mam priklad.... vyp. obsah pravidelneho sestuholnika s priemerom vpisanej kruznice 20.8 (jednotky niesu zadane) ....
uz nad tym sedim cca 3 hodiny a skusam rozne vzorce ... ale stale nevychadza.... prosim poradte!!!!
ak to niekto vypocita, tak mi prosim napiste riesenie..... vysledok mam.....
PLEASE HELP ME !!!
pridavam obr. pre nazornu ukazku....
posledný komentár: 23. 4. 2007 o 10:16
fakt netusim ako by som na to nahodil moju sedemkrat pichnutu dusu...
...som zvedavy co budes robit,ked budes mat ratat plosne obsahy rovinnych utvarov (vacsinou nepravidelne lichobezniky) pomocou urcitych integralov...A aby toho nebolo malo,tak potom aj objem telesa,ktore vzniklo rotaciou okolo osi z toho lichobeznika.Spociatku sa mi z toho chcelo grcat,ale uz som to celkom pochopil a neni to zas take tazke.Napriek tomu som z prveho terminu vyletel ako handra
...som zvedavy co budes robit,ked budes mat ratat plosne obsahy rovinnych utvarov (vacsinou nepravidelne lichobezniky) pomocou urcitych integralov...A aby toho nebolo malo,tak potom aj objem telesa,ktore vzniklo rotaciou okolo osi z toho lichobeznika.Spociatku sa mi z toho chcelo grcat,ale uz som to celkom pochopil a neni to zas take tazke.Napriek tomu som z prveho terminu vyletel ako handra
ty ho tu nestras preboha.. take veci sa beru na vyske a on pisal este len o prvaku na strednej..
a potom dvojne, trojne..
to Iceman:..presne ako pises,je to jednoduche,ale ked ti da taky tucnucky priklad,kde sa musis neuveritelne klatit,je to neprijemne.Nespravil som to koli vlastnej blbosti.
Inak Vas matikarov celkom respektujem,neni to sranda.Ale ked to clovek pochopi,je to jednoduche,len musi byt pozorny a mnohokrat aj vynaliezavy...
edit: nechapem ako som mohol zabudnut na okuliare
takze: na matfyz som chodil sice len rok (v r 2001-2002), po ukonceni rocnika som prerusil studium ale: vyska 191, vaha tak 73-75 cize chudy, dlhe vlasy som si ostrihal pred necelym rokom (mastne obcas boli, vsak som metalista ne?
inak matfyzakov som si skor predstavoval ako nizsich tak 170-180cm, postavy takej normalnejsej, nevychudnutej, ale ani svalovo neprekypujucej, vlasy mastne polodlhe, ne okuliare ale komunisticke popolniky, havlovky nohavice, ceruzka za uchom atd.. a takych som tam nasiel viac ako takych ako ty popisujes..
Neboj, nie si. Ja som tiez byvaly matfyzak - informatik. Ale su to uz nejake 2 roky, co som skoncil...
Inac chudy a dlhe maste vlasy - to by na mna aj sedelo.Ale tou vyskou zaostavam - mam len 180