Postupne ako roky plynu tak tym viac sa mi stava ze sa dostavam na ceste na jednu uroven s dvoma oprotiidcimi autami ktore sa predbiehaju. Proste vodici ktory predbiehaju aj ked ma vidia ze idem oproti - FULL IGNORE ME. A vzdy ked sa mi to stane tak si pomyslim ze keby mal po ruke brokovnicu hed by mu napalil do kolies zo dve rany.
A co aj vam sa stava ze byvate na ceste casto "invisible"?
Robia to uplne samozrejme. Pokial nebude policia povinna mat cyklohliadky, ktore by sa dostavali do takychto situacii a riesili to hnani pudom sebazachovy tak dovtedy sa to nezmeni.
Ako ziletkar sa s tymto problemom stretavam v podstate na kazdom vyjazde. A to nevravim o inych bezohladnostiach, ktorych sa na nas dopustaju vodici (tesne obiehanie, nedanie prednosti, agresivita,...). Clovek sa mnozstvom podobnych stretnuti stane obrnenejsi, ale obcas aj mne riadne stisne otvor v zadnej casti tela, ked treba pomaly za krajnicu skakat. Planovanou teoriou bolo nosit v kapse kamen a ten len tak pohodit na celne sklo bezohladneho vodica. Problem je, ze nikomu sa nechce nosit v kapse tazke kamene.
Vcera ma /sundal/ jeden taky blb!! išiel som s Troch brestou na rozhranie karpat:na Biely Kríž, ani neprybrzdil ved načo vet to je len ciklysta!? vyvalal som sa našťastie len v trave Stu brokovnicu ne do gum ale do čela takim Ho....m !!!!!
Jáj, dobre urobil chlapík, čo mi pred časom ukradol žiletku(vtedy sa to ešte volalo galuska). Kúpil som si bike a podobné problémy neriešim. Vyhýbam sa cestám ako čert krížu. V tomto prípade je ústup jediné rozumné riešenie.
A samovražedným cyklistom jazdiacim také úseky ako MT-ZA-PB, resp. ZH-Žarnovica... by som poradil dať si na dres veľký nápis: DARCA ORGÁNOV
akoze ten usek Zarnovica Ziar je uplny des...prednedavnom som isiel z PE do Sklennych Teplic a tento usek som radsej obisiel cez Hodrusu a Bansku Stiavnicu ...este je dobry usek TN-BN-Hradiste-Novaky...a s tym ze pre soferov sme na cestach iba odpad, pripadne neviditelni som uz zmiereny...nebyt nato zvyknuty a pripraveny, uz sem urcite neprispievam...vyriesil som to tak ze sa vyhybam hlavnym tahom a v okoli PE radej vyhladavam cesty smerom na Velke Pole,Novu Banu,Velku Lehotu,Topolcianky,Zarnovicu,Skycov atd...cesty 1.triedy pokial ozaj nemusim su pre mna tabu
Jáj, dobre urobil chlapík, čo mi pred časom ukradol žiletku(vtedy sa to ešte volalo galuska). Kúpil som si bike a podobné problémy neriešim. Vyhýbam sa cestám ako čert krížu. V tomto prípade je ústup jediné rozumné riešenie.
A samovražedným cyklistom jazdiacim také úseky ako MT-ZA-PB, resp. ZH-Žarnovica... by som poradil dať si na dres veľký nápis: DARCA ORGÁNOV
stačí len MT-ZA, cesta smrti, ZA-PB má našťastie viacero slušných variánt.
bezohladni vodici ma uz nestvu, lebo si zvykam...a to, ze mi stiahne ritny otvor (ako giro hovori) sa mi stava len sem-tam-raz za mesiac.
ale pamatam si na jedneho k****a na liazke ktory prefrcal okolo mna tak blizko a rychlo, ze to s bikom dost zatriaslo a ledva ledva ze som sa nespadol...
a k peknych cuklocestam pridam useky napr. NR-ZM a NR-NZ
bezohladni vodici ma uz nestvu, lebo si zvykam...a to, ze mi stiahne ritny otvor (ako giro hovori) sa mi stava len sem-tam-raz za mesiac.
ale pamatam si na jedneho k****a na liazke ktory prefrcal okolo mna tak blizko a rychlo, ze to s bikom dost zatriaslo a ledva ledva ze som sa nespadol...
ZM aj NZ sa daju elegantne obist ... ale hard core je sala, galanta ...
Nieje lepšie XC s MTB.
Kľud tichučko žiadny hluk smrad pískanie gúm trúbenie.
Človek si lepšie vychutná jazdu v prírode.
Bez stresov a keď náhodou sa ocitne na zemi tak len vlastnou chybou.
