Kto sa chysta?
Ja este neviem, ale ak ano, tak asi na 50tku...
viac info na http://www.1kbm.sk
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 16. 7. 2015 o 16:33
posledný komentár: 10. 12. 2012 o 6:21
P.S aku mapu si pouzil na vytvorenie suboru 80ka.png. Ja nemam take pekne mapy.
Všetky informácie odo mňa však treba brať ako neoficiálne (už tri roky nie som členom organizačného výboru 1kbm), organizátorom iba tak trošku vypomáham s mapami a trasami.
Nastúpaná výška sa zhruba dá napočítať z výškového profilu. (Programy Trackan a podobné to niekedy spočítajú od buka do buka, závisí od zvolenej úrovne vyhladzovania trasy).
Čo sa týka mapy, pozri v tejto sekcii tému Mapy pre OziExplorer a ten podklad tam nájdeš. Dokonca som doň vložil naviac lesné cesty.
Uvažuje sa o predĺžení 80ky na 85ku až 90ku (cez Hýľov príp. Opátku, možno cez Klatovianku). Nejaké návrhy (PLT) aj s profilmi sú v prílohe. Do vyklikaných PLT súborov som vložil aj nadmorskú výšku.
Moje modlitby k maximálnemu zachovaniu strednej trasy boli vypočuté
Práve táto zmena výšľapu k hornej stanici sedačky po červenej je ale podľa mňa dobrá. Zjazdík, ktorým sme sa po minulé roky dostali z červenej TZ na asfaltku je v žalostnom stave a zaváňalo to tam pádmi.
Ď.
Krátka a stredná trasa sú asi definitívne. Dlhá je zatiaľ v 4 variantách.
Ku každej trase je mapka, profil a PLT súbor pre GPS.
VŠETKY VYŠŠIE UVEDENÉ INFORMÁCIE SÚ NEOFICIÁLNE!
EDIT: Inštruktážne video k priebehu trasy (taký malý pokus): http://www.4shared.com/file/107668996/ade4917c/90ka_M2009.html
Je tam ešte jedna malá zmena, cestou na Kojšovku po červenej sa na rozdiel od minulého ročníka ide po červenej až k výstupnej stanici "sedačky" a až odtiaľ zvážnicou cca po vrstevnici na asfaltovú cestu. To platí samozrejme aj pre strednú trať.
Je tam ešte jedna malá zmena, cestou na Kojšovku po červenej sa na rozdiel od minulého ročníka ide po červenej až k výstupnej stanici "sedačky" a až odtiaľ zvážnicou cca po vrstevnici na asfaltovú cestu. To platí samozrejme aj pre strednú trať.
ja som hovoril o kratkej 25
Stredná trasa sa predĺžila na cca 54 km (55ka).
Krátka ostáva taká istá ako tá z minulého roku (25ka).
Oficiálne až na www.1kbm.sk.
pekne trasy, uz sa tesim
povodne som mal v umysle frflat, ze zase zmeny, ale pri pohlade na ponuku len uznanlivo pokyvujem hlavou
ok stane sa ale..
..ešte to zeditujem..
EDIT: ten padák z kojšovky a následný zjazd do opátky zostal v trase?ak áno tak:
''budem vtedy v robote a aj keby som nebol tak taký maratón nemusím.ten zjazd z kojšovky v jarku po kameňoch nech si strčia na maratóne pre širokú verejnosť za klobúk a takisto aj ten následný zjazd do opátky po rozbitej zvážnici plnej dreva a voľných kameňov.na taký maratón nech si pozvú ameňákov a nie širokú verejnosť.takže asi tak.MNE TO ZA ROZBITIE BAJKU NESTOJÍ AJ KEĎ VIEM ŽEBY SOM TO ZVLÁDOL.kvôli nejakému blbému 1.kbm nevyhodím do vzduchu pár euro už iba za štartovné a ďalšie na servis bajku.podľa mňa je to maratón pre 'šaľenych'..príď, rozbi si bike a možno aj seba a dostaneš guláš pivo a možno si ešte zaplatíš aj za pobyt v nemocnici.ďakujem neprosím
môj názor.SO LONG niekedy nabudúce
Je to maratón pre verejnosť, ale ak je tá verejnosť tak verejná, že nezvládne jeden kopec stlačiť dole,je to aj 25ka trať.
