chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
zihadlo 5, neboj životnosť tvojích xcr extrémov bude určite super. Snažím sa totiž "márne" doraziť zadnú Michelin xcr mud a márne. Stred dezénu sa stále stráca a stráca, ale nechce furt zmiznúť Mám ho na zadnom kolese už pekných 11.535,2 km. V teréne už je cítiť trošku slabší záber oproti novému, ale chcem ho zodrať úplne. Michelin je super značka. Veď robia pneu na bicykle, motorky, autá a aj lietadlá. (vrátane asi všetkých typov pretekárskych pneu) Majú aj vlastné kaučukové plantáže, takže zázemie majú potvory dobré.
Jezus: žeby tá optimalizácia na kamene/korene? Who knows...
Lubik: aj ja som žiletkár vo výslužbe... len som na nej už tak 5 rokov nesedel ale k veci, našiel som si v hlboko muzeálnych vrstvách ten Minotaur a zdúpnel som, že aký slick oproti tomu musí byť super (skoro) hocičo... a s tým hučaním Xtremov - vpredu to nie je nejaké katastrofické a dozadu by som ho nedával (trochu žuvačkový feeling)
Lordstvo: potvrdzujem pozorovanie, na racing grade nenormálna životnosť, ale zas vyššia hmotnosť (to tak 2 roky dozadu ale nebola pravda)
Ja tiež riešim aké plášte nahodiť v blízkej budúcnosti. Určite idem do UST, nebaví ma riešiť každú chvíľu defekty, radšej oželiem pár gramov navyše. Zatiaľ mám v merítku Schwalbe, NN dopredu a RR dozadu oba v rozmere 2,25. Ten NN dopredu je na 99% len dozadu si nie som úplne istý tým Ralfíkom. Zaujímala by ma životnosť RR vzadu. Koľko sa na ňom dá maximálne odjazdiť, ak rátam, že tých 30-40% by mohol byť asfalt.
Jezus: žeby tá optimalizácia na kamene/korene? Who knows...
Lubik: aj ja som žiletkár vo výslužbe... len som na nej už tak 5 rokov nesedel ale k veci, našiel som si v hlboko muzeálnych vrstvách ten Minotaur a zdúpnel som, že aký slick oproti tomu musí byť super (skoro) hocičo... a s tým hučaním Xtremov - vpredu to nie je nejaké katastrofické a dozadu by som ho nedával (trochu žuvačkový feeling)
Lordstvo: potvrdzujem pozorovanie, na racing grade nenormálna životnosť, ale zas vyššia hmotnosť (to tak 2 roky dozadu ale nebola pravda)
Máš pravdu,čistý slick v teréne nedržali a na ceste hučali ako sviňa a keď sa trochu obdrali a prestali hučať, tak to bol defekt za defektom. Žiletku som predal pred pol rokom tak už len MTBéčkujem a baví ma to oveľa viac ako cesta - vačšia sranda + do toho synátor na horáku takže tá cesta už nemala zmysel. Hi.
No ja som na žiletke nesedel síce asi 3-4 roky, 2 roky mám MTB, ale to bolo tým, že ten rám už bol morálna mŕtvola. Čo je sranda, tak Favorit som predal, generačne mladší Al rám bol nepredajný momentálne riešim opäť kúpu žiletky, lebo na objemy nie je nič lepšie, jazdiť čisto terén je zabiják na techniku šliapania a je to proste iný pocit... niečo ako bojový vrtuľník vs stíhačka. Ale fakt je že 2 roky mi žiletka nechýbala.
tulenik Smutné bolo to,že na žiletku už som nemal ani s kým a samému na ceste je smutno a kolegovia v práci 6kusov a z toho traja echt horali a ďalší traja - ľahší cross takže nebolo čo riešiť a moj cesťák určite ešte vačšia vykopávka ako tvoj
jednoznačne CONTINENTAL MOUNTAIN KING 2,2 SUPERSONIC...lepšie plášte som za tých 7 rokov čo jazdím MTB XC nemal...a to som vyskúšal od bontragerov cez michelin až po tiogu...
Medzi Performance a Sport nie je v podstate žiadny rozdiel. Len sa to teraz volá Performance. Rozdieľ medzi Little Albert a Albert je ten, že ten prvý užší. V podstate si doteraz mal 3 verzie Alberta: Fat Albert (2.35), Albert (2.25) a Little Albert (2.1). Teraz išiel Fat Albert svojou cestou a má prepracovaný vzor a je zvlášť verzia pre predok aj zadok. Označenie "Little" sa už nepoužíva a máš už len Albert 2.1, 2.25, 2.35, ktorý si zachoval starý Albert vzor ja len vo verzii Performance...
