mam priklad.... vyp. obsah pravidelneho sestuholnika s priemerom vpisanej kruznice 20.8 (jednotky niesu zadane) ....
uz nad tym sedim cca 3 hodiny a skusam rozne vzorce ... ale stale nevychadza.... prosim poradte!!!!
ak to niekto vypocita, tak mi prosim napiste riesenie..... vysledok mam.....
PLEASE HELP ME !!!
pridavam obr. pre nazornu ukazku....
posledný komentár: 23. 4. 2007 o 10:16
nemam co dodat...
nemam co dodat...
no ako mozem rozdelit na stvorec, ked to je obdlznik a nie stvorec!!!
ja som vazne v koncoch.... netusim, ako to spravit, ked nepoznam dlzku strany....
rozdelit to na stvorec + trojuholniky alebo obdlznik a dva trojuholniky sa to neda!!!
da sa to maximalne tak rozdelit na sest rovnoramennych trojuholnikov... ale poznam iba ich vysky... a potrebujem nejako zistit obsah !!! a bez tej strany to nejde!
sa mi zda, ze Giro bol celkom dobry , co sa tyka matiky, chemie a fyziky.... kde je teraz ?
presne na stotinu!!! lenze ja vysledok poznam.... (bol vzadu v ucebnici)
ale potrebujem vediet, ako si to vypocital....
jedna otazocka do ktorej triedy chodis?
jemny edit by PaliG
prvak na strednej.... lenze matika nieje moja silna stranka..... az by som povedal, ze matiku z duse nenavidim.... to napriklad jazyky mam rad
ten tvoj obrazok som ani nevidel
diki, to som potreboval vediet....
neveriiiim
uplne.... vlastne mam ten vzorec napisany, len som to potreboval polopatisticky vysvetlit.... diki, ak sa niekedy stretneme , mas u mna pivec
na to pivo nezabudni. lebo svet je maly.
jemny edit by PaliG
1. zistis vysku trojuholnika = 20,8/2= 10,4
2. poznas uhol medzi stranami 6uholnika= 120, ak je to pravidelny 6uholnik tak uhol v trojuholniku bude 60
3. trojuholnik (ktorych tam je 6) ti ta vyska rozdeli na dva pravouhle. z toho pomocou tangensu vypocitas polovicu strany a: tg 60=vyska/polka strany.. uz mas polovicu strany 6uholnika, cize x2 je strana.. resp si to len vyjadri ze strana = (vyska (t.j. polomer kruznice) / tg 60) x2
4. obsah n-uholnika sa vypocita ako S=n*a*v/2.. u teba je to 6uholnik t.j. n=6
5. dosadis
. 6* 2*(10,4/tg60)*10,4
S=-----------------------------= 374,677
. 2
EDIT: