ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Teraz treba len porobit terenne upravy a postavit mostik cez potok... A samozrejme vyhrabat hrablami cely zvysny usek, ktory este vyhrabany nebol.
Na buducu brigadu bude treba viac rylov, motyk a zisli by sa aj nejake dalsie hrable, zalezi vsak na tom , kolko ludi pride...
Este raz dakujem vsetkym, a tesim sa na stretko na buducej brigade...
P.S: jedna vec je smutna, ze ked to len cisto statisticky zoberiem, tak tu v TN nemame sancu nieco take spravit... pretoze ked v hlavnom meste pride na takuto brigadu 9 ludi tak u nas... nie je tazke si to spocitat
Hneď som sa pustil do toho stromu spadnutého, ktorý treba prekračovať, a na pravé poludnie bolo po ňom. Len som musel použiť veľkú páku a všetky možné končatiny, keď sa začal zalamovať. Aj tie konáre čo viseli zhora som orezal. Takže máme ďalšiu klopku
Trochu som prečistil potok, kde sa bude robiť mostík. No a zoberúc osamotené hrable potom som pokračoval v čistení chodníka na 2 miestach, aj tam kde sa včera robilo. Vývraty sú fajnové, v jednom som sa zapichol ako oštep
TAKŽE HRABLE SÚ UŽ S OSTATNÝM NÁRADÍM NA VRCHOM KONCI SINGLA !!!
Neviem, ci v sobotu, skor sa rysuje brigada na nedelu... Bude treba robit terenne upravy a najma hrabat singletrack, vycistit ho od listia, tak ako sme to robili na zaciatku...
Este dam vediet, ako to bude vyzerat s vikendovou brigadou...
Ja osobne tam este zbehnem i cez tyzden nieco porobit..
k singlu: platí známa zásada: ak nevidíš, čo je za zákrutou, spomaľ tak, aby si mohol bezpečne zastaviť... to, že si sa vysekal je len a len tvoja chyba
a pravda je je to len moja chyba ;-] len vies som bol dost nabudeny priebehom singla a nechcel som spomalovat ;-]
Urcite sa cely singletrack bude vyznacovat, mame to dokonca, ako jednu z poziadaviek povolenia na vytvorenie singletracku od Mestskych lesov. Takisto vyznacime i problematicke miesta singletracku, napriklad i tu zakrutu, kde si sa vyklopil...
Každý, kto ma chuť pomôcť, je vítaný...