zalozil som novu temu 2009, lebo rok 2008 je uz za nami.
A teraz info ku 11. rocniku AUTHOR bikemaratonu Sulovske skaly. Na domovskej stranke podujatia budu do konca tyzdna zverejnene aktualne propozicie a dalsie suvisiace info. Prihlaskovy system spustime cca 16.3.
A teraz jedno vysvetlenie ku 2 startovym vlnam na trase 50 km. Pri mnozstve takmer 600 naraz startujucich bikerov je dost pravdepodobne, ze niekde moze prist ku upchaniu trate. Pre toto a pre nic ine sme pristupili ku rozdeleniu startu na 2 vlny. Prva vlna budu ludia s ambiciou a realnymi schopnostami na umiestnenie na cele vysledkovej listiny. Druha vlna by mali byt ludia, ktori jazdia hlavne kvoli zabave. Kazda vlna bude mat samozrejme svoj cas startu, od ktoreho sa bude pocitat ich celkovy cas, teda ziadne take, ze druha vlna bude mat automaticky + 15 minut ku svojmu casu. Tym, ze v prvej vlne by mali byt hlavne adepti na bednu, tak logicky predpokladame, ze ten co pride do ciela prvy, bude naozaj prvy. Naviac, kym by sa niekto z 2. vlny predral cez celu 1 vlnu, tak je jasne, ze strati dost casu. Logika tiez hovori, ze po case sa obe vlny spoja. Ak sa niekto bude chciet orientovat, s kym vlastne slape, tak moze bikerov identifikovat podla startovnych cisiel. Prva a druha vlna budu mat svoj samostatny interval cisiel.
Takyto system bezi vsade, kde uz startuje vacsi pocet ludi. Cele rozdelenie startu do vln je komplikacia len a len pre nas a verime, ze Vam umozni plynulejsi prejazd trasou 50 km. Dufam, ze som aspon ciastocne objasnil dovody, preco tomu tak bude a verim, ze to bude ku prospechu veci.
Majte sa pekne.
Slavo Strecansky
SCK CYKLO TOUR Sulov
posledný komentár: 7. 9. 2025 o 11:16
bojovat budem aj tak len so svoju volu a po 60tom.
som prekvapeny ze tato reakcia prisla az teraz...nejde mi o to ze neskoncim 40ty alebo 60ty... minuly rok som koncil 60ty a chodil som na maratony...tento rok koncim do 20 a tiez chodim takze v tom to naozaj nehladaj...ide mi o to ze si nebudem moct ist aspon na 90 % svoje tempo ale budem sa musiet prisposobovat, predbiehat alebo spomalovat a tymto sposobom sa "trapit" a pretek si "neuzijem"...a to ide asi kazdemu...zabavit sa a uzit si to...
ale hlavne neviem preco to nenechaju na ludi...o to mi ide hlavne...
pravdu povediac presne nad tymto este rozmyslam...
ok...beriem...nechcel som aby sa tu tato diskusia zvrhla do detailov...mne na zaciatku naozaj islo len a len o princip a v podstate stale plati to iste...msylim si ze bajkeri su ohladuplni a rozumni v tom na co sa citia (vynimky potvrdzuju pravidlo)...a preto si myslim ze to kludne mohli nechat na ludi...(Sela, Salzkamergut, a podobne "tisicove" preteky)
nech sa dari...
Zdravim,
prva vlna je vyberana podla vykonnosti... Inak by to nemalo vyznam. Nemyslim si, ze na Sele, Salzke atd. sa moze do prvej vlne postavit niekto, kto na to nema vykonnost. Preco Ales Prochazka s casomeracmi kontroloval umiestnenia ludi na poprednych maratonoch v Cechach? Cele to je o tom, ze chceme rozdelit startovne pole na polovicu a kto ma lepsiu vykonnost a ambiciu na bednu tomu patri prva vlna. Ale ako som uz pisal, nema vyznam, aby v jednej vlne islo 100 ludi a v druhej 500.
Slavo
zihadlo, moja rec, aj to bol jeden z dôvodov preco sme prihlasení na 95 km, ano bude to boj sam so sebou, už sa teším ako sa budem sam so sebou rozprávať, keď pride na mna kríza
....vyzera to tak, že sa zase nalepím na joža ako na fatráči, som zvedavý kto z nas a na ktorom kilometri sa utrhne
....no a s búdou na ostrove ste sa pekne rozlúčili...
a s budou som sa lucil do 2 do rana.ani do roboty som nedosiel
Ja som to urobila, ale asi to bolo trošku zbytočné
Noo ako správna žena budeš predsa na štarte pekne vyfintena spolu s bikom,nie?? Ja síce nie som žena,ale zastávam názor,že na štarte treba byť čo najkrajší