Pekne, a ja som prave v sobotu chcel ist pozriet ten pramen Tople, ale po tom, co som minulu sobotu zmokol (chvilku padali aj male ladove gulicky obalene snehom, fuj!) moje pluca znizili svoju kapacitu na 50% a po kratsom vyjazde som bol rad ze som tam nesiel. Ukaslal by som sa k smrti. Neboli ste tam nahodou?
...v piatok podvečer som šiel od Družby v Bardejovských kúpeľoch, stúpaním cez lúku na hrebeň a napojil som sa na turistický chodník od Zborov. Ale ten spomínaný (Minikin) výhľad na Zborovský hrad som nezaregistroval. Všetko bolo zarastené mladinou do takej výšky, že som ho nevidel. Alebo som ho prehliadol , lebo som sa dosť ponáhľal. Inak to bolo super, dám si to aj opačným smerom a vychutnám si zjazdík po lúke až na cestu do BK.
...bol to rodinný výlet, nebol priestor a čas (u niektorých ani chuť). Ale vrátim sa k tej minulej sobote. Tak isto sme zmokli v tej spomínanej búrke na šľapačke na Maguru. Ja som sa ešte ako-tak stihol vrátiť od Zbojníckej studničky, ale Kubo to potiahol až asi 300m pod vrchol a tam to otočil, bičovaný ľadovcom dostal nad Čerešňou defekt, musel opraviť a totálne premočený a premrznutý sa vrátil domov. Reakcia nedala na seba dlho čakať. Ozvalo sa hrdlo a podozrenie s chrípky. Ale v utorok sme Magure vrátili úder
No na to aby si videl hrad pri jazde v tomto smere musis pozerat vpravo dozadu - teda mozno si to minul. Alebo je tu dalsia moznost, ze si na jedinej krizovatke na hrebeni nesiel tou prostrednou (a najstrmsou cestou - ma to do 100 metrov) ale si isel poza kopec dolava. Miesto vyhladu je na mape v bielom bode v cervenom kruzku teda az ked vyjdes uplne hore a zides za vrcholom asi 100m dole (ta tucna fialovoruzova ciara je zlta turisticka znacka TZT-8786)
V pravom hornom rohu vidno zborovsky hrad.
Belasy kruh nalavo od cerveneho je vyhliadka na hrad z lesnickeho naucneho chodnika.
...šiel som na križovatke strednou cestou do kopca, ponáhľal som sa,tak som pozeral len dopredu a vpravo, dozadu nie, lebo som ani nezastavoval (okrem tlačenia za križovatkou). Ale stále som mal po pravej ruke na tých priesekoch niekoľkometrovú mladinu stromov, že som nevidel dole do doliny ani oproti kopec zborovského hradu. Ale čo, zopakujeme si to a vkľude
Niekedy bolo hrad vidno aj z tych priesekov ale teraz az za vrchom po 100m zjazde. Ostalo tam par starych stromov takze omladina tam nerastie a pomedzi ne to je. copyrightlh5.ggpht.com lh5.ggpht.com
...je to možné, v tom úseku ako popisuješ bola nahádzaná kopa orezaných konárov, tak som prenášal cez ne bajk a nevenoval som sa pohľadom vpravo. Asi mi to tam ušlo. Nevadí, dáme repete, aj tak chcem pokračovať tou cestou na chodník Čierna mláka, minule pre tmu som to už nestihol. Díky
...bingo, našiel som ten výhľad na Zborovský hrad, prinášam dôkaz. Bol presne tam ako som hovoril, že je tam kopa orezaných konárov na ceste. Stačilo sa obzrieť dozadu a bolo to...
...pridám ešte foto našich maličkostí, tie brvná mi pripomenuli maratón v Slovenskom raji, tiež sme tam liezli cez drevené vodorovné rebríky a ***** to šmýkalo...
...už dávnejšie som to chcel dať - skvost drevenej sakrálnej architektúry - kostol sv. Františka z Asisi v Hervartove, zapísaný do kultúrného dedičstva UNESCO. Aj interiér stojí za to.
Bolo mi to povedome (tie dve brvna cez potok) (ano! ved som tam siel vo stvrtok!). Ale to sa da predsa vedla prebrodit!
No a slubene foto pramena Tople.
Samozrejme, ze Mincol sa uz nedal nenavstivit aj ked z mojich poslednych 5 navstev som tam motorizovanu jednotku (motorky a auta) nestretol iba 2 krat - (v case, ked bola zima a 1,5 metra snehu).
Ako pokanie nad mojim vstupom do NPR som ju odbremenil od par litrov odpadu.
...pre dvoch puberťákoch (19 a 46) sú brvná predsa len brvná..
...máš odo mňa metál za odvoz odpadkov, to by neurobil každý...
...o tých motorizovaný jednotkách sa radšej nevyjadrujem, lebo by to niekto musel vymazať zo stránky, ale pred časom Armstrong dal nejaké videjko o tých exotoch z Čergova, plakal som za monitorom, keď som to pozeral, to im nikto nevie dať po "volante"
...inak kadiaľ si sa spustil k tomu prameňu, vyzerá to na mape tak, že on nie je ďaleko od turistického chodníka (modrá a žltá)
Je to 230 m po modrej od smerovnika "Laz" kde sa spaja modra so zltou (smerom od Mincola) a potom od modreho turistickeho chodnika je asi 130m kolmo dole pod tymi stromami na foto.
Cela trasa tu. (cenim si najma cast Livovska Huta - Malcov, ktoru som siel prvy krat a bola zjazdna az na par prudkych padakov ktore som radsej neriskoval)
...pozerám, že tu mám samých susedov. My zo synom štartujeme z D5-ky. Ale ešte som nemal šťastie stretnúť Minikina. Niekedy dávnejšie som ho registroval na Čergove a Magure, keď sa popri mne prehnal ako víchrica, to si človek zapamätá, hlavne ten jeho čierny bajk, ale to som ešte nevedel o koho ide, a moje "postihnutie", myslím tým závislosť na bajku, bolo ešte v plienkach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V pravom hornom rohu vidno zborovsky hrad.
Belasy kruh nalavo od cerveneho je vyhliadka na hrad z lesnickeho naucneho chodnika.
Vidis? Doprava a dozadu sa musis obzriet!
No a slubene foto pramena Tople.
Samozrejme, ze Mincol sa uz nedal nenavstivit aj ked z mojich poslednych 5 navstev som tam motorizovanu jednotku (motorky a auta) nestretol iba 2 krat
Ako pokanie nad mojim vstupom do NPR som ju odbremenil od par litrov odpadu.
Posledny sneh pod Mincolom. (1.5.2009)
...máš odo mňa metál za odvoz odpadkov, to by neurobil každý...
...o tých motorizovaný jednotkách sa radšej nevyjadrujem, lebo by to niekto musel vymazať zo stránky, ale pred časom Armstrong dal nejaké videjko o tých exotoch z Čergova, plakal som za monitorom, keď som to pozeral, to im nikto nevie dať po "volante"
...inak kadiaľ si sa spustil k tomu prameňu, vyzerá to na mape tak, že on nie je ďaleko od turistického chodníka (modrá a žltá)
Cela trasa tu. (cenim si najma cast Livovska Huta - Malcov, ktoru som siel prvy krat a bola zjazdna az na par prudkych padakov ktore som radsej neriskoval)