Prečítal som pár článkov v novinách a diskusie a trochu popísal s jedným človekom s nickom perun01.
Nedá mi to nezacitovať niekoľko jeho názorov:
- ešte dodám, že ja som z bicykla padol viackrát, raz to skončilo aj sadrou na nohe, ale nikdy nie na hlavu, ani o nikom takom neviem. Reálne prilba na hlave je čistá buzerácia, nechcete prikázať ludom nosenie plynovej masky a plášťenky JVP
- iba cyklista histerik môže dobrovolne nosiť helmu, ešte trochu pochopím cykloklosárov a cyklotrialistov, ale cestný?
- riadim sa podla zákona pravdepodobnosti, nie že som apriori nezodpovedný.
Napr. ver tomu, že ako cyklist apatrím k tým opatrnšjším a ked idem dole kopcom, tak brzdím vždy medzi prvými, aby som v každom okamihu mal bicykle pod kontrolou, lebo od určitého momentu sa bicykel vymkne kontrole a chvílu trvá, ked sa za skrotí.
- ak už by cyklista mermomoci chcel niečo robiť pre svoju bezpečnosť v prípad pádov, tak 100x užitočnejšie by boli chrániče na kolenách a lakťoch.
- Cyklista, čo niečo také na sebe pri jazde nemá, ale helmu áno, je čistá ovečka, stádovitý magúrek, ktorý vôbec nerozmýšla.
- takže chceš povedať, že nenosíš chrániče na lakťoch a prilbu áno ?
- Priznaj si, že je to len imidžová záležistosť a z "bezpečnosťou" to nemám de facto nič spoločné.
Mimochodom, z hladiska % pravdepodobnosti by som tie nákolenníky predsa len nosil... nohu v sadre som mal po páde na asfaltke, a rozbité koleno tiež!
Naopak, pri "downhille", teda po slovensky jazde dole kopcom (rôzne kopce s rôznym povrchom), som ešte nikdy nepadol.
Čo vy na to?
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
ano a najlepšie lampášom alebo v pripade nudze stačí aj petrolejka alebo fakľa
Lepsia bude voskova sviecka, jednu dopredu a jednu dozadu.
http://www.topky.sk/cl/10/456627/Nie-pokuty-ale-chodniky-odkazuju-cyklisti
Okolo mna uz parkrat isli, ale zatial ma ignoruju.
Zdar!
Zdar!
myslíš, že budeš pre ne atraktívny na dvoch kolesách vedla seba?
len sa moc neobzeraj, aby si nespadol na hlavu
No myslim, ze ked bude novy bike, uz budem nosit prilbu