Sem tam narazím na celkom zaujímavé športové mimocyklistické výkony. Tak skúsim dať jeden čerstvý. Prvý BASEjump z Cerro torre. Zatiaľ to nebolo priamo z vrcholu, ale aj tak, obdivuhodné. http://www.mountain.ru/article/article_ ... le_id=2566
JoKo Zlaté Piesky sú mi dosť dobre známe, http://www.ivanka.sk/image/clanky/nebo_nad_ivankou/zp.pdf
tiež v podstate chyba pilota, podobne ako ten dopad na krídlo z jedného z videí na predošlej strane
kým som nemal -3D chcel som také šoférovať... aj by sa mi to splnilo aspoň na úrovni športového lietania, ale došiel rok 89 a "poněkud podraželo"
triki v každom prípade aj vlk aj lietadlo sú bezpečnejšie ako plechové substituenty dĺžky penisu ktoré 2x denne zadrbávajú ulice BA
Ak chceš lietať, tak paragliding je jedna z lacnejších ciest, so správnym padákom pomerne bezpečná a fyzicky nenáročná, akurát tam nemáš ten pocit, že si v kabíne lietadla.
Keď budem veľký, tak do toho pôjdem.
Si myslim ze na Hudsone pristal pan pilot. Niekde uvadzali ze podobne pristatie by zvladlo iba do 10% pilotov (co bude asi troska blbost). Ono je super ze Ti starsi pani piloti maju casto za sebou aj vojnove skusenosti a to sa asi podpise na organizme.
Ako napriklad Gimli glider (http://en.wikipedia.org/wiki/Gimli_glider) mal stastie ze kapitan sluzil na klzakoch a na zrusenej zakladni kde pristal sluzil (toho casu pretekarsky okruh). Neskor ked sa snazili podobnu situaciu napodobnit pri vycviku na simulatore tak sa to nikomu nepodarilo.
Waaau pjekne
No o použití motorky miesto sily svalov si myslím vždy svoje, ten skok a zoskok (rozhodne nie "skok cez") je tak trápne emerický až ma pichol otvorený nožík Kalašnikov vo vačku. I když isté majstrovstvo, nácvik, rutinu a nervy to iste chce. Nehovorím, že zavrhujem všetky športy používajúce motor. Ale ... nejako to nie je ono.
Kolega Vojtěchovský - súhlas tak nejako by som to povedal aj ja.
To s tými 10 % je IMHO silne "podhnané". Každý pilot toto absolvoval v simulácii x-krát a keď si pozrieš ako to tam vyzeralo... ideálne podmienky na núdzové pristátie. Vojnové skúsenosti nie sú celkom prenosné na šoférovanie autobusu. Hlavne bojové mašiny sú neporovnateľne obratnejšie a citlivejšie reagujúce (pokiaľ to nie je transporťák Galaxy alebo niečo podobné - to zasa je porovnateľné v pohode). Takejto krave musíš dať dostatok času. Ale napríklad ak ju pekne položíš na tú vodu, je to oveľa stabilnejšie ako keby si skúšal také pristátie s niečím menším.
K tej Etiópii, ako píšem vyššie, jednoznačná chyba pilota "pokiaľ tam nebola hardwarová chyba alebo iné okolnosti zabraňujúce vyrovnať náklon okolo pozdĺžnej osi". Takže iné okolnosti. (Background som nepoznal.) Inak pekné v tom popise nehody je, že práve spomínajú, ako "nacvičene panická" reakcia zabránila časti cestujúcich opustiť lietadlo keď si spomínam na jeden môj vážny výpadok v TA3 (vyletel štand) tak síce prvé čo ma napadlo, bolo že "dosť průser", ale napriek tomu som zostal pokojný ako korytnák (50 m na sutinu mi môže byť z hľadiska ďalšej perspektívy fakt šumafuk) a ... neviem presne ako ... ale som tu (a predýchal som to za 2 minúty). Celkove si myslím, že súčasné "mediálne programovanie" je smerované k povzbudzovaniu iracionálnych a panických reakcií a "nízkych pudov" a nemyslím si že je to z hľadiska odolnosti populácie voči katastrofám správne. Akože keby si to robili emeričania len so sebou, ešte by sa mi to páčilo, žiaľ, oni to vyvážajú a kopa iných im to žere. (Ma tak napadá že jediný z môjho hľadiska pozitívny Amík je MacGyver )
Ale nejde iba o zrucnost a prax v riadeni autobusu. Vojensky pilot podstupuje tvrdsi vycvik, ma inu mentalnu vybavu. Taky nacvik vzdusneho suboja, alebo realna bojova situacia je ovela vacsi stres. Cize je mu vystaveny ovela castejsie a musi mat v sebe paky ako si s nim poradit. Kdezto civilny pilot sa snad ani nedostane do situacie ked je jeho zivot ohrozeny. Nevraviac o tom ze medzi stihacov sa dostane iba uzka elita.
