Ja teraz momentalne riesim dilemu ako postavit singletrack tak aby nebol atraktivny pre MOTO ,aby po nom nejazdili a nenicili ho. Tiez ich tu mame hodne...
motorkarov bavia najviac strme dlhe vyjazdy a miesta kde sa tomu da palit. Odporucam teda namotat singel hustejsie pomedzi stromy
ak chcú > treba sa snažiť im na vystavaných singletrackoch znížiť chuť a atraktívnosť pre nich ... myslím že ak ma raz nejaký úsek nebaví snažím sa mu vyhýbať a hľadam niečo lepšie nie?
co tak skusit sa dohodnut, vysvetlit im, ak budu ohladuplny tak to pochopia.. a ten ci ten usek nepojdu
ale ak to su neaky namysleny a arogantny, tak jasne.....
vladol: presne tak, nenormalne ma rozculuje ako rychlo dokazu odklepnut takyto nezmyselny zakon, ked ale treba hlasovat proti zruseniu poslaneckej imunity alebo rozhodnut ci je dobre v tatrach pouzivat chemicke postreky alebo tazit drevo tak radsej 3/4 znich ide na polovacku alebo sa jachtovat... su to svine, vobec neverim ze to robia z lasky k prirode...
Tak dovolím si aj ja napísať svoj názor.
Som biker, ale zároveň som aj majiteľom off-roadu(Nivy), a nepoznám lepší relax ako čas strávený v prírode či už na biku, alebo s autom. Na biku však chodím oveľa oveľa častejšie, a aj oveľa dalej ako s autom. Nikdy som s autom nešiel tam, kde žiadna cesta vyjazdená nebola, čiže vždy som sa držal iba na lesných, poľných cestách, zvážniciach ktoré už predonou vyjazdili napr. lesáci. A nikdy som tam žiadneho bikera nestretol.
Tvrdenie že v lese autá, motorky produkujú splodiny a tým nadmerne poškodzujú prírodu je z môjho pohľadu nezmysel. Veď keď sa sa splodiny do vzduchu už niekde uvolnia, tak sa vždušným prudením predsa prenesú kamkoľvek inde a je to celkový problém, nie len problém konkrétneho lesa, no nie?
A viete niekto o prípade, keď v lese motorkár alebo niekto na off-roade spôsobil nejakému turistovy úraz, nedajbože smrť? Ja nie...
Zákon je blbosť, keby sa všetci v lese, motorkári, bikeri, turisti aj off-roadisti viac rešpektovali a brali na seba navzájom ohľad, nebol by žiaden problém......
A kto oponuje že moto a offy nech idú jazdiť na rôzne autodromy a upravené trate, tak OK, beriem, ale nech mi prosim povie, kde je taká trať v okolí Michaloviec.
Už len čakám, kedy zakážu (alebo už zakázali??) v prírode fajčiť, lebo sa môže vznietiť...A keď na tým tak rozmýšľam, malo by to asi väčší úžitok ako tento zákon proti moto v lese...
edit://
Samozrejme, čo sa týka chránených oblastí tak tam samozrejme nechodím autom nikdy nechodím...ale kilometrová cesta (na pol lúka na pol les k chatovej oblasti) ktorá je zároveň jediná prístupová cesta... tak v tom problém nevidím.
len tak, ze vpodstate stat uplne zakazal offroad moto
V § 305 sa za odsek 1 vkladá nový odsek 2, ktorý znie:
„(2) Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.“
Doterajšie odseky 2, 3 a 4 sa označujú ako odseky 3,
teda ak chapem, polnohospodarske pozemky su aj polia, luky atd. ..
