ani vlastne neviem z urcitostou povedat ze ci nejaky fičí momentalne na svk...
len si myslim ze doba je celkom priazniva urcite lepsia ako pred par rokmi... znacka MTBiker.sk sa rozrasta... cielenu bajkoreklamu na svk ani v podstate nie je kde robit (okrem netu a par magazinov), takze myslim ze s reklamou by sa tiez dalo co to vymysliet a uzivit ho...
fotecky by aj boli si myslim, fotografov a ludi co popisu o bajkovani tak ze sa to da aj vidiet aj citat je viacej...
ja len osobne by som do takeho dacoho asi nesiel (z business hladiska) ale chyba mi take smakove citanie...
celkom by ma aj zaujimalo ci CERVO sa nestretol s nakou ponukou alebo nerozmyslal nad tym...
edit: zmenil som nazov temy - katko
posledný komentár: 12. 4. 2019 o 21:04
Už vidím ako sa všetci vydavatelia vrhnú na vydávanie slovenského MTB občasníku. hehe
/niekedy je lepsie nic nehovorit ako tresknut totalnu haluz/
Neviem odkial si, ale u nas na vychode no problem ho kupit a uz nehovorim o moznosti si ho objednat do schranky. A riesis 115.,Sk
Keď ideš plakať nad sto korunami za mesačník tak potom aký občasník by mal vychádzať na Slovensku? Vytlačený na hajzláku s článkami stiahnutými z fór?
hehe
V mediálnej komunite sa veľkosť trhu nemeria možnosťami, ale predajom. A pri printoch sa predáva inzercia a výtlačok. Inzercia sa predáva podľa toho, aký je predaj tlačoviny a zároveň možnosti zadávateľa. Opýtaj sa Matta alebo Turbiho (kua, chýba mi tu označenie predajcov v podpise, takže ostatní sorry!!!), či by boli ochotní dať do plnofarebného časopisu na lakovanom papieri inzerciu za cca 3 300 Ojro (cca 100 tis. Sk).
Ak aj bude dostatok inzercie, tak pri podmienkach - 64 strán, plná farebnosť, lakovaný papier, 5000 výtlačkov, 3000 predaných vychádza cena cez 100 korún (3,30 Eura). Koľko bude na Slovensku ľudí ochotných kúpiť časopis s cenou cez 100 korún? Opýtaj sa nejakého pána Kollára, ktorý sa v roku 2001 pokúšal vydávať časopis Cyklista, koľko ich predal. A to ten časopis bol 52 stranový a stál len 49 Sk.
Slovenský trh je naozaj malý - najmä v printoch. Áut môžeš vyrobiť pol milióna, hoci na Slovensku sa ich predá 90 tis. Ale časopis nepredáš na Ukrajine, v Rakúsku ani Španielsku. Maximálne v Česku, ale tam je trh plný.
tento rok sa plánuje 10 čísel...
koniec oznamu
tento rok sa plánuje 10 čísel...
koniec oznamu
To sa uz vie predsa od vystavy SportLife
Mimochodom uzivatel z predchadzajucej stranky (kanicchi) s tym ma vela co do cinenia
Kazdopadne osobne nedavam tomu casaku zivotnost 10 cisiel...
Ale nechcel som rozdúchavať ohne. hehe
Hlasky typu - podla mna sa nevyda 10 cisiel alebo, ze to ma ci nema zmysel... nebudem na fore dalej riesit, pretoze 10 rokov pracujem v tejto oblasti, rozbehol som uz ine casopisy, projekty a to boli v este uzsom segmente ako je cyklistika. Na SK som doteraz stretol tolko ludi, ktori su casopisu pozitivne nakloneny, ze nemam strach z toho ako to dopadne.
Kazdy, kto chce potiahnut cyklistiku o cosi dalej - organizaciou akcii, webom, hladanim novych trailov... je v mojich ociach partnerom a casopisom sa budeme snazit o spolocnu osvetu...
Ten kto sa rad predvadza na fore, nech tak dalej robi a tiez si najde svoju komunitu - svet je dost velky... ja na forum nechodim, takze ak ma niekto zaujem o spolupracu moze mi napisat spravu a nasledne budeme komunikovat inou formou...
Diky za kazdy konstruktivny napad...
nemiesaj viac do toho casaku ako je nutne (XC, AMEN, DH, ziletkarinu, cykloturistiku) ale targetuj ho specificky, ked bude mat moc siroky zaber - nem dobreee
nepouzivaj termin cyklista, cykloturistika a podobny bullshit
natargetuj ten casak exactne od 17-35 max. rokov
nenazyvaj ho cyklista, cykloturistika, a podobny crap
neviem pod akym vydavatelskym domom si, ale urcite pouzi ostatne casopisy (kt. maju vyznam pouzit) na promo, inak promo iba net a bajkoakcie.
a urcite by som spravil velmi jasny, tym velmi jasny myslim velmi jasny sadzobnik odmien (cash, lacnejsi nakup u partnerov) pre ludi co budu prispievat do casaku, na tomto fore a nie len tu je vela talentovanych ludi ci pisanie, ci maju nos na dobre traily alebo foto...
urcite chcem rubriku šmakový trail mesiaca... kde bude popis fotecky odporucania a co mi spravi taku slinu ze tam chcem ist
tvoj oddany quidoo-konštruktívec (vynimocne)
P.S. Som zvedavý na prvé číslo ak ho v mojom stánku objavím. hehe