Chystam sa kupit E*****n z tunnig-testu. Mam Gary Fisher Marlin 08 (http://www.fisherbikes.com/archive/model/418) a rozmyslal som nad 120mm zdvihom, ale to asi nie je dobry napad - alebo mozno by bolo mozne dat 110mm. Viem, ze to zmeni geometriu, ale hlavne mi ide o to aby vydrzala hlavova trubka....
Pokial sa bude jednať o xc tak by to vydržať malo ak budeš skákať,tak dlho nie.Ak chceš s tunning testu tak by ti mohli upraviť zdvih.Idealna by bola určite RS TORA,kt.má nastav.zdvih a podla potreby ho môžeš upraviť.
No samozrejme chcem z tuningtestu. Toru nechcem. Chcem upraveny E*****n - len aky zdvih. No myslim, ze tu niektory bikeri na fore mali tuto vidlu s tymto zdvihom aj na XC bikoch....
Jazdim XC - ale rad si vychutnam aj zjazdik a samozrejme clovek si aj skoci, myslim teda v ramci XC jazdy...
Neviem, či ti to pomôže, no ja mám od Milana Axona na 110mm (tých 10mm zase nie je taký rozdiel). Mám HT Meridu Matts Sport-500, predtým tam bola 80-tka. Zmenu geometrie som nezaznamenal absolútne žiadnu, čistý pokrok k lepšiemu. Aha, aby som nezabudol, jazdím XC, aj tebe by to nemalo robiť problémy. Keby dačo, vždy vieš zdvih znížiť.
Skús pohladať v histórií tam sa téma už rozoberala,alb.sa pozri o 2 témy dozadu tam sa tiež hovorilo o E*****Ne.V rámci xc ako ju chceš používať tak 120 bude dobrý skús si zistiť ak si niesi istý či ti ju neupravia na 110.
Ja som tiez presiel z RS Judy 80 mm (Merida Matts Speed) na 120 mm E*****na z Tuning-testu a ziadne zmeny k horsiemu som nezaznamenal. Teda okrem tej, ze teraz by sa nejake mm hodili aj dozadu.
k tomu ci vydrzi hlavova trubka . mala by tvoj bike je rocnik 08 cize neni starsi ako rok ,material by este nemal byt moc prelezany a ten ram by mal zmenu 4 cm v pohode vydrzat , ja podrobim svoj bike tiez podobnej zmene ale bude to vacsi risk ram ma uz 4 roky a tiez planujem E*****NA z tt.cz len neviem ci 100 alebo 120
tiez som mal vidlu s 80mm zvihom, prechod na milanov E*****n so 120mm zdvihom bol urcite krok vpred, komfort je neporovnatelne lepsi a ramu to tiez nevadi
Nechcel som zakladať nový topic, tak by som vás poprosil o radu. Ako si mám zmerať uhol hlavovej trubky? Už som skúšal ten link na tuning-test.cz ale je podľa všetkého nefunkčný. Nevedel by niekto zohnať link na niaky podobný uhlomer?
Nechcel som zakladať nový topic, tak by som vás poprosil o radu. Ako si mám zmerať uhol hlavovej trubky? Už som skúšal ten link na tuning-test.cz ale je podľa všetkého nefunkčný. Nevedel by niekto zohnať link na niaky podobný uhlomer?
Od apríla 2008 jazdím E*****n od Milana nastavený na 110mm. Tých 10mm nemusí byť badateľný rozdiel v komforte, oproti 100mm verzii, ale 20mm už musí cítiť aj začiatočník. Keďže môj Trek 8500 je čistý XC bike a vtedy som aj uvažoval tak jazdiť, viac som nechcel. No keby som dnes kupoval HT, tak by to bol trail bike s E*****nom možno aj na 130mm.