Zvážnica na Opátku sa nepáči ani mne, klesá sa tam pekných pár horizontálnych metrov a ja osobne sa budem držať vpravo na kraji, aby ma 200 ľudí predbehlo bez problémov, takže stratená výška (pre mňa) nadarmo...
A čo sa týka rozbíjania biku, tak to je myslím na štýle jazdy a kvalite biku. Som na minulom výjazde Stejovi vravel, že teraz šetrím seba i bike, ale na maratóne iba seba
''budem vtedy v robote a aj keby som nebol tak taký maratón nemusím.ten zjazd z kojšovky v jarku po kameňoch nech si strčia na maratóne pre širokú verejnosť za klobúk a takisto aj ten následný zjazd do opátky po rozbitej zvážnici plnej dreva a voľných kameňov.na taký maratón nech si pozvú ameňákov a nie širokú verejnosť.takže asi tak.MNE TO ZA ROZBITIE BAJKU NESTOJÍ AJ KEĎ VIEM ŽEBY SOM TO ZVLÁDOL.kvôli nejakému ***** 1.kbm nevyhodím do vzduchu pár euro už iba za štartovné a ďalšie na servis bajku.podľa mňa je to maratón pre debilov..príď, rozbi si bike a možno aj seba a dostaneš guláš pivo a možno si ešte zaplatíš aj za pobyt v nemocnici.ďakujem neprosím
co na to povedat?
uz neexistuje KSČ a povinné akcie všetkých obyvateľov pod hrozbou perzekúcií pri neúčasti.
kľudne seď doma.
ináč 45 minutovy polcas na futbale je volovina lebo nevydrzim tak dlho behat
a MMM by sa mal behat v telocvicni kde nefuka a neprsi..........
pred tym ako zacnes pisat si rozmysli co pises, lebo si iba na smiech...........
Možno sa mýlim, ale... bikemaratón je pre aktívne športujúcu verejnosť, ktorá je schopná ohodnotiť svoju výkonnosť a techniku jazdy, podľa toho si vyberie dĺžku trate a zvolí tempo. Ak je niektorý úsek nad sily športujúcej verejnosti, tak to zbehne/vybehne popri biku a teší sa, že na budúci rok to už možno zvládne v sedle.
Náročnejšie zjazdy či výjazdy k maratónom a horskej cyklistike ako takej patria, bez nich by to nebolo ono!
ok stane sa ale..
..ešte to zeditujem..
EDIT: ten padák z kojšovky a následný zjazd do opátky zostal v trase?ak áno tak:
''budem vtedy v robote a aj keby som nebol tak taký maratón nemusím.ten zjazd z kojšovky v jarku po kameňoch nech si strčia na maratóne pre širokú verejnosť za klobúk a takisto aj ten následný zjazd do opátky po rozbitej zvážnici plnej dreva a voľných kameňov.na taký maratón nech si pozvú ameňákov a nie širokú verejnosť.takže asi tak.MNE TO ZA ROZBITIE BAJKU NESTOJÍ AJ KEĎ VIEM ŽEBY SOM TO ZVLÁDOL.kvôli nejakému ***** 1.kbm nevyhodím do vzduchu pár euro už iba za štartovné a ďalšie na servis bajku.podľa mňa je to maratón pre debilov..príď, rozbi si bike a možno aj seba a dostaneš guláš pivo a možno si ešte zaplatíš aj za pobyt v nemocnici.ďakujem neprosím
...toto je uz diagnoza