ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Len neviem, ako dlho sa zdrzim.... ale urcite pridem aspon na par minut....vyznacit priebeh singletracku...
Ak toto cita i Alan, prosim ozvi sa mi po telefone...Dik...
A ostatni, co mate zaujem o brigadu, napiste sem, nech vieme, ake hudobne nastroje so sebou zobrat...
Čakáme sa priamo na konečnej?
ale predpokladam ze az tak aktivni aby sa to cele upratalo nebudete
Dnes sme opat cistili, tentoraz druhy usek, od Napoleonovho kamena smerom na kamenolom. Dlzku neviem odhadnut, ale Alan mal GPS, tak snad da vediet....(odhadom tak 1 km).
Dakujem vsetkym zucastnenim za hrabanie a odhadzovanie haluzi.
Dnesne osadenstvo: Laco (on ale hned odisiel, musel ist
Co sa tyka useku: pekny, rovinaty, jeden koren v ceste, dva kamene kde sa da skocit (daju sa obist), dve miesta rozrite traktormi - bede asi treba motyku doniest...
Prikladam par foto z dneska.
bohuzial, treba to rozjazdit, vyflekovat,....
Po 2 hodinach kosenia sa mi to zdalo viac
ešte by som chcel vyvolať debatu na tému čo s tými porcelánovými izolátormi. pozerali sme na ne a zistili sme, že sú po tri spojené a nedá sa to len tak hodiť do batohu a odniesť (jednak kvoli rozmerom a aj kvoli váhe - má to tak 10kg, možno aj viac) takýchto trojkusov je tam myslím 7... má niekto nejaký nápad, čo s tým (foto 2)?
aha a ešte jedna vec, tie odrezané stromy sú fajn, akurát jeden sa podľa mňa odrezal málo a dosť trčí do cesty. ešte by sa tak meter zišlo spíliť. ale neviem, či sa to nejako podarí, je to dosť hrubý kúsok (foto 3)...
Len by ma zaujímalo čo za prasatá ich tam nechalo keď to buď menili,alebo rušili linku.
to mar tin:pozeral som tie izolátory a je to ako písal triki, sú tam také závlačky, ktoré treba vytlačiť a pekne sa to rozoberie. Chcel som to rozobrať, ale nemal som vhodné náradie, našiel som tam kúsok oceľového lana a skúšal to rozobrať s tým, ale bolo to moc hrubé
Záver: singel je úžasný, niektoré malé úseky sú čiste technické, a veľmi pozdravujem domovskú predajňu, ktorá si dosť uťahovala z malej bikerky, keď si u nich kupovala veľkého fulla. Je fantastický, nemenila by som ho za nič, technické pasáže doslova zhltol a miesta, kde som už vážne myslela, že pôjdem dole bradou, spracoval skvele, v okamihu a bez chyby.
Ešte raz vďaka za nápad a realizáciu, rada prídem pomôcť aj nabudúce.