Zdarec... Ma napadlo, ze aky prevod pouzivate najcastejsie, trebars ked je bezvetrie, mierny vietor do chrbatu a do facu... S akym dosahujete najvacsi uspech, resp. s akym sa Vám najlepšie jazdí...
ee je to mojou musou vahou + moc strme kopce a samozrejme zlym prevodom ....
a kedze sa mi nechce vstavat tak sa predklonim pritlacim na riaditka a slapem no a ked uz to naozaj nejde bez stojky tak idem dole z biku to uz mam tep asi 170 -180 takze mam aj tak dost
kua jánošík pri tom tvojom tepe mi napadlo, že toť nedávno som na trenažéry dosiahol svoje maximum 207 tepov, a to nie som najmladší, predtým cca 5r to bolo 206. A to som už dalej radšej nešiel, aby ma neeeeblo. To len potvrdzuje to, že každy človek je ináč nastavený
tak zase bacha ja to nevytacam do vrcholovych tepov ze este trosku vyssie a odpadnem ale toto je rozumne maximum kedy uz znatelne lapam po dychu a teraz v zime to nie je dva krat prijemne dychat ten chladny vzduch .....
ok verim, ze som ta neurazil. mam kamosa ktory ma maximalku ani nie 180 a pritom je min. tak ako ja, ak nie lepsie, tak som si myslel, ze si podobny pripad
Junáčkovia, a ten prevod 2-5 čo znamená? 2 zuby vpredu, 5 zubov vzadu?
Aha, to je vlastne to čísielko, čo vám ukazuje na radení... Ja také nemám, tak som si musel odpočítať zuby na prevodníkoch, aj na kazete.
A keď niekto napíše, že jazdí 3-9, tak s čím to môžem porovnať? Ja mám len osemkolečko...
A keď niekto má na kazete zaradený najväčší pastorok, tak čo to znamená? Niekto má 36 zubový, ja len 30 zubový... Máme zaradený rovnako ťažký (vlastne ľahký) prevod?
Ja som mal prevodníky 42-32-22 a kazetu 11-30...
Napríklad pri najťažšom prevode robia tie dva zuby pri rovnakej kadencii (90 ot./min.) a rovnakom obvode kolesa rozdiel v okamžitej rýchlosti cca 2,1 km/hod. Alebo cca 40 cm na jedno otočenie kľúk.
Takže takto označené prevody sa dajú porovnávať, ale označenie 2-5 nikomu nič nepovie. Teda, aspoň mne a ešte niekoľkým.
volakedy som mal oblubene 32-14 ... stoho sa dalo krasne preradovat na 22-14 pripadne 42-14 a skoro som si aj vystacil ... okrem situacii ked som dal 22-30 ;-]]] ale teraz uz nie som lenivy radit ale som lenivy slapat ... a kedze radim hlava nehlava tak nemam ziaden oblubeny
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a kedze sa mi nechce vstavat tak sa predklonim pritlacim na riaditka a slapem no a ked uz to naozaj nejde bez stojky tak idem dole z biku to uz mam tep asi 170 -180 takze mam aj tak dost
kua jánošík pri tom tvojom tepe mi napadlo, že toť nedávno som na trenažéry dosiahol svoje maximum 207 tepov, a to nie som najmladší, predtým cca 5r to bolo 206. A to som už dalej radšej nešiel, aby ma neeeeblo. To len potvrdzuje to, že každy človek je ináč nastavený
Mám pocit že je lahší ako 2-3
hh toto presne mam aj ja rad v rychlo sa meniacich podmienkach
mudro pise. zas a znovu.
Aha, to je vlastne to čísielko, čo vám ukazuje na radení... Ja také nemám, tak som si musel odpočítať zuby na prevodníkoch, aj na kazete.
A keď niekto napíše, že jazdí 3-9, tak s čím to môžem porovnať? Ja mám len osemkolečko...
A keď niekto má na kazete zaradený najväčší pastorok, tak čo to znamená? Niekto má 36 zubový, ja len 30 zubový... Máme zaradený rovnako ťažký (vlastne ľahký) prevod?
a aka otazka taka odpoved
Napríklad pri najťažšom prevode robia tie dva zuby pri rovnakej kadencii (90 ot./min.) a rovnakom obvode kolesa rozdiel v okamžitej rýchlosti cca 2,1 km/hod. Alebo cca 40 cm na jedno otočenie kľúk.
Takže takto označené prevody sa dajú porovnávať, ale označenie 2-5 nikomu nič nepovie. Teda, aspoň mne a ešte niekoľkým.
Ako u koho a ako na čom