Chystám sa na Súľov , ale tu na webe som čítal , že je lepšie ísť zo Žiliny cez Horky a Bitarovú do Ovčiarska a nie po červenej od Strážova. To je také zlé , že to musím obchádzať ? Dajte mi dakto skúsený vedieť.
Išiel som to len smerom do Strážova a aj to nie celé, lebo som stratil značku. Je to dosť prudké, ale dá sa to vyšlapať po lesných cestách, ktoré ale nie sú značené. V hornej časti na vrchu zjazdovky sa potom napojíš na červenú a potom už len kúsok hore a nasleduje zjazd do Ovčiarska. Ale nie je to nejak zaujímavé, lepšie to je ísť cez hradisko do Ovčiarska.
No ja som to dnes struhol trochu na Javorníky:Nesluša-Jakubovský vrch-posledný rozdelovník pred Semetešom-po žltej rozdelovník Kraviarska-Dlhé Pole-asfalt do Žiliny.Ten hrebeň asi Zo 60% zjazdný(ináč blatko)a po žltej do Dlhého Pola moc neodporúčam-ani peši by som to nešiel-teda miestami išiel
Kua kua včera som bol trošku trénovať kopce pod hradiskom , a ked som už odchádzal koli stmievaniu sa , tak cez cestu preslo 7 diviakov z toho 5 mladých, a ja som bol od nich tak asi 50m...
Potom som este stretol slecnu srnkovú , tiež aj ráno v Turci , 4 bocianov , no skrátka riadny zverinec.
No ja som to dnes struhol trochu na Javorníky:Nesluša-Jakubovský vrch-posledný rozdelovník pred Semetešom-po žltej rozdelovník Kraviarska-Dlhé Pole-asfalt do Žiliny.Ten hrebeň asi Zo 60% zjazdný(ináč blatko)a po žltej do Dlhého Pola moc neodporúčam-ani peši by som to nešiel-teda miestami išiel
Tá žltá je už zase rozbitá? Na jar sme tase s Becom šli a bola zjazdná celá. Ale je pravda, že bolo vtedy sucho.
Dnes ako som avizoval výjazd na Martinky cez Polom a z Krížavy dole do Turia, limit o 15:00 doma som prešvihol len o 3 min. takže všetko ok počko krásne, vetrík príjemne chladil...pokecali sme na chate na Martinkách s chalanmi a pokračovali na Krížavu, kde sme ešte kúsok išli s Craobsovou partiou, ktorí chceli ísť po červenej smer Minčol a potom po žltej do Vrútok, tak dúfam, že nepoblúdili
craobsova partia sa nestrati nikde!! aj napriek tomu, ze povodny plan sa menil pocas toho, ako sme minali odbocky povodneho planu, tak sme trafili presne trasu krizava - mincol - vrutky - martin strane no musim uznat, ze pocasie bolo ako vino, lepsie sme si ani zelat nemohli, vyhlad parada (hlavne pre BA crew)
Upozornenie pre všetkých, čo jazdia zvážnicami popod Minčol na turčianskej strane. Na konci zvážnice, ktorá ide popod Prostredný Grúň a končí pri prameni pri asfaltke (viď odrázok), pribudla nová rampa. Je pred potokom za zákrutou a obzrel som si ju aj zvrchu, keď som ponad ňu letel. Chýbalo mi tak 4-5 metrov, aby som úplne zastavil, takže našťastie som cez ňu preletel len zotrvačnosťou a odnieslo si to narazené koleno, natiahnuté triesla a radiace bovdeny, ktoré rozpučilo pri náraze hlavovej rúry o rampu.
Tak to prosím rozšírete medzi ľuďmi, nech sa tam už viac "nelieta".
Zaľahnúť ... to ti ma ani nenapadlo, nebol čas. Jediné, čo mi preletelo hlavou bolo "brzdííí!". Naviac, čo si pamätám, tak takéto rampy bývajú namaľované na bielo-červeno na výstrahu a táto, ak ma pamäť neklame (čo by bolo celkom možné, keďže som bol celkom v šoku), bola taká šedá, čo tiež mohlo mať vplyv na rýchlosť mojej reakcie.
Ono tá rampa je čerstvá "novostavba" - keď som tadiaľ šiel 14.06. s partiou Žilinčanov tak to tam nebolo a teraz ešte neboli zasypané ani diery pri stĺpoch po zabetónovaní.
Inak, keď už som teraz vkľude doma, tak som naozaj rád, že jediné čo išlo do šrotu sú tie bovdeny a nie ja.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
srandicky srandicky...zo stareho pana...
Samozrejme ak mi stihnú vyschnúť tretry.
Potom som este stretol slecnu srnkovú , tiež aj ráno v Turci , 4 bocianov , no skrátka riadny zverinec.
Tá žltá je už zase rozbitá? Na jar sme tase s Becom šli a bola zjazdná celá. Ale je pravda, že bolo vtedy sucho.
craobsova partia sa nestrati nikde!!
Tak to prosím rozšírete medzi ľuďmi, nech sa tam už viac "nelieta".
ale ram nezrastie
Ono tá rampa je čerstvá "novostavba" - keď som tadiaľ šiel 14.06. s partiou Žilinčanov tak to tam nebolo a teraz ešte neboli zasypané ani diery pri stĺpoch po zabetónovaní.
Inak, keď už som teraz vkľude doma, tak som naozaj rád, že jediné čo išlo do šrotu sú tie bovdeny a nie ja.