Cojaviem, po trase ZA-MT jazdim pravidelne a nie je to az take hrozne ako sa zda. Tam je aspon kus miesta za pravym okrajom vozovky. Horsie su tie cesty s rozfajanymi krajnicami alebo bez nich.
Nieje lepšie XC s MTB.
pokial nestretneš pri zjazde oproti štvorkolku s pochybným individuom.
Na margo arogancie vodičov asi nenapíšem nič nové.
V tejto súvislosti som si však spomenul na pár vecí z dávnej minulosti.
Učebné osnovy autoškoly podľa vyhlášky, ktorá platila pred tridsiatimi rokmi zahŕňali aj také veci, ako je správne predbiehanie. "Starí psi" budú vedieť o čom hovorím.
Správne predbiehanie cyklistu bolo také, že odstup mal byť meter plus rýchlosť auta v kilometroch. Čiže pri osemdesiatke temer dva metre. Takejto ohľaduplnosti sa dnes nepochybne nedočkáme. Ono to bude asi všeobecne sa rozmáhajúcou aroganciou medzi ľuďmi. Zamieňame si asertivitu s bezočivosťou. Ale v súvislosti s autoškolami mi napadá ešte jedna vec. Keď som pred tridsiatimi rokmi robil vodičák, mal som tuším šestnásť jázd. Moja kolegyňa ide na skúšky po piatich. Ja viem, že ani dvadsať jázd ešte zo mňa vodiča neurobí, ani nechcem znechutiť "vodičák" dnešným uchádzačom, aj tak sú už dosť drahé, ale určitú vypovedateľnú hodnotu to má.
Čiže sa môžem len pripojiť k hlasom, ktoré volajú po kvalitnejšej práci polície v súvislosti s trestaním arogancie a bezohľadnosti. Prípadne si ticho želať, aby si túto tému prečítal pán minister vnútra.
A keby bol ešte biker.... Hmmmmm.......
Nieje lepšie XC s MTB.
No je to sice na trt, ale aspon ho zdialky pocujes.
Keď stretneš nejaké zviera treba zastaviť a nechať ho kľudne prejsť cez chodník alebo cestu.
Netreba ich stresovať alebo plašiť. V prírode sme len na návšteve oni sú doma.
Čo sa týka 4kolky tú som stretol tento rok iba 1x.
Nieje lepšie XC s MTB.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neprimerane casto...
dva taketo momenty si pamatam vtedy som fakt myslel ze je pomne...
btw tu v UK je to lepsie na jednej strane aut je viacej co je niekedy az na nervy lezuce ale takato vec ze obiehanie nehrozi....
stačí len MT-ZA, cesta smrti, ZA-PB má našťastie viacero slušných variánt.
ZM aj NZ sa daju elegantne obist ... ale hard core je sala, galanta ...
kto by ale trepal po vseljakych dedinkach(tyka sa cesty do ZM)...
a cesta do NZ neviem ako sa da obist. napis mi ss.
sala,galanta to tiez poznam
V tejto súvislosti som si však spomenul na pár vecí z dávnej minulosti.
Učebné osnovy autoškoly podľa vyhlášky, ktorá platila pred tridsiatimi rokmi zahŕňali aj také veci, ako je správne predbiehanie. "Starí psi" budú vedieť o čom hovorím.
Správne predbiehanie cyklistu bolo také, že odstup mal byť meter plus rýchlosť auta v kilometroch. Čiže pri osemdesiatke temer dva metre. Takejto ohľaduplnosti sa dnes nepochybne nedočkáme. Ono to bude asi všeobecne sa rozmáhajúcou aroganciou medzi ľuďmi. Zamieňame si asertivitu s bezočivosťou. Ale v súvislosti s autoškolami mi napadá ešte jedna vec. Keď som pred tridsiatimi rokmi robil vodičák, mal som tuším šestnásť jázd. Moja kolegyňa ide na skúšky po piatich. Ja viem, že ani dvadsať jázd ešte zo mňa vodiča neurobí, ani nechcem znechutiť "vodičák" dnešným uchádzačom, aj tak sú už dosť drahé, ale určitú vypovedateľnú hodnotu to má.
Čiže sa môžem len pripojiť k hlasom, ktoré volajú po kvalitnejšej práci polície v súvislosti s trestaním arogancie a bezohľadnosti. Prípadne si ticho želať, aby si túto tému prečítal pán minister vnútra.
A keby bol ešte biker.... Hmmmmm.......
No je to sice na trt, ale aspon ho zdialky pocujes.
Keď stretneš nejaké zviera treba zastaviť a nechať ho kľudne prejsť cez chodník alebo cestu.
Netreba ich stresovať alebo plašiť. V prírode sme len na návšteve oni sú doma.
Čo sa týka 4kolky tú som stretol tento rok iba 1x.
pred par dnami som zaregistroval ze v jasnej postavili daku zverinu pre freerajd