Predstav si vypadok oboch motorov, tazky stroj plny paliva po starte, nizka vyska (malo casu) a husto zaludnena oblast pod Tebou. Ono vyhodnotit spravne situaciu a najst vhodne miesto na pristatie to zase nieje len tak. Zvladnut pod takym tlakom vsetky nudzove ukony suvisiace s pristatim, na ktore je inak more casu tiez. Ak mu vypadli motory tak odisla hydraulika a to nieje sranda. Z toho zaznamu je dobre pocut ze dispecer bol v ovela vacsom strese ako pilot.
Panika sa nemusi sirit obrazovkou. Aky stres zaziva sucasny clovek v "zapadnej" casti sveta? Ze mu vypadne mobil, internet? Dav robi tiez svoje. Ocitnut sa vo vode, v uzavretom trupe lietadla medzi vrestiacimi pasaziermi tak to zamava s kazdym. Media vsak na tom maju urcite svoj podiel.
Hlavu MILUJEM!!!
Inak u armády sú elitou piloti bojových vrtuľníkov, je to rádove ťažšia pilotáž a vidno to aj na príjmoch. Rútiť sa 1500 za hodinu v stratosfére je rádove jednoduchšie ako stovkou pár metrov ned zemou v dostrele RPGčok.
Trúfam si však tvrdiť, že aj z bojových pilotov sa menšina dostane do reálneho boja... na druhej strane ich stroje sú náchylnejšie na poruchy, takže predsa len to majú ťažšie.
Inak u armády sú elitou piloti bojových vrtuľníkov, ....
... na druhej strane ich stroje sú náchylnejšie na poruchy, takže predsa len to majú ťažšie.
niekdy dávno, v minulom storočí.... som stravil rok ...ako technik vrtulníka na vojenskom letisku v česku..... (ČSSR)
a možem zodpovedne povedat že prvé tvrdenie (aspoň u nas...) nie je a nebola nikdy pravda
chlapci mali za celý život nalietane tolko, ako bežný študent, za oponou, po skončení armádneho vycviku
a nepredpokladám, že sa to v dnešnej dobe zmenilo k lepšiemu...
a na útvare som nestretol nikoho, kto by si pamatal havariu vrtulnika, ktorá by bola spôsobená vinou techniky,
vždy to bola chyba ľudského faktora, pilota alebo technika,
poprípade o***** predletova, letova alebo poletova kontrola, ale aj tak to bolo 1:200 pre "pilotov"
Na tej fotke je podľa mňa v dynamickom prešahu. Pekné detaily sú na videjku na jeho stránke.
EDIT: alebo ešte by mohol mať pravý palec v niečom zaqačený.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tiež v podstate chyba pilota, podobne ako ten dopad na krídlo z jedného z videí na predošlej strane
kým som nemal -3D chcel som také šoférovať... aj by sa mi to splnilo aspoň na úrovni športového lietania, ale došiel rok 89 a "poněkud podraželo"
triki v každom prípade aj vlk aj lietadlo sú bezpečnejšie ako plechové substituenty dĺžky penisu ktoré 2x denne zadrbávajú ulice BA
Keď budem veľký, tak do toho pôjdem.
zn: predám tričko chrobák truhlík.
http://de.redbulletin.com/maddo
Nieco malo o adrenaline od dr. Vojtechovskeho:
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/content/view/31/61/
Si myslim ze na Hudsone pristal pan pilot. Niekde uvadzali ze podobne pristatie by zvladlo iba do 10% pilotov (co bude asi troska blbost). Ono je super ze Ti starsi pani piloti maju casto za sebou aj vojnove skusenosti a to sa asi podpise na organizme.
Ako napriklad Gimli glider (http://en.wikipedia.org/wiki/Gimli_glider) mal stastie ze kapitan sluzil na klzakoch a na zrusenej zakladni kde pristal sluzil (toho casu pretekarsky okruh). Neskor ked sa snazili podobnu situaciu napodobnit pri vycviku na simulatore tak sa to nikomu nepodarilo.
A k tomu nepodarenemu pristatiu na vode. No bola to vina pilota, ale tazke je pristavat bez motorov na vode a este sa aj bit o holy zivot s unoscami (http://en.wikipedia.org/wiki/Ethiopian_Airlines_Flight_961).
