zalozil som novu temu 2009, lebo rok 2008 je uz za nami.
A teraz info ku 11. rocniku AUTHOR bikemaratonu Sulovske skaly. Na domovskej stranke podujatia budu do konca tyzdna zverejnene aktualne propozicie a dalsie suvisiace info. Prihlaskovy system spustime cca 16.3.
A teraz jedno vysvetlenie ku 2 startovym vlnam na trase 50 km. Pri mnozstve takmer 600 naraz startujucich bikerov je dost pravdepodobne, ze niekde moze prist ku upchaniu trate. Pre toto a pre nic ine sme pristupili ku rozdeleniu startu na 2 vlny. Prva vlna budu ludia s ambiciou a realnymi schopnostami na umiestnenie na cele vysledkovej listiny. Druha vlna by mali byt ludia, ktori jazdia hlavne kvoli zabave. Kazda vlna bude mat samozrejme svoj cas startu, od ktoreho sa bude pocitat ich celkovy cas, teda ziadne take, ze druha vlna bude mat automaticky + 15 minut ku svojmu casu. Tym, ze v prvej vlne by mali byt hlavne adepti na bednu, tak logicky predpokladame, ze ten co pride do ciela prvy, bude naozaj prvy. Naviac, kym by sa niekto z 2. vlny predral cez celu 1 vlnu, tak je jasne, ze strati dost casu. Logika tiez hovori, ze po case sa obe vlny spoja. Ak sa niekto bude chciet orientovat, s kym vlastne slape, tak moze bikerov identifikovat podla startovnych cisiel. Prva a druha vlna budu mat svoj samostatny interval cisiel.
Takyto system bezi vsade, kde uz startuje vacsi pocet ludi. Cele rozdelenie startu do vln je komplikacia len a len pre nas a verime, ze Vam umozni plynulejsi prejazd trasou 50 km. Dufam, ze som aspon ciastocne objasnil dovody, preco tomu tak bude a verim, ze to bude ku prospechu veci.
Majte sa pekne.
Slavo Strecansky
SCK CYKLO TOUR Sulov
posledný komentár: 7. 9. 2025 o 11:16
a zimu nejak uz vydrtime - sak budeme slapat
sak si po sprche treba obliect teple veci a buchnut chrapuna paleneho
ako vidim, stale nie je pochopena myslienka rozdelenia startu na vlny. Radsej to este raz vysvetlim. Kedze v minulom roku odstartovalo na 50 km naraz 586 ludi, tak vzhladom na charakter trasy, kde su aj technicke useky, single... pri takomto mnozstve ludi dochadza na tychto miestach ku tlacenici a staci, ze jeden clovek zostupi a za nim tlacia vsetci ostatni.....
....Asi kazdy z Vas chape, ze ked by ste startovali hala-bala, nebolo by mozne robit seriozne vysledky.
Snad to uz bude pochopene.
Majte sa pekne a dufajte, ze sa rosnicky opat raz mylia. Tesime sa na Vas v Sulove.
no a k tlacenici nebude dochadzat aj teraz ked dajme tomu cca 20 rychlejsich ludi z druhej vlny dobehne 50 najpomalsich z prvej vlny v blatku a dazdi???? mne nevadi rozdelenie na vlny...a plne ho chapem...avsak co mam skusenosti tak to vzdy bolo na ludoch a nikdy s tym nebol problem (Sela, Salzkamergut, a pod kde je este ovela viac ludi)...myslim si ze medzi bajkermi je zdravy usudok a kazdy vie naco na maratone ide...mna toto cisto odradza od startovania...lebo presne toto sa mi v podstate stalo v Partizanskom kde som zabludil...potom sa vratil na chvost...a nenormalne som sa namakal a vela krat sa iba vozil v zavese...lebo sa predbiehat fakt nedalo...no nic co uz
viac kuk sem - http://www.cyklotour.sk/sk/bikemaraton/trasy/
blatko ani mne tolko nevadi, sa nejako prezije.. ale pokial bude stat cely den od rana tak ako teraz tak to nema vyznam.. akurat si rozbit bike a minimalne prechladnut..
jasne...ved a toto je presne to o com hovorim...podla mna kazdy bajker vie na co na maratony chodi...niekto kto to ide prejst sa nebude trepat do prveho alebo druheho radu...ale su aj taki...tak preco to nenechat na ludi...kto vie ze chce byt v predu tak pride aj na prezentaciu skor atd atd...presne o toto mi ide...ze na co nakazovat a delit ked ludia sa rozdelia sami....nikde som v tom nikdy nevidel problem...
ale tomuto sa nevyhnes prisnym rozdelenim do vln...len to este prehlbis v tom ze po 20 min dobehnu rychli z druhej tych pomalych z prvej a sme tam kde sme nechceli byt...strkanice vzadu bude aj v prvej aj v druhej vlne...
neviem aku mas kondicku, nic v zlom ale si zober ze by ti ktosi vytrvalo zvadzal navela ho predbehnes a este mas pred sebou takych pedesiat no nepotesi
nerozumiem presne tomu co si napisal ale ak to mam chapat tak ze ked niekoho aj predbehnem a mam potom stale 50 pomalych ludi z prvej vlny pred sebou...tak to je presne to preco tam zajtra asi nejdem...