Nic sa nekusalo. S vacsinou nekeramickych gumiciek som mal problem aby sa vobec chytili rafku. Akurat hentie Jagwire na tom brzdili vcelku obstojne. Jedine teda tie shimana sa mi vo vode zdali trosku lepsie.
Mne tie Shimano drzia za vsetkych podmienok (sucho, voda, blato, sneh...)... To ze su tvrde mi prijde ako vyhoda lebo sa do nich nezadieraju kamienky a takmer sa neopotrebuvaju... Kvoli niecomu ti vyrobcovia asi predsa len vyvijaju rozne zmesi na bezne rafiky a na keramiku...
Oni tie zmesi vyvíjajú na keramiku kym je nova. Lenze po par 100km sa vyhladí a je to uz úplne niečo ine. Mne to pripadá tak, ze nova keramika je hodne drsna a preto su spalky take tvrde- aby moc nekusali. Potom to ale po vyhladení brzdi uz o dosť horšie a zdá sa mi lepšie pouzit klasicke oblozenia, kedze su si uz aj povrchy rafkov podobnejšie(hladsie).
...kazdemu "chuti" nieco ine. U mna su brzdove gumicky Shimano na keramiku jeden z mala vyrobkov od tejto firmy ku ktorym nemam vyhrady, dokonca by som povedal ze ma velmi milo prekvapili.
Paralelogram som videl vždy rozhasený, s vôľou ktorá spôsobovala hrkotanie a dosadanie gumičiek na ráfik s istým rozptylom ktorý sa mi nepáčil. Takže by som volil radšej klasickú jednoduchú konštrukciu V brzdy.
akože z niektorých komentov mi tu je zle...myslím že LX a XTR sa porovnať nedaju xtr su jednoznačne najvyššia tireda....a ktým "archeologickým vykopávkam" by som dodal, že véčka používajú jazdci ktorým ide o váhu maju o dosť nižšiu váhu a tie kvalitné sa dajú porovnať aj s hydraulikami...určite nie s mechanickými
vykasli sa na XTcka su zbytocne predrazene a musis vymenit tie otrasne gumicky.kup avid SD7 a mas pokoj, ucinnost perfektna.cena nizsia.vaha nizsia.a gumicky super
Jazdil som viaceré V-čka, XTR je naj.
V lete na suchu je to jedno, stačí Ti hocičo ( Acera ) s dobrými gumičkami,
na blate a vode začína byť rozdiel oproti paralelogramu badateľný.
Jazda v zime po snehu pri mínusových teplotách - klasické jednoduché V-čka sú na prd.
Nevládzeš ich stlačiť aby brzdili - ruka Ti zamŕza, gumičky sú stvrdnuté - proste to nebrzdí.
V-čka XTR v kombinácii s LX páčkami to zvládajú v pohode, bez väčšej námahy.
- by som si rad nechal vysvetlit aky vplyv ma paralelogram celusti a typ brzdovej paky na brzdny ucinok pri namrznutom duralovom rafiku...
- paralelogram mal urcite pozitiva ale myslim ze lepsou volbou v tejto kategorii je kvalitne jednoduche V-cko (vzhladom na zivotnost a aj hmotnost)
- myslim ze by som sa nic nove nedozvedel... XTR-kove V-cka som mal nahodene pol sezony a isli prec... ked chytia volu do capov tak zacnu vibrovat a uz im nepomoze nic. jedina vyhoda paralelogramu je kvaziparalelne vedenie gumicky na rafik bez ohladu na opotrebenie gumiciek...
- co sa tyka brzdenia V-ckami v zime, povedal by som ze jedine co ako tak na dlhsich vyjazdoch v snehu a mraze fungovalo bol keramicky rafik + zodpovedajuce gumicky...
- tie brzdove gumicky na keramiku podstatne rychlejsie oskrabu namrznutu vrstvu z rafu. okrem toho sa na keramike nezvykne lad tak dobre drzat ako na holom durale. rafikova brzda Ti tak ci tak zaberie az vtedy ked nahrejes raf. mne sa keramicke X-maxy s klasickymi Shimano gumickami do zimy celkom osvedcili (a to uz nehovorim o tom ze zmizol ten cierny sajrajt vznikajuci zo zbytkov gumy a duraloveho prachu...)
- aka kombinacia rafik + brzdove dosticky Ti za mrazu nefungovali? ...vozil som to niekolko sezon a podla mna to bolo podstatne lepsie...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ak to berieme ako mechanizmus tak Gary zabudol zakrúžkovať aj čapy v ramene brzdy, tiež k tomu patria
V lete na suchu je to jedno, stačí Ti hocičo ( Acera ) s dobrými gumičkami,
na blate a vode začína byť rozdiel oproti paralelogramu badateľný.
Jazda v zime po snehu pri mínusových teplotách - klasické jednoduché V-čka sú na prd.
Nevládzeš ich stlačiť aby brzdili - ruka Ti zamŕza, gumičky sú stvrdnuté - proste to nebrzdí.
V-čka XTR v kombinácii s LX páčkami to zvládajú v pohode, bez väčšej námahy.
- paralelogram mal urcite pozitiva ale myslim ze lepsou volbou v tejto kategorii je kvalitne jednoduche V-cko (vzhladom na zivotnost a aj hmotnost)
Vysvetliť neviem, ale na porovnanie dám vyskúšať
- co sa tyka brzdenia V-ckami v zime, povedal by som ze jedine co ako tak na dlhsich vyjazdoch v snehu a mraze fungovalo bol keramicky rafik + zodpovedajuce gumicky...
- aka kombinacia rafik + brzdove dosticky Ti za mrazu nefungovali? ...vozil som to niekolko sezon a podla mna to bolo podstatne lepsie...
...ja ich mam a som spokojny.
Nizka vaha (absolutne najlahsie brzdy co shimano robi), nizka cena, pekny vzhlad a solidny brzdovy ucinok aj s gumickami co boli pri nich
http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske_29/Brzdy-vecka_30/Brzdove-celisti-Shimano-XT-BR-M770_3034.html