Prave som si z donutenia (stavka s bratom kto dlhsie vydrzi hore) precital vsetkych 12cisel VELO 2008 tak zbezne a napadlo ma preco nosim ten stit na prilbe ked som ani jedneho pretekara nevidel so stitom na fotkach ... ma to podla vas vyznam ? aky ? alebo radsej bez ? mozno preto ze ho vozim som este nevyhral MS v MX hmmm ?
co mas proti ziletkarom ? aj MTBckari nosia dost casto bez siltu hlavne pretekari ale ti ,,ozajstny" preto som chcel vediet kto z vas to nosi kto nie a dovody ... ked na vacsine pretekarov to nevidim
Pozri sa so štítkom či bez neho každému vyhovuje niečo iné.Mne v teréne nevadí pomáha celkom dobre proti konárom a vetičkám v úrovni tváre.Raz som si zabudol brýlki a skoro som prišiel o oko tak že ho do lesa nosím na žiletke si ho dávam dole.Dokonca niektorý tvrdia že pri čelnom páde má aj absorbciu nárazu a tým mešie riziko úrazu či je to tak to neviem a ani vedieť nechcem.
1. celkovy vyzor prilby (so stitom vyzera tak sportovejsie)
2. plni funkciu siltu - tienidla. nechcel by som dostat niekde v zjazde priamy "zasah slnkom" do oci.
zaujimave citanie ...ja to zase vidim naopak :
1. prilba bez "stitu" mi pripada viac sportovejsia
2. moze byt...ale ked ma clovek kvalitne okuliare, tak ten stit nepotrebuje ( neviem si ani predstavit jazdit bez okuliarov )
to znamena...nesetrit na kupe kvalitnej prilby a kvalitnych okuliarov...pretoze ide v prvom rade o zdravie
Dufam ze tuto temu neberete nejak prislis vazne ... ako zaujima ma to ... nazory bikerov ale zas nie zeby som koli tomu nemohol spat alebo jazdit .... a ja to vidim asi tak ako pise matt ... len ze ked dam silt dolu z mojho indicatora su tam diery ktore nevyzeraju velmi dobre asi ich prelepim carbon nalepkami ale aj tak ta prilba nie je typicka ,,bezsiltovka" ma taky cudny tvar v tej celovj casti
Štítok jednak slúži ako "zberač" nižšie rastúcich konárov a z časti i hmyzej hávete, čiže sa všetok tento bordel zvezie vrchom prilby miesto toho aby škrabal okuliare či nebodaj rohovku.
Druhak si treba uvedomiť že mtb sa jazdí v lese, kde sa svetelné podmienky často a rýchlo menia, napríklad vjazd z lúky do lesa či obyčajná jazda lesom kde je vďaka stromom na jednom mieste jasno a na druhom v tieni. Tak isto i samotný strom vrhá tieň so špecifickou textúrou a práve štítok by mal slúžiť na rýchlejšie si privyknutie očí zmenám svetelných podmienok.
No a po tretie slúži i ako ochrana očí pred striekajúcim blatom, čomu som osobne neveril kým som si prvýkrát neskúsil blato-jazdu kúsok za ďaľším bikerom .
Ešte ma napadá že by mohol poslúžiť i pri páde čelom vpred, kedy by z cesty zhrnul časť na zem popadaných konárikov, plechoviek, štrku, rybárskych háčikov a použitých kondómov, čiže bordelu po ktorom by som sa tvárou previezť nechcel.
Jediné mínus ktoré ma napadá je, že trošičku zavadzia vo výhľade, čo ma v jednom špecifickom prípade i svoju výhodu v prípade že sa neháš ťahať bikerkou s peknou prdelkou, bude tvoj pohľad takmer neodhalitelný
Keď som si pred 7-mimi (či 6-timi?) rokmi kúpil prilbu, mala šilt/štít (či ako sa to správne nazýva) a nikdy som nešiel bez neho. Pár postrehov:
1. helma vyzerá lepšie (subjektívny názor, na inej prilbe môže vyzerať blbo a nakoniec vzhľad nejazdí),
2. keď praží slnko zhora, chráni ma pred priamym žiarením do očí (tomu okuliare nezabránia),
3. vôbec som nemal pocit, že by mi zavadzal (vec nastavenia, dá sa posúvať horizontálne v rozmedzí cca 1cm),
4. asi aj niečo zachytí (hovná a pod.),
5. preplesku až tak nezabráni, mal som tú česť,
6. nie nadarmo sa mu hovorí aj "štít".