:/ je to smutne
čiže keď po mojom vlastnom poľnohospodárskom pozemku, budem rozvážať traktorom hnoj, tak už aj to je trestné (no, ale nejak som sa v tejto téme rozpísal)
Triki: ja som nepovedal že les je poľnohospodársky pozemok, ale iba reagujem na tento príspevok "xbaroon-a"
len tak, ze vpodstate stat uplne zakazal offroad moto
„(2) Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.“
No takže prispejem aj ja svojim do mlyna,dúfam,že sa to už na tretí krát zobrazí Takže,som rád tomu zákonú pretože,s motorkármi a im podobnými mám v lese,len tie najhoršie skúsenosti chovajú sa horšie ako dobytok,u nás tento rok zdevastovali les na zaplakanie,nemajú trocha úcty k prírode a tvorom čo v nej žijú.Tým čo sa ich zastávajú by som doprial ísť prejsť sa po lese po tom čo odtiaľ vypadli,ešte za dve hodiny bolo vidieť max. na 15 metrov kôli prachu čo sa znášal v ovzduší.To,že zákon bude k ničomu,uvidíme,dolapenie za trestný čin to už sú slušné body a zato slušné bubáky,takže hádam páni policajti rozhýbu svoje zadky,bubáky robia divy Že zdrhnú ,no polícia začala fasovať celkom slušné motorky,takže troška potrénovať jazdenie a je po probléme .Nie som voči týmto zaujatý,ale kto nemá citu a úcty voči prírodene nemá tam čo hľadať Takže odporúčam usadiť svoju veľactenú lenivú prdel do sedla biku a vyraziť pekne potichu bez smradu na nabližší chodník do prírody,pre toho komu sa máli chodník,natiahnúť na svoje haksne poriadne kalafice a hybaj pekne po svojich ako všetci Ti pred nami za celé tie veky.Hawg!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
motorkarov bavia najviac strme dlhe vyjazdy a miesta kde sa tomu da palit. Odporucam teda namotat singel hustejsie pomedzi stromy
ale ak to su neaky namysleny a arogantny, tak jasne.....
Si dovolim tvrdit ze salamander by nepresli. Velmi uzke a vo velmi prudkom svahu.. ak by aj presli tak s takym uslilim ze by ich to nebavilo.
2matheos: presne tak to chceme riesit, bude tam vela vela zakrut:>>>
Som biker, ale zároveň som aj majiteľom off-roadu(Nivy), a nepoznám lepší relax ako čas strávený v prírode či už na biku, alebo s autom. Na biku však chodím oveľa oveľa častejšie, a aj oveľa dalej ako s autom. Nikdy som s autom nešiel tam, kde žiadna cesta vyjazdená nebola, čiže vždy som sa držal iba na lesných, poľných cestách, zvážniciach ktoré už predonou vyjazdili napr. lesáci. A nikdy som tam žiadneho bikera nestretol.
Tvrdenie že v lese autá, motorky produkujú splodiny a tým nadmerne poškodzujú prírodu je z môjho pohľadu nezmysel. Veď keď sa sa splodiny do vzduchu už niekde uvolnia, tak sa vždušným prudením predsa prenesú kamkoľvek inde a je to celkový problém, nie len problém konkrétneho lesa, no nie?
A viete niekto o prípade, keď v lese motorkár alebo niekto na off-roade spôsobil nejakému turistovy úraz, nedajbože smrť? Ja nie...
Zákon je blbosť, keby sa všetci v lese, motorkári, bikeri, turisti aj off-roadisti viac rešpektovali a brali na seba navzájom ohľad, nebol by žiaden problém......
A kto oponuje že moto a offy nech idú jazdiť na rôzne autodromy a upravené trate, tak OK, beriem, ale nech mi prosim povie, kde je taká trať v okolí Michaloviec.
Už len čakám, kedy zakážu (alebo už zakázali??) v prírode fajčiť, lebo sa môže vznietiť...A keď na tým tak rozmýšľam, malo by to asi väčší úžitok ako tento zákon proti moto v lese...
edit://
Samozrejme, čo sa týka chránených oblastí tak tam samozrejme nechodím autom nikdy nechodím...ale kilometrová cesta (na pol lúka na pol les k chatovej oblasti) ktorá je zároveň jediná prístupová cesta... tak v tom problém nevidím.
(no, ale nejak som sa v tejto téme rozpísal)
Co asi tak chces v lese hnojit.
Hríby???