No o použití motorky miesto sily svalov si myslím vždy svoje, ten skok a zoskok (rozhodne nie "skok cez") je tak trápne emerický až ma pichol otvorený nožík Kalašnikov vo vačku. I když isté majstrovstvo, nácvik, rutinu a nervy to iste chce. Nehovorím, že zavrhujem všetky športy používajúce motor. Ale ... nejako to nie je ono.
Kolega Vojtěchovský - súhlas
To s tými 10 % je IMHO silne "podhnané". Každý pilot toto absolvoval v simulácii x-krát a keď si pozrieš ako to tam vyzeralo... ideálne podmienky na núdzové pristátie. Vojnové skúsenosti nie sú celkom prenosné na šoférovanie autobusu. Hlavne bojové mašiny sú neporovnateľne obratnejšie a citlivejšie reagujúce (pokiaľ to nie je transporťák Galaxy alebo niečo podobné - to zasa je porovnateľné v pohode). Takejto krave musíš dať dostatok času. Ale napríklad ak ju pekne položíš na tú vodu, je to oveľa stabilnejšie ako keby si skúšal také pristátie s niečím menším.
K tej Etiópii, ako píšem vyššie, jednoznačná chyba pilota "pokiaľ tam nebola hardwarová chyba alebo iné okolnosti zabraňujúce vyrovnať náklon okolo pozdĺžnej osi". Takže iné okolnosti. (Background som nepoznal.) Inak pekné v tom popise nehody je, že práve spomínajú, ako "nacvičene panická" reakcia zabránila časti cestujúcich opustiť lietadlo
Predstav si vypadok oboch motorov, tazky stroj plny paliva po starte, nizka vyska (malo casu) a husto zaludnena oblast pod Tebou. Ono vyhodnotit spravne situaciu a najst vhodne miesto na pristatie to zase nieje len tak. Zvladnut pod takym tlakom vsetky nudzove ukony suvisiace s pristatim, na ktore je inak more casu tiez. Ak mu vypadli motory tak odisla hydraulika a to nieje sranda. Z toho zaznamu je dobre pocut ze dispecer bol v ovela vacsom strese ako pilot.
Panika sa nemusi sirit obrazovkou. Aky stres zaziva sucasny clovek v "zapadnej" casti sveta? Ze mu vypadne mobil, internet? Dav robi tiez svoje. Ocitnut sa vo vode, v uzavretom trupe lietadla medzi vrestiacimi pasaziermi tak to zamava s kazdym. Media vsak na tom maju urcite svoj podiel.
Jediny rutiner v katastrofach ktoremu by som bez obav zveril svoj zivot je ORR z Hlavy 22
Inak u armády sú elitou piloti bojových vrtuľníkov, je to rádove ťažšia pilotáž a vidno to aj na príjmoch. Rútiť sa 1500 za hodinu v stratosfére je rádove jednoduchšie ako stovkou pár metrov ned zemou v dostrele RPGčok.
Trúfam si však tvrdiť, že aj z bojových pilotov sa menšina dostane do reálneho boja... na druhej strane ich stroje sú náchylnejšie na poruchy, takže predsa len to majú ťažšie.
http://www.patricksaviation.com/videos/Sir%20Franzis%20Drake/1642/
http://www.patricksaviation.com/videos/Igorsb/1987/
... na druhej strane ich stroje sú náchylnejšie na poruchy, takže predsa len to majú ťažšie.
niekdy dávno, v minulom storočí.... som stravil rok ...ako technik vrtulníka na vojenskom letisku v česku..... (ČSSR)
a možem zodpovedne povedat že prvé tvrdenie (aspoň u nas...) nie je a nebola nikdy pravda
chlapci mali za celý život nalietane tolko, ako bežný študent, za oponou, po skončení armádneho vycviku
a nepredpokladám, že sa to v dnešnej dobe zmenilo k lepšiemu...
a na útvare som nestretol nikoho, kto by si pamatal havariu vrtulnika, ktorá by bola spôsobená vinou techniky,
vždy to bola chyba ľudského faktora, pilota alebo technika,
poprípade o***** predletova, letova alebo poletova kontrola, ale aj tak to bolo 1:200 pre "pilotov"
http://www.theslowbleed.com/2008/06/27/friday-inspirationfather-and-son-triathlon/
http://www.beatkammerlander.com
a btw, asi to z tej foto dobre nevidno (ale asi tam ma niekde palceky v dierkach
keď som videl prvý raz Opus Dei vyvolalo to vo mne podobný pocit
EDIT: alebo ešte by mohol mať pravý palec v niečom zaqačený.