na obrazovke a podla toho to upravuje. Ja som si tam doniesol rovno nový bicykel na ktorom som ani nesedel čiže tažko mi uplne hodnotiť rozdiel ale napríklad na endurence bicykli ma dosť bolel spodný chrbat po vela hodinách a krk ramená pod. Potom som kupil racový kedy okrem bolesti krku (je to asi môj problem nezvyk a asi aj spôsobené štýlom bicykla, za rok najazdim asi len 2000 km čiže možno len telo nieje zvyknuté) všetko bolo odstranené. Spodný chrbát ma vôbec neboli. Ja by som bike fitting hodnotil pozitivne. Kamarát čo si dal robiť bike fitting si to veľmi pochvaluje. Na mtb fitting niesu dobre ohlasy a potom následne chodia ku tomášovi na prefitovanie.
Kde mate skusenosti?
Ja mam skúsenost s tomášom kubekom, je to aj vyššie spomenuté vo velosprinte.
zaujímavý rozhovor s fitterom-nastavovačom.
https://sport.rozhlas.cz/snazime-se-priblizit-optimu-spravne-nastaveni-nefunguje-ze-dne-na-den-rika-bike-9580681
Kind Shock E-TENi teleskopická sedlovka, Ø-31.6 mm, 440 mm/125 mm
109 €
MOC 139 €To je riadny blud, takto vzadu sedlo. Na modernej geo je to blud 2x.
urcite niekde nieco zle dopocitali. Videl som tento bajk 3x s vysokymi bajkermi a tiez na tom mali vsetko normalne nastavene.
Prosím Vás neviete ako sa na MT biker objednám na meranie nastavenia bicykla? resp chcem kúpiť nový cesták a rád by som pred tým zistil akú velkosť a rám by som mal kúpiť.