Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Mne sa stalo toto uz davnejsie ked som len zacinal spoznavat Karpaty. isli sme z Klokociny smerom na Sklenu hutu nad Dolanmy. Kamos my hovory chot prvy tak slapem dole kopcom a zrazu z kriku vybehnu Mufloni! s prava aj z lava sa ma drzaly nevedel som co mam spravyt po 300m si to rozmyslely a sli svojou cestou po horach, ja som zabrzdil ale ani zastruhany vlas by sa nezmestil my do r..i !!! Kamarati sa tomu rehocu dodnes ked sa spomyna kto co zazyl
Akurat vcera som isiel na Babu. Oddychoval som na kopci, uzival si vyhlad a tlacil banan. Ked som odhodil supku do asi 5 metrovej vzdialenosti do krikov, tak sa zdvihla riadne vysoka zver a zacala palit prec. Aj tak si myslim, ze najnebezpecnejsie su psy. Zase mi nejaka Sally bezala popri lytku. Cakal som kedy ho ochutna.
to mas teda pravdu s tymi psami. a najhorsi su take male jedovate. na take mam dost zle spomienky.
Najhoršie je ked v lese stretneš !túlavého dobermana!,potom zabudneš aj ako sa voláš.
Nebolo to sice na biku ale pri behani - narazil som na zruseny salas. Na psov sa vykaslali a oni to tam este strazili. Svorka ovciarskych psov o nich sa mi este dost dlho snivalo. Nastastie som to tam poznal a dobre odhadol ktory priestor strazia a pomaly z neho vycuval.
Mne sa tiez uz raz stalo ze som to skoro napalila do srny. Bolo to vnoci tak okolo 22h a pred dedinou-ziaden les. Len pozeram pred seba ze daco je na ceste a myslim ze pes a ako sa blizim hovorim to je daky velky pes a srna keby sa nespamatala tak to napali rovno do nej. Psi alebo macky pred kolesom to je bezne.
Dnes veľmi "úspešný" deň v tomto smere. Šiel som Svarín-Čierny Váh-Ráztoka-Veľký Bok a späť.
Nad Č.Váhom pri horárni vybehol na nás neuviazaný čuvač. Ručná brzda v podobe kaseru zafungovala perfektne. Zastal a skrotol na fleku.
Asi v polovici doliny pri ďalšej horárni tesne vedľa cesty zopár kráv. Ako sme opatrne prechádzali, vybehla proti nám "krava" ktorá mala namiesto vemena vajčiská. Okamžite obrat o 180 a šprint preč. Ja červený bike a červené tričko. Býk našťastie nedoviedol akciu do konca a zastal. Čakali sme kým neodídu za potok a až potom ďalej. Na kaser som ani nepomyslel. Fuj! toto bol najhorší zážitok zo zvieratami aký som kedy mal.
Pri návrate spod V. Boku v závere doliny asi 30m od nás v potoku prekvapený medveď. Hneď zmizol, my tiež. Husia koža ostala hodnú chvíľu.
Okrem toho čierny bocian a niekoľko srncov. Skrátka "bohatý program".
fuuuha a to nosis ten kaser zaveseny na opasku proklate nizko? alebo ako si stihol toho cuvaca? ja by som asi musel skusit ten trik z krokodila Dundeeho
stulo Ja mám s kravami (či už s vajcami alebo vemenami) také skúsenosti, že sa treba pohybovať pomaly. Raz sa mi stalo, že sme na lúke stretli celé stádo aj s pastierom. Snažili sme sa ho čo najrýchlejšie obísť, ale kravy si to všimli a celé stádo k zlosti pastiera sa rozbehlo za nami. Čím rýchlejšie sme ich obchádzali, tým rýchlejšie bežali po nás. Ale keď sme na chvíľú zastavili, kravy zastali a vrátili sa na pôvodne plánovanú trasu.
ja som zatial len na take mensie. minule som siel cez Bitarovu, a z boku mi nieco vletelo do vypletu, potocilo sa a vypadlo. Sprvu som nezareagoval, ale nedalo mi to a po asi 50 metroch som sa otocil, reku, co to bolo. Vratim sa, a na asfalte lezal vrabec, a rigor mortis napovedal, ze uz to nerozlieta. Ked neratam hmyz, tak to bola moja prva vrazda nejakeho zvieratka v zivote. Alebo ze by len chcel spachat samovrazdu?
Mne raz vyletel z vysokej travy pri ceste nejaky dravy vtak, celkom velky. Bolo to v zjazde (cca 50 km/h) narazil do hornej ramovej trubky (vo vyplete by to asi tiez neprezil a ja mozno tiez nie, aspon by sa JoKo potesil ) a odrazil sa na zem, stihol som sa este za nim otocit, odletel, cize bol v pohode
nahodou taka ranna cerstvo vykosena travicka kravickami vie byt pekny zjazdik ked ma spravny sklon...
suhlasim...na vyzratych pasienkoch sa daju dosahovat neuveritelne rychlosti...ale je vhodne, aby posledna navsteva dotycneho dobytku bola aspon zpred dvoch dni, z dovodu uschnutia exkrementov, ktore vedia zabral slusnu plochu a uhybaci manever je casto nemozny marne sa potom utesujes, ze je to blato
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zachova sa ako typicka zena tato vevericka a schaaaluje celu ruku
Najhoršie je ked v lese stretneš !túlavého dobermana!,potom zabudneš aj ako sa voláš.
Nebolo to sice na biku ale pri behani - narazil som na zruseny salas. Na psov sa vykaslali a oni to tam este strazili. Svorka ovciarskych psov o nich sa mi este dost dlho snivalo. Nastastie som to tam poznal a dobre odhadol ktory priestor strazia a pomaly z neho vycuval.
Nad Č.Váhom pri horárni vybehol na nás neuviazaný čuvač. Ručná brzda v podobe kaseru zafungovala perfektne. Zastal a skrotol na fleku.
Asi v polovici doliny pri ďalšej horárni tesne vedľa cesty zopár kráv. Ako sme opatrne prechádzali, vybehla proti nám "krava" ktorá mala namiesto vemena vajčiská. Okamžite obrat o 180 a šprint preč. Ja červený bike a červené tričko. Býk našťastie nedoviedol akciu do konca a zastal. Čakali sme kým neodídu za potok a až potom ďalej. Na kaser som ani nepomyslel. Fuj! toto bol najhorší zážitok zo zvieratami aký som kedy mal.
Pri návrate spod V. Boku v závere doliny asi 30m od nás v potoku prekvapený medveď. Hneď zmizol, my tiež. Husia koža ostala hodnú chvíľu.
Okrem toho čierny bocian a niekoľko srncov. Skrátka "bohatý program".
to bolo jasne kamikadze
suhlasim...na vyzratych pasienkoch sa daju dosahovat neuveritelne rychlosti...ale je vhodne, aby posledna navsteva dotycneho dobytku bola aspon zpred dvoch dni, z dovodu uschnutia exkrementov, ktore vedia zabral slusnu plochu a uhybaci manever je casto nemozny