ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Navyse v utorok som objednany k riaditelovi Mestskych lesov, skor to neslo, bol chory... Takze ak budem mat info, hned to sem napisem...
Inak plati to, co sme sa dohodli, musi to vyschnut.... teraz je tam blata po kolena..
Nie je to tak zle, ak som dobre pocital tak na cca 7 miestach treba prepilit stromy, na dvoch miestach..cca 100 m bude treba pouzit krovinorez, aby sme odstrihali drobne vyhonky krikov, inak len ocistit od napadaneho dreva a sem tam s hrablami odstranit vacsie mnozstvo listia...
Samozrejme mimo toho horneho konca singletracku, kde chcem poziadat Mestske lesy o spolupracu...
Tu je zopar foto zo vcerajska:
Vsak mozte prist na brigadu...
Vedel som, ze dnes bude snezit, preto som tam siel vcera i s bogim... Skoda, ze sme neboli vcera viaceri, dalo sa ocistit singletrack aspon od napadaneho dreva... Takto sme sa snazili najst chodnik... bude ho treba aspon zo zaciatku dobre vyznacit... aby niekto z neho nezbehol...
nj, ja by som sa ale nezúčastnil aj keby som o tom vedel. som trochu chorý a potrebujem sa z toho dostať...
lámalo ťa v kolene?
Mam pre Vas potesujuce spravy...
Takze mam prislub od Mestskych lesov, ze nie je problem spojazdnit stary polovnicky chodnik na singletrack. Ak to urobime v ramci nasej brigady, mam prislubenu pritomnost i pracovnika Mestskych lesov, ktori nam bude napomocny. Celu obnovu singletracku by sme rozdelili na dve casti. Najprv upravime spodnu cast ( blizsie k Vojenskej nemocnici ), neskor mame suhlas i k legalizacii i hornej casti ( blizsie k Slivovi- vylet cicamica a spol... ), Mestske lesy nam pomozu i s technikou (motorova pila, krovinorez ) Jedinym problemom zostava, ze terenne upravy musime si urobit sami... nezmesti sa nam tam traktor, ci podobny mechanizmus....to znamena upravu chodnikov na cca 100 m treba urobit rucne pomocou krompaca a lopaty... Myslim, ze spolocnym usilim by sme to v kratkom case zvladli...
Ide o to, dohodnut spolocnu brigadu, doniest rucne pily, lopaty, krompac, hrable... a skusit za dva vikendy dat do poriadku tento zaujimavy chodnik... prvu cast... Po skonceni prvej etapy, by sme sa pustili i do druhej, narocnejsej etapy... to vsak zalezi i na Vasej ochote a spolupraci...
Teraz treba cakat len na lepsie pocasie...
Takze ponuka i zo strany Mestsych lesov tu je, zalezi len na Vas, ci sa pridate a pomozete dobrej veci... spojazdnit v prvej etape 4.9 km singletrack...
Laco
Berte to tak, ze papier je... to je uz len formalita... teraz ide o to, dohodnut sa tu... aby sme nieco spolocne spravili pre dobru vec, nechcem tu agitovat...ale ak sa nedame dokopy, nikdy nic poriadne nevybudujeme, a teraz je velka sanca nieco pre nas vsetkych spravit...
Termin bude dobry...
OK... nemam s tym problem... ja nemusim organizovat VOBEC nic...