Ja som dnes siel do prace na cestaku (25 mm plaste) a kym netreba na tom snehu brzdit/tocit, tak sa da v pohode. Ale macka lahla aj na predvianocnom vyjazde 2 razy, takze asi by mala prezut predok na nieco normalnejsie nez stary dezen RR.
uf uf ... dobre, ze spominate to prezuvanie ... patrilo by sa mi zhodit ten zodraty opar ... ani sa mi moc nechcelo prist, ale ako tak citam, ucast bude forumacka, tak by som asi aj dosiel ...
Ked mozem, organizatorov poprosim, prislubte, ze sa nebude opakovat Stupava - koli tomu k vam nejde viacej bikerov ...
Ale tiez nerozumiem tomu so Stupavou Dano. Co take sa stalo, co mohol organizator priamo ovplyvnit? Nebol som minuly rok (bol som predtym a organizacia bola v pohode) a pamätam z diskusie na chalana co sa zrazil s autom, ale to sa hadam uzavrelo s tym, ze za chybu jedneho konkretneho smerovcika nemozes obvinit zo zlej organizacie cely team a druha vec je, ze pri vyjazde na cestu sa bez ohladu na smerovcika predsa obzriem a to je dane aj tym, ze podpisujem taketo veticky:
1. Cyklomaratón sa ide za plnej cestnej premávky na vlastné nebezpečenstvo.
2. Prilba je povinná pre všetkých pretekárov počas celých pretekov.
3. Účastníci jazdia v každom ohľade na vlastné nebezpečenstvo a nesú civilnú (občiansku) aj trestnoprávnu zodpovednosť za všetky nimi alebo ich vozidlami spôsobené škody.
P.S. Macka, poziciam Ti Maxxis Minion DH F 2,35 na predok ak chces (neboj, vazi len tesne nad kilo ak si dobre pamätam).
tak dam info ktore mam (neviem ci pravdive) - z druhej ruky:
- po buracke musel chalanisko uhradit skodu na aute ...
- po buracke organizator prislubil, ze da chalaniskovi aspon bike do poriadku - nakoniec ani to
- organizator dlho vahal, ci vobec posle sanitku k takemuto urazu
- Jezus: ostatne co si uz spomenul by sa tiez nemuselo stat
Ja asi nechapem. Ved ja som nespomenul nic okrem toho stretu bikera s autom, tak co ostatne by sa tiez nemuselo stat co som akoze napisal?
A presne na tie prve dva body co pises platia pravidla, ktore akceptujes pri prihlaseni sa a na tychto pravidlach funguju vsetky maratony (za skody ktore sposobis abo Ti vzniknu nezodpoveda organizator).
K slubu organizatora o nahrade skody na biku a o poslani sanitky k urazu sa musi vyjadrit priamo Juraj.
no mi co jazdime tam niekde vzadu sa obzerame asi viac, aj zjazdujeme trosku opatrnejsie, ale ked sa Ti v zjazde v zakrute objavy auto ... Romane ... ja by som nechcel aby sa to komukolvek z nas stalo znova ...
a ani som to nechcel takto rozoberat ...
co sa tyka sanitky, tak sme mali i tri a do piatich minut bola jedna na mieste nehody....
ostatne nemienim rozoberat....kazdy jazdi za plnej cestnej premavky a na vlastnu zodpovednost....a hlavne dobrovolne.....takyto maraton nie je cros country a treba to tak aj brat...tych ktori na maraton nepridu, nebudeme odsudzovat......
Ak sa objaví auto v zákrute, chyba je buď:
- vodiča auta, a to v prípade, že bol upozornený reguovčíkom,
- regulovčíka, ktorý autu alebo cyklistovi nedal výstrahu.
Ak dôjde k zrážke, chyba pripadá už aj na stranu cyklistu, ktorý šiel neprimerane. Však keď niekam nevidím a existuje čo i len minimálna pravdepodobnosť, že odtiaľ môže "niečo" prísť, prispôsobím tomu jazdu a radšej zbrzdím, tých pár sekúnd stojí za to (takýchto miest nebýva veľa). Nech si tam regulovčík ukazuje, čo chce.
Organizátorovi by som to nepripisoval, pokiaľ nie je on tým regulovčíkom.
kebyze ja sa zrazims autom (mimo maratonu alebo preteku teraz an tuto temu nebrem ohlad) a nieco by sa mi stalo zdrawotne a este ajs bikoma potom by ku mne prisiel ten vodic ze zaplat mi skodu an aute tak by som mu rozkopal asi hlawu....a uz wobec nie keby to nebola moja chyba co je wetsia prawdepodobnsot kedze nechodim 60kmh zjazdi do protismeru ...a na amratone kazdom je anpisane ze sa zucastnujes na vlastnu bezpecnost atd...takze....aj mne keby sa tam daco stalo by som ani nespomenul an organizatorov....je sice pravda ze teraz to vidim takto mozno potom by som to videl inac....
Juraj Jánošik tak to sme sa potom strtli v sobotu pri Slivovi ja ešte ked som dobre nevidel ktse čo ste tak som hovoril zase nejaký čuráci na 4-kolkách pootm som zbadal aj bikerov a všetko bolo jasne dobrá práca
kebyze ja sa zrazims autom (mimo maratonu alebo preteku teraz an tuto temu nebrem ohlad) a nieco by sa mi stalo zdrawotne a este ajs bikoma potom by ku mne prisiel ten vodic ze zaplat mi skodu an aute tak by som mu rozkopal asi hlawu....
