V lete sme par krat okostovali 12 percentne stupanie, dlzka cca. okolo odhadom 500 metrov, ale stalo to za to. Nech sme hladali ako hladali, nikde sme nenasli informacie o tom, kde je ake stupanie. Vie niekto o niecom kde by sa naslo aspon take 15 percentne stupanie, najlepsie v oblasti Zilinskeho kraja???
Diky.
posledný komentár: 28. 11. 2025 o 1:20
posledný komentár: 14. 11. 2023 o 14:09
posledný komentár: 20. 4. 2020 o 14:03
inak teraz ma napadlo...Zázriva-Oravská Lesná tu este nebola spominana....tiez fajny kopcek, aj ked na biku chodievam vacsinou cez Vychylovku....
...ver tomu, ze sa tam useky s viac ako 12 percentnym stupanim najdu a nebudu len dva
Treba taktiez spomenut ze na slovenske pomery je tam celkom kvalitny asfalt. (zazrivska strana)
Pre svoj hladky povrch, schodovity charakter, uzku sirku vozovky a mnozstvo mierne oblych sikan si tento zjazd vysluzil od Duracera oznacenie "pravy slovensky ziletkovy tobogan". Nadherny vyhlad z vrcholu na MF,VF,NT,CHV a Oravsku maguru len podciarkuje vynimocnost toho exkluzivneho oravskeho kopca asfaltoveho. Novy pristupovy koberec medzi Havranou a Zazrivou z neho s urcitostou robi najvacsiu ziletkovu atrakciu nastavajucich sezon v ramci zilinskeho kraja.
Tákže na kone a ideme panstvo.
Kto mi povie o aku obec sa jedna?
Kto mi povie o aku obec sa jedna?
Hehe vtipálek , nemám prejdenú celú Oravu , tak daj námet , môžme niekedy vyraziť samo ak to časový priestor dovolí nám obom naraz.
Or.Lesná to asi nebude , nie som pri mape.
A spominane prechody su: 1 .Osadka - Pokryvac 2. Osadka - Malatina 3. Osadka - Lucky
Co sa tyka okruhov na Orave a v jej okoli je najkrajsi asi
DK - Osadka - Lucky - Besenova - Lipt. Matiasovce - Ostry vrch - Zuberec - Rohace (Tatliakove pleso) - Podbiel - Or. Podzamok - DK (prevysenie cca. 1800 m)
...no netreba ani zabudnut na oravsko-kysucku kultovu zalezitost:
Zazriva - Or.Lesna - Vychylovka - Lutise - Terchova - Zazriva
Vacsina stupani na trati uz bolo spomenutych v tejto teme!
Cestou dolu do Or.Lesnej začalo popŕchať a keď som prišiel k prvej aut.zastávke už začalo dobre pršať , tak som bol nutený prerušiť moje snaženie po asi 59,6km.
Po výdatnom lejaku som sa asi o pól hoďky pokúsil opäť vyraziť smer Zázrivá , ale opäť začalo liať , tak až do tretice som teda vyrazil ale predtým som ešte zavolal babe , nech po mňa príde do Zázrivej.
Išiel som tade 3 krát , parádička aj napriek mrholeniu a muchám.
Začalo to 1% a skončilo kdesi medzi 6-7%, dolu som zaregistroval viackrát 10%, v Zázrivej som mal 966 nastúpaných metrov , no škoda že som neprekonal prvú tisícku na new 8.0 , keby počko vydržalo , odhadujem to na asi 1400.
No nabudúce , aspoň bude o motív viac
Ahoj, sli ste MTB ci cestaky? Hladam totiz ako sa dostat na Lysu Horu na cestaku ale vyzera to tak, ze iba ist od Frydlantu nad Ostravici na Prazmo, Krasnou a potom uz hore na Lysu Horu ale cele sa to vracia az na Frydlant tou istou trasou co sa mi moc nechce - najradsej by som to aspon trocha zokruhoval kdesi od Ziliny cez Mosty u Jablunkova a vratil sa cez Makov a tak - ak sa da...
ale ešte je tu tá cestička od horárne, tou som ešte nešiel, vyzerá že tade by to mohlo byť ok aj na cesťáku..
vyzera to tak, ze zajtra idem na prieskum :] google maps vrstva na cykloserver.cz ukazuje paradne detaily ako cumim a ta cesta vyzera v pohode takto. hlavne ta spojka od horarne nie je dlha, tak je keby to bol kentus mohlo by to opatrnou jazdou ist. moj Jack si uz cosi uzil tak to nejak hadam dame ;] ak prezijeme a nezabudnem dam report.
dikes