Sám musíš zistiť, ako ti je lepšie. Mimochodom, helma je MET Bad boy 2.
PS: Aj keby majster sveta jazdil a všetci "ultra super" pretekári jazdili bez štítu, môžem ich...
ja len že som počul o prípade kde šilt pri páde pomohol
áno a bola to Dana ale viac by vedela ona povedať
áno je to možno zriedkavé ale aj toto sa môže stať ... nevidím to ako priamu výhodu šiltu ale niekedy možno budem/e ďakovať že nosím/e šilty ... rozhodne to nevidím však na smiech /nič proti nikomu /
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. celkovy vyzor prilby (so stitom vyzera tak sportovejsie)
2. plni funkciu siltu - tienidla. nechcel by som dostat niekde v zjazde priamy "zasah slnkom" do oci.
zaujimave citanie
1. prilba bez "stitu" mi pripada viac sportovejsia
2. moze byt...ale ked ma clovek kvalitne okuliare, tak ten stit nepotrebuje ( neviem si ani predstavit jazdit bez okuliarov )
to znamena...nesetrit na kupe kvalitnej prilby a kvalitnych okuliarov...pretoze ide v prvom rade o zdravie
Som sa fakt pobavil... a to nemyslim gramatiku...
Druhak si treba uvedomiť že mtb sa jazdí v lese, kde sa svetelné podmienky často a rýchlo menia, napríklad vjazd z lúky do lesa či obyčajná jazda lesom kde je vďaka stromom na jednom mieste jasno a na druhom v tieni. Tak isto i samotný strom vrhá tieň so špecifickou textúrou a práve štítok by mal slúžiť na rýchlejšie si privyknutie očí zmenám svetelných podmienok.
No a po tretie slúži i ako ochrana očí pred striekajúcim blatom, čomu som osobne neveril kým som si prvýkrát neskúsil blato-jazdu kúsok za ďaľším bikerom
Ešte ma napadá že by mohol poslúžiť i pri páde čelom vpred, kedy by z cesty zhrnul časť na zem popadaných konárikov, plechoviek, štrku, rybárskych háčikov a použitých kondómov, čiže bordelu po ktorom by som sa tvárou previezť nechcel.
Jediné mínus ktoré ma napadá je, že trošičku zavadzia vo výhľade, čo ma v jednom špecifickom prípade i svoju výhodu v prípade že sa neháš ťahať bikerkou s peknou prdelkou, bude tvoj pohľad takmer neodhalitelný
ZÁVER : jednoznačne zo štítom
na novej vyzera dobre, a slnecne okuliare nenosim .. takze je dobry aj proti slnku
Keď som si pred 7-mimi (či 6-timi?) rokmi kúpil prilbu, mala šilt/štít (či ako sa to správne nazýva) a nikdy som nešiel bez neho. Pár postrehov:
1. helma vyzerá lepšie (subjektívny názor, na inej prilbe môže vyzerať blbo a nakoniec vzhľad nejazdí),
2. keď praží slnko zhora, chráni ma pred priamym žiarením do očí (tomu okuliare nezabránia),
3. vôbec som nemal pocit, že by mi zavadzal (vec nastavenia, dá sa posúvať horizontálne v rozmedzí cca 1cm),
4. asi aj niečo zachytí (hovná a pod.),
5. preplesku až tak nezabráni, mal som tú česť,
6. nie nadarmo sa mu hovorí aj "štít".
Sám musíš zistiť, ako ti je lepšie. Mimochodom, helma je MET Bad boy 2.
PS: Aj keby majster sveta jazdil a všetci "ultra super" pretekári jazdili bez štítu, môžem ich...
Dajte tam potom aj možnosť oboje ak sa to niekomu bude chceť vytvoriť
nie podľa šiltu, ale podľa toho, že tú prilbu aj na hlave má
ja len že som počul o prípade kde šilt pri páde pomohol
áno a bola to Dana ale viac by vedela ona povedať
áno je to možno zriedkavé ale aj toto sa môže stať ... nevidím to ako priamu výhodu šiltu ale niekedy možno budem/e ďakovať že nosím/e šilty ... rozhodne to nevidím však na smiech /nič proti nikomu
na novej vyzera dobre, a slnecne okuliare nenosim .. takze je dobry aj proti slnku
stit nosim pre dve veci, obcas zabranuje slnku preniknut az do mojej optiky, a obcas zabrani aby som dostal nejakou haluzkou po xichte. takze nosit