Za klávesnicou je každý strááášne silný...
Ozaj, už občas nájdeš na klávesnici "v" - ešte trošku sa posnaž.
Väčšinou sa zastávam organizátorov, ale teraz musím zarýpať...
Existuje predsa poistenie pretekov - zodpovednosť za škody spôsobená tretím osobám. Zvýši to síce náklady, ale pred pretekmi môžu organizátori spokojnejšie spať, bez obáv, čo sa počas pretekov zmotá a ako sa z toho po pretekoch vymotať. Lebo nikdy sa nedá predpokladať, že žiadny organizátor (regulovčík) neschybí. Rovnako aj auto nemuselo mať prednosť, ale vodič môže byť dobrým fiškálom, alebo mať takého kamaráta. No a v takom prípade nech sa s ním dohaduje poisťovňa.
Najjednoduchšie je schovávať sa za vety v propozíciách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked mozem, organizatorov poprosim, prislubte, ze sa nebude opakovat Stupava - koli tomu k vam nejde viacej bikerov ...
Ale tiez nerozumiem tomu so Stupavou Dano. Co take sa stalo, co mohol organizator priamo ovplyvnit? Nebol som minuly rok (bol som predtym a organizacia bola v pohode) a pamätam z diskusie na chalana co sa zrazil s autom, ale to sa hadam uzavrelo s tym, ze za chybu jedneho konkretneho smerovcika nemozes obvinit zo zlej organizacie cely team a druha vec je, ze pri vyjazde na cestu sa bez ohladu na smerovcika predsa obzriem a to je dane aj tym, ze podpisujem taketo veticky:
1. Cyklomaratón sa ide za plnej cestnej premávky na vlastné nebezpečenstvo.
2. Prilba je povinná pre všetkých pretekárov počas celých pretekov.
3. Účastníci jazdia v každom ohľade na vlastné nebezpečenstvo a nesú civilnú (občiansku) aj trestnoprávnu zodpovednosť za všetky nimi alebo ich vozidlami spôsobené škody.
P.S. Macka, poziciam Ti Maxxis Minion DH F 2,35 na predok ak chces (neboj, vazi len tesne nad kilo ak si dobre pamätam).
- po buracke musel chalanisko uhradit skodu na aute ...
- po buracke organizator prislubil, ze da chalaniskovi aspon bike do poriadku - nakoniec ani to
- organizator dlho vahal, ci vobec posle sanitku k takemuto urazu
- Jezus: ostatne co si uz spomenul by sa tiez nemuselo stat
A presne na tie prve dva body co pises platia pravidla, ktore akceptujes pri prihlaseni sa a na tychto pravidlach funguju vsetky maratony (za skody ktore sposobis abo Ti vzniknu nezodpoveda organizator).
K slubu organizatora o nahrade skody na biku a o poslani sanitky k urazu sa musi vyjadrit priamo Juraj.
a ani som to nechcel takto rozoberat ...
ostatne nemienim rozoberat....kazdy jazdi za plnej cestnej premavky a na vlastnu zodpovednost....a hlavne dobrovolne.....takyto maraton nie je cros country a treba to tak aj brat...tych ktori na maraton nepridu, nebudeme odsudzovat......
Ak sa objaví auto v zákrute, chyba je buď:
- vodiča auta, a to v prípade, že bol upozornený reguovčíkom,
- regulovčíka, ktorý autu alebo cyklistovi nedal výstrahu.
Ak dôjde k zrážke, chyba pripadá už aj na stranu cyklistu, ktorý šiel neprimerane. Však keď niekam nevidím a existuje čo i len minimálna pravdepodobnosť, že odtiaľ môže "niečo" prísť, prispôsobím tomu jazdu a radšej zbrzdím, tých pár sekúnd stojí za to (takýchto miest nebýva veľa). Nech si tam regulovčík ukazuje, čo chce.
Organizátorovi by som to nepripisoval, pokiaľ nie je on tým regulovčíkom.
PS (pre zlomyseľníkov): Piť sa musí, tak nech viem, či brať flašku alebo budem môcť aj o ňu odľahčiť bike.
Za klávesnicou je každý strááášne silný...
Ozaj, už občas nájdeš na klávesnici "v" - ešte trošku sa posnaž.
Väčšinou sa zastávam organizátorov, ale teraz musím zarýpať...
Existuje predsa poistenie pretekov - zodpovednosť za škody spôsobená tretím osobám. Zvýši to síce náklady, ale pred pretekmi môžu organizátori spokojnejšie spať, bez obáv, čo sa počas pretekov zmotá a ako sa z toho po pretekoch vymotať. Lebo nikdy sa nedá predpokladať, že žiadny organizátor (regulovčík) neschybí. Rovnako aj auto nemuselo mať prednosť, ale vodič môže byť dobrým fiškálom, alebo mať takého kamaráta. No a v takom prípade nech sa s ním dohaduje poisťovňa.
Najjednoduchšie je schovávať sa za vety v propozíciách.