Bližšie pozri www.schwalbe.com
jasné, tú stránku som videl + katalóg 2009, len nemajú to tam jednoznačne označené, zato predajcovia to takto označujú a rozlišujú (preto v tom mám chaos)
medzi performance a sport by mal byť nejaký rozdiel, niekde som videl rozdiel vo váhe ? neviem ..
k tej kombinácii Smart Sam dozadu a Albert dopredu, čo som čítal niekde tu na fóre, môže byť ? alebo ktoré plášte mi teda odporučíte
jasné, tú stránku som videl + katalóg 2009, len nemajú to tam jednoznačne označené, zato predajcovia to takto označujú a rozlišujú (preto v tom mám chaos)
medzi performance a sport by mal byť nejaký rozdiel, niekde som videl rozdiel vo váhe ? neviem ..
k tej kombinácii Smart Sam dozadu a Albert dopredu, čo som čítal niekde tu na fóre, môže byť ? alebo ktoré plášte mi teda odporučíte
Áno predajcovia to nemajú jasne označené pretože majú na sklade ešte aj staré označenie Sport a už aj nové Performance. Bavil som sa o tom z jedným predajcom, keď som kupoval plášte a tiež vravel, že to je to isté. Je to rovnaká zmes...
Albert + Smart Sam tu jazdí mnoho bikerov, takže môže byť...
snad to mozem napisat aj sem , ech, som nahodil jeden longus plast droteny na zadne ,ktory vysel dobreho pol roka na klinci a na moje prekvapenie po nahusteni mal dost divnu trajektoriu , akoby som mal osmu a este vajce k tomu ,heh bud tam nesadla dusa alebo neviem ta osmova trajektoria sa uz trochu ustalila asi to usadlo ale to vajce tam mam stale, skor to nie je vajce ale ked si zoberiete kruh a odseknete zneho zvrsok dostane tvar mojho plasta v pohlade na koleso zboku, toto asi neurobim uz nicim len som sa chcel podelit o svoje skusenosti
Treba plášť dobre "usadiť". Musíš sa s tým pohrať (popustiť dušu a rukami ho správne uložiť, nafúkať, potočiť atď.). Alebo si kúp plášť, ktorý nahodíš a nebude ti hádzať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lubik: aj ja som žiletkár vo výslužbe... len som na nej už tak 5 rokov nesedel
Lubik: aj ja som žiletkár vo výslužbe... len som na nej už tak 5 rokov nesedel
tak tak pilcici nespia ani cez zimu
ale aspom to uz schne a da sa po tom jazdit
potreboval by som poradiť nové plášte na bike CTM Quadra 08 (+ vymenená vidla za Suntour XCR).. tie pôvodné sú na nič ako iste viete
potrebujem to na univerzálne použitie, ale tak 50% cesta, 25% ľahší terén, 25% ťažší terén .. minimálne však 26x2.0 - 2.1
po prečítaní pár príspevkov z fóra vyberám medzi:
dopredu:
Schwalbe Schwalbe Little Albert Sport alebo Schwalbe Albert Perfomance plášť (aký je rozdiel?) alebo Tioga Extreme XC 26x2,1
dozadu: Schwalbe Smart Sam alebo Tioga Extreme XC 26x2,1 ?
alebo na obe hodiť Kenda Nevegal 2.1 ?
cenovo tak do/okolo 15-20€ / plášť
Bližšie pozri www.schwalbe.com
Áno predajcovia to nemajú jasne označené pretože majú na sklade ešte aj staré označenie Sport a už aj nové Performance. Bavil som sa o tom z jedným predajcom, keď som kupoval plášte a tiež vravel, že to je to isté. Je to rovnaká zmes...
Albert + Smart Sam tu jazdí mnoho bikerov, takže môže byť...
padlo rozhodnutie: dozadu dám Smart Sam 2.1
dopredu Albert .. poraďte či 2.1 alebo 2.25 ? niekde som čítal že Schwalbe plášte sú mierne užšie, t.j. 2.25 je široký ako 2.1 u konkurencie
ráfik mám Remerx GR 559x19
Aha, klinec.