Milan mi pisal, ze na bezne jazdenie odporuca 110mm. Zoberiem teda tych 110. Gary Fisher Marlin j vylozene XC bike tak ho nebudem trapit. Myslim, ze aj ten 1cm pomoze pri nejakom tom zjazdiku. Kremnicke vrchy su pomerne vysoke - do 1300mnm, takze ides bud hore alebo dolu - a jazd dolu kopcom (aj pomerne dlhych) je tu pozehnane - to by som aj 120 vyuzil. Este porozmyslam, ale chcem aby bike aspon 4 sezony posluzil, kym nasporim na daco lepsie a preto nechcem aby mi po 2 sezonach pukol koli tomu ze som tam dal zbytocne vyssi zdvih ako by sa patrilo.
Napr. na bike-fore mali bikery na GF max. 110 E*****na, aj ked jeden typek tam tresol 130mm AM vidlu - http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-1092.html
120mm uplne v poho, nezabudni ze budes mat vacsi sag pri tomto zdvihu a v beznej jazde a v zjazde budes hlavovu trubku namahat rovnako, ba az menej ako s tvrdo nafukanou 80 - 100mm vidlou.
Pre ilustraciu, mal som meridu xc mission co mala v originale 80mm vidlu, a pri experimentoch som mal e*****na na 140mm. Sag bol cca 4-5 cm. Vobec nebol problem, vo velmi strmych vyjazdoch sa to stavalo na zadne. Nechal som to nakoniec na 120mm. Ked som tam mal raz hodeneho 80mm RS DUKE tak mi to kvoli malem sagu pripadalo horsie ako s vyssim e*****nom.
Zaklad je pochopit ze pri vyssom zdvihu je potrebne nechat dostatocny sag, inak ten zdvih vobec nevyuzijes. Na HT je podla mna tych 120mm maximalny rozumny zdvih.
TO flinker : SAG je cca 20% zo zdvihu vidlice takze tych tvojich 4 - 5 cm na 140 zdvih je strasne vela. Na XC bike je 140 zdvih zbytocny a dokonca o niektorych typov ramov vyslovene nevhodny ( namahanie zvarov hlavovej trubky ). Na XC staci v pohode 120 mm zdvihu. Viac ako na vyske zdvihu zalezi na celkovom chode vidlice.
Souhlasím, že na HT je tak max. asi 120mm. Měl jsem na Meridě 500 vidlici XC-Pro se zdvihem 60-140mm, a byla skoro pořád nastavena na cca 110-120mm. Jednak při 140mm to mělo dost
velký "odtrh", už dost nakoplou geometrii a k pevnému zadku také "pocitově" velký zdvih.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdim XC - ale rad si vychutnam aj zjazdik a samozrejme clovek si aj skoci, myslim teda v ramci XC jazdy...
http://www.tuning-test.cz/index.php?inputType=oldMenu&adresaInclude=oldmenu/4_2.html
Ano este budem. Islo mi hlavne o to, ze sa ozvu ludia, ktori urobili podobnu vec.
Teraz som skusal tak to islo:
http://www.tuning-test.cz/oldmenu/4_2/uhlomer.pdf
Napr. na bike-fore mali bikery na GF max. 110 E*****na, aj ked jeden typek tam tresol 130mm AM vidlu
Pre ilustraciu, mal som meridu xc mission co mala v originale 80mm vidlu, a pri experimentoch som mal e*****na na 140mm. Sag bol cca 4-5 cm. Vobec nebol problem, vo velmi strmych vyjazdoch sa to stavalo na zadne. Nechal som to nakoniec na 120mm. Ked som tam mal raz hodeneho 80mm RS DUKE tak mi to kvoli malem sagu pripadalo horsie ako s vyssim e*****nom.
Zaklad je pochopit ze pri vyssom zdvihu je potrebne nechat dostatocny sag, inak ten zdvih vobec nevyuzijes. Na HT je podla mna tych 120mm maximalny rozumny zdvih.
velký "odtrh", už dost nakoplou geometrii a k pevnému zadku také "pocitově" velký zdvih.