S istou pravidelnosťou sa zamýšlam nad týmito slovíčkami. Ak Vás niečo alebo niekto štve na fóre a chceli by ste sa k tomu vyjadriť alebo to priam zmeniť, nech sa páči, vyjadrite sa.
mna stve ze tu zakladas podobne temy a nikdy nenapises co ta k tomu viedlo, aj ked podaktori obcas aj tusime
ale aj tak si myslym ze ich zakladas preto aby si sa v nich skor ci neskor mohol vysantit
K veciam sa často vyjadrujem. Dnes minimálne 2 krát v konkrétnych témach v ktorých môže ľahko nastať útok na mňa. Tak ak máš niečo konkrétne nech sa páči.
Niekedy stačí aj úvodná veta aby sme sa sem tam zamysleli.
Príklad: viewtopic.php?f=2&t=18723&start=15
Nie, nechcem upozorniť že sú malé opatrenia. Chcem aby sme viac rozmýšlali pred tým ako niečo napíšeme a akým spôsobom budem atakovať názor s ktorým nesúhlasím a ako má kto chuť sa vyjadrovať, urážať sa, urážať niekoho a podobne....
Speedy toto ma nenasiera. Téma je tam kde má byť, nikoho neuráža, akurát bol niekto zhúlený. hehe
Spät k teme. Vdaka zopar zazitkom na fore som sa uz nad tym co tu nacal Turbi zamyslal vela krat. Podla mna existuje jedno riesenie:
Kazdy clen by mohol kvalitu prispevkov ostatnych clenov hodnotit. Kazdy prispevok by mohol konkretny hodnotitel ohodnotit len raz. Hodnotenie by prebiehalo zvolenim jednej z klasifikacii, pricom kazda klasifikacia by mala priradenu konkretnu hodnotu. Na vyber by mal hodnotitel tieto kategorie pre ohodnotenie prispevku:
Z celkoveho poctu hodnoteni a ziskanych bodov by sa nasledne urobil priemer a pod nickom by bol zobrazeny pocet hodnoteni a priemerna hodnota vsetkych ohodnoteni. Podla hodnoty priemeru by potom bol userovi aj priradeny prislusny typ smajlika:
priemer 1 - 1,49:
priemer 1,5 – 2,49:
priemer 2,5 – 3:
Vizual:
Attachment:
user_info.JPG
Po kliknuti na pocet hodnoteni/priemer/smajlika by sa nacitala detailna statistika, kde by bolo vidno, ktory user ohodnotil ktory prispevok prispievatela akou klasifikaciou. Ak by bolo hodnotenie neopodstatnene, mohol by ohodnoteny poziadat modov o vymazanie hodnotenia a neobjektivne hodnotiaci hodnotitel by nasledne dostal “cierny bod”. Ak by nastal stav, ze hodnotitel dostane 3 cierne body za neobjektivne hodnotenia, jeho konto by bolo trvalo zablokovane.
Pozn.: Hodnotenie urovne prispevkov v sekcii Pieskovisko by bolo blokovane.
V podstate by to bol relativne podobny system klasifikacie hodnovernosti ako napr. na ebayi a motivoval by vsetkych (aj pisatelov aj hodnotitelov) k snahe o maximalnu kvalitu prispevkov a kvalitu fora by to posunulo vpred neuveritelnym sposobom (kazdy by si 3 krat rozmyslel co napise a aj to, ako niekoho ohodnoti).
Toto cele ma len jednu chybicku krasy – vyzaduje si to vela casu na naprogramovanie…
Ziadnu chybicku to nema, staci ak si precitas ako je chraneny hodnoteny user. Nevola moze byt len ak su obavy, ze by na to niekto mohol doplatit a v mojom navrhu nie je priestor na to, aby na to niekto doplatil.
Ja som toto chcel davnejsie napisat, ale bal som sa ze zase trepnem blbost...Tymto by som chcel povedat, ze je to dobra myslienka ak to bude fungovat presne ako Jezus povedal. Kto by to naprogramoval? Ale potom by tu nebolo nieco takze, ze kto by mal priemer trosku pod 3 by sa zacal hnevat, urazat a este vacsmi robit blbosti a nakoniec by aj tak dostal ban? Dostal uz vobec niekto ban?
PS:Ten kto by mal na konci roka priemer 1 dostal by cukrik za pekne spravanie na fore?
nic proti navrhu ale nemyslim zeby to fungovalo, hlasovat resp bodovat budu len ti ktori su niecim zaujati, nasrati a podobne. 90% clenov sa nebude chciet, nebudu mat cas hodnotit ta, takze sa moze stat ze sa dostanem do zleho priemeru len kvoli tomu ze som za holenie chachur a noh, a tulenik za to nieje... tym som nechcel nic naznacit tulen, len mi to preletelo hlavou ja nemam problem sa s niekym pohadat a na druhy den sa s nim bavit uplne v pohode. Chcem tym povedat ze je uplne normalne ze sa tu raz za cas niekto "pohada" skor mi pride divne ze len tak zriedka. Vela ludi vela nazorov.
ale turbiho temu schvalujem, aspon to tu zije. Kazda tema ktoru zalozi je uspech. Hlavne vrtanie v nose. skuste si vsimnut na krizovatke kolko ludi sa vrta v nose, super vec
Jezus Mňa by tiež zaujímalo či Raro písal otázku. hehe
Tomáš šušne si špáram ale tú tému som myslím zrovna nezakladal ja. Ale to je jedno. hehe
Jezus Pekne si vymyslel systém a ďakujem že som sa ocitol v príklade /hehe/ ale toto náš vedúci a poloboh červo riešiť asi nebude.
Touto témou som pre spásu našich duší chcel apelovať na to čo vyplýva z predmetu tohto vlákna. Viem je to ako by som "stenu do hrachu hádzal" /hehe/ ale aj tak som mal potrebu napísať pár slov ktoré istým jedincom asi bohužiaľ nič nehovoria. Alééé o tom je život. Škoda, bude aj horšie. hehe
ja si často radšej zahryznem do klávesnice ako by som mal napísať niečo ostrejšie. myslím, že je to zbytočné zakladanie roztržiek. ale samozrejme odtiaľ potiaľ...
Martin pravdu máš ale pre psychickú rovnováhu je dobré aj ventil pustiť. hehe
A zase ak by nikto nikomu nič na chovanie, spôsob vyjadrovania nepovedal a nesnažil sa usmerniť, upozorniť tak dotyčného možno ani nenapadne slovíčko slušnosť a bla,bla bla.
Ano, žvaním, hryziem, končím. hehe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale aj tak si myslym ze ich zakladas preto aby si sa v nich skor ci neskor mohol vysantit
Niekedy stačí aj úvodná veta aby sme sa sem tam zamysleli.
Príklad: viewtopic.php?f=2&t=18723&start=15
Speedy toto ma nenasiera. Téma je tam kde má byť, nikoho neuráža, akurát bol niekto zhúlený. hehe
Kazdy clen by mohol kvalitu prispevkov ostatnych clenov hodnotit. Kazdy prispevok by mohol konkretny hodnotitel ohodnotit len raz. Hodnotenie by prebiehalo zvolenim jednej z klasifikacii, pricom kazda klasifikacia by mala priradenu konkretnu hodnotu. Na vyber by mal hodnotitel tieto kategorie pre ohodnotenie prispevku:
overene/relevantne informacie (hodnota 1)
neoverene/zavadzajuce informacie (hodnota 3)
objektivny/podlozeny nazor (hodnota 1)
subjektivny/nepodlozeny nazor (hodnota 2)
prispevok s pozitivnym prinosom (hodnota 1)
zbytocny prispevok bez prinosu (hodnota 2)
konfrontacny prispevok (hodnota 3)
reklamny prispevok (hodnota 3)
flame (hodnota 3)
spam (hodnota 3)
Z celkoveho poctu hodnoteni a ziskanych bodov by sa nasledne urobil priemer a pod nickom by bol zobrazeny pocet hodnoteni a priemerna hodnota vsetkych ohodnoteni. Podla hodnoty priemeru by potom bol userovi aj priradeny prislusny typ smajlika:
priemer 1 - 1,49:
priemer 1,5 – 2,49:
priemer 2,5 – 3:
Vizual:
Po kliknuti na pocet hodnoteni/priemer/smajlika by sa nacitala detailna statistika, kde by bolo vidno, ktory user ohodnotil ktory prispevok prispievatela akou klasifikaciou. Ak by bolo hodnotenie neopodstatnene, mohol by ohodnoteny poziadat modov o vymazanie hodnotenia a neobjektivne hodnotiaci hodnotitel by nasledne dostal “cierny bod”. Ak by nastal stav, ze hodnotitel dostane 3 cierne body za neobjektivne hodnotenia, jeho konto by bolo trvalo zablokovane.
Pozn.: Hodnotenie urovne prispevkov v sekcii Pieskovisko by bolo blokovane.
V podstate by to bol relativne podobny system klasifikacie hodnovernosti ako napr. na ebayi a motivoval by vsetkych (aj pisatelov aj hodnotitelov) k snahe o maximalnu kvalitu prispevkov a kvalitu fora by to posunulo vpred neuveritelnym sposobom (kazdy by si 3 krat rozmyslel co napise a aj to, ako niekoho ohodnoti).
Toto cele ma len jednu chybicku krasy – vyzaduje si to vela casu na naprogramovanie…
PS:Ten kto by mal na konci roka priemer 1 dostal by cukrik za pekne spravanie na fore?
ale turbiho temu schvalujem, aspon to tu zije. Kazda tema ktoru zalozi je uspech. Hlavne vrtanie v nose. skuste si vsimnut na krizovatke kolko ludi sa vrta v nose, super vec
Tomáš šušne si špáram ale tú tému som myslím zrovna nezakladal ja. Ale to je jedno. hehe
Jezus Pekne si vymyslel systém a ďakujem že som sa ocitol v príklade /hehe/ ale toto náš vedúci a poloboh červo riešiť asi nebude.
Touto témou som pre spásu našich duší chcel apelovať na to čo vyplýva z predmetu tohto vlákna. Viem je to ako by som "stenu do hrachu hádzal" /hehe/ ale aj tak som mal potrebu napísať pár slov ktoré istým jedincom asi bohužiaľ nič nehovoria. Alééé o tom je život. Škoda, bude aj horšie. hehe
A zase ak by nikto nikomu nič na chovanie, spôsob vyjadrovania nepovedal a nesnažil sa usmerniť, upozorniť tak dotyčného možno ani nenapadne slovíčko slušnosť a bla,bla bla.
Ano, žvaním, hryziem, končím. hehe