ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: Predvčerom o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Pretože toto vyzerá byť dosť hlboký "priesmyk".
Pretože toto vyzerá byť dosť hlboký "priesmyk".
Toto je len maly potocik, ktory ledva tecie...
Mestske lesy nam slubili postavit mostik, ale cez roklinu, kde vyska mostika bude cca 3 m...
edit:
trail som si prešiel, odpratal som popadané vetvy, teda hlavne tie väčšie, drobnosti som nechal tak, tie nevadia a vietor ich neskôr odfúkne. upravil som jednu časť trailu, ktorá viedla šikmo po koreňoch, vyhrabal som tam novú stopu, korene sa obchádzajú spodom. spadnutý strom na začiatku trailu by bolo dobré odpíliť motorovou pílou, preto by som sa chcel opýtať, či niekto nemáte takúto možnosť. jo a spodná časť po skončení maratónu vyzerá vcelku dobre, až na pár miest, kde to "pretekári" prepálili s rýchlosťou a zosunuli stopu mimo trail. okrem toho sa na niektorých miestach vytvorilo korýtko, respektíve na spodnej hrane trailu sa vyhrnuli nánosy hliny a lístia. na týchto miestach by bolo potrebné zarovnať hranu trailu, aby sa tam nedržala po daždi voda.
mimochodom niektoré úseky vyzerajú po maratóne naozaj dosť zle. neviem, ako sú maratónci technicky zdatní jazdci, ale podľa mňa nemuseli každý korienok obchádzať a zosunúť tým trail o pol metra nižšie.
Na ten strom bude treba asi motorova pila.... Kde je zhruba miesto, kde je spadnuty ?
laco: ten strom je medzi elektrickým vedením a križovatkou so žltou značkou. súradnice by mali byť 48,2022290° 17,0933709° a ten druhý nalomený je kúsok za ním (smerom k rotunde)
Inak vám z toho spravia dialnicu.
Bola by škoda to nechať zničit pretekmi.
toto asi nemyslis vazne? otestovali singel? testuje sa ked je nieco hotove a testuje sa to adekvatne k ucelu pouzitia a nie ze po traili prejde kopec maratoncov dehonestujucim sposobom a nazvu sa to testovanie, to je ako keby si buchal 5 kilovym kladivom po skle s povedal, ze som ho preveril a odhalil nedostatok, lebo prasklo (nic, co sa nedalo predpokladat aj bez "testu"), bol som pri tom, ked martin sam povedal, ze by bolo lepsie, aby tadial maraton radsej nesiel, ze potrebuje este poriadne sadnut a to nehovorim o druhej casti, ktora je este vo vystavbe, samozrejme ze dotycny pytajuci sa (ja som ho nepoznal) ruku k dielu neprilozil, dalsia vec je ta, ze singletrail nie je urceny na maraton, mozno iba ak v pripade ako pise craobs v zaverecnej casti, kde idu jeden za druhym, ale aj to za predpokladu, ze singlac je dobre sadnuty a nehrozi, ze sa z neho stane miestami "doubletrail"...samozrejme, ze trail ma nedostatky, pokial nie je dokonceny, ved sa na nom stale pracuje a nespominam