ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Netreba to rozoberať ani odnášať, ZSE v krátkom čase zabezpečí likvidáciu.
len by som chcel poprosiť týždňových hrabačov, aby zatiaľ nerozhrabali vykosenú časť singla za traktorovými koľajami. chcelo by to singel zamotať medzi stromy, aby bol zaujímavejší a na tom rovnom úseku sa to bude dať ľahko zrealizovať. zatiaľ nie je vyznačené, ktoré stromy by sa mali obchádzať sprava a ktoré zľava, ale určitú ľahko realizovateľnú predstavu sme už s alanom a milanom prediskutovali. preto by som to nechcel zataľ vyhrabať, aby "nepoužitý" kúsok mohol znovu pekne zarásť. moju predstavu som približne nakreslil:
modrou sú tie traktorové koľaje, čierna je aktuálne vykosený úsek, zelená sú stromy (približne), tmavohnedá je stará lesná cesta, svetlohnedá je odpratané drevo z trailu. červenou je návrh nového zatočenia poza dva stromy. je to úsek od traktorových koľají po miesto, kde sa v sobotu skončilo.
samozrejme ak s takýmto návrhom niekto nesúhlasí, nech sa ozve, je tu priestor na diskusiu, trail by mal byť zaujímavý, tak si ho taký môžme spraviť...
Ale paradnu trasu som si dal, kusok greenbiku do kopca, otocka tusim na zltu dole kopcom (pretina singel), polkou singla, nasledne na krizovatke doprava na asfalt, hore asfaltom ako na biely kriz ale opet napojenie na greenbike cize popri odpocivadle doprava hore, z greenbiku odbocka na dalsi singel ktory pretina cestu na kamzik lenze okolo besiedky stocim doprava nadol, na asfaltku po par metroch dolava na turisticku, popod lanovku az k zeleznej. Nie som blavak takze v nazvoch sa neorientujem. Obdobnu kratsiu trasu si davam castejsie, lenze tentoraz to tento novy singlac okorenil, nabuduce snad zvalcujem aj prvu polku
PS: nemohla si ich ešte poslať dokončiť singláč
BTW, kedy sa pokračuje v ďalších úpravách?
chcel som sa iba spýtať, či sa chystá nejaká brigáda na sobotu alebo nedeľu,
rád by som priložil ruku k dielu, bohužiaľ nástroje nemám žiadne...okrem kladiva a kombinačiek