ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Jedna mňamka: http://www.ardesa.com/detalles_rifles.php?wgo=5&wval=98&wbrand=2#
dakujem vsetkym, ktori sa podielali na poslednej brigade na ociste singletracku.
Zajtra by som sa chcel tam ist pozriet, zhruba okolo obeda, potm som pozvany na fazulovicu na Biely kriz...
Co sa tyka tej miernej zmeny singlacu, vyjadrim sa k tomu, az sa na to pozriem... Ja som sa vsak zaviazal mestskym lesom, ze budeme zachovavat trasu byvaleho polovneho chodnika...
Napisem viac zajtra...
Este raz dakujem vsetkym za pomoc ...
vsetky veci poriesime, ked sa vratim z Elby... Dalsi vikend tu nie som, no bolo by fajn, ak by sa zmobilizovala nejaka mensia partia, a skusila s hrablami precistit dalsiu cast od Napoleonoveho kamena, smerom k hustine, aby sme sa k nej co najviac priblizili...
Martin, skus niekomu, kto by siel buduci vikend cistit trail vysvetlit tie obchadzky stromov , co sme spolu vyznacili...
Ja skusim hned dohodnut na dalsi tyzden pilcika, a skusili by sme za jednu brigadu prerazit cez vsetky hustiny a porezat i tie spadnute stromy, pripadne i ten strom, ktory rastie do chodnika...
Dakujem este raz vsetkym, ktori sa podielali tento vikend na vycisteni casti trailu...
Dik
Laco
Nevidel som to miesto o ktorom s Martinom pisete, ale myslim, ze pilit zdravy strom je nezmysel - tak ci tak by zavadzal pen a uz z principu som proti pileniu zdraveho stromu. Ked sa kusok dalej (smerom od Kacina k Zeleznej) bude singlac spestrovat objazdom dvoch stromov aby nebol fadny a neviedol rovno, tak sa to obdobne urcite da vymysliet aj tu (mozno to bude technickejsia tocka, ale urcite sa bude dat). Pojdem to pozriet cez vikend ked budem mat cas a skusim nieco vymysliet.
Inak po nocnej burke zostal spadnuty cez singel jeden strom..este pred prelinanim sa so zltou znackou (nie je hruby..priemer cca 20cm)...ako to vyzera dalej neviem.
no a napadlo ma, ze ci by nebolo dobre spravit/obnovit nejake cesty ktore sa pripajaju na singlac aj za zltou, lebo ked idem z kacina, tak sa napojim az na zltej a neprejdem ten usek za tym... na mape su ruzovou 4cesty, co by tam teoreticky mali byt, sirkou a kvalitou asi uzke a pomale
tak konečne som bol na singli zajazdiť a čo to pomôcť aj ja. Myslím, že ten single nebude mať v okolí BA a možno ani inde páru. Je príjemný plynulý, kľukatý, s miernym spádom a surový povrch, na ktorom to stále "drncá" mi pripomína Malú Fatru. Cestou hore sa fullisti môže sústrediť na kvalitu svojho odpruženého zadku a cestou dole sa to dá riadne rozbehnúť, až nebezpečne.
Foto1&2: V pondelok som sprejazdnil chodník tesne za potokom vo vracáku v strmine, kde treba zosadnúť z biku, lebo tam nie je lávka.
Foto3: Včera som čiastočne spravil obchádzku označeného stromu, treba to tam riadne vyhrabať (nemal som hrable) a vyjazdiť.
Foto4: Na kameni pod mojím ruksakom som sa takmer vytrieskal ako amatér
ta prva panorama foto je ako z krajiny elfov a hobitov..
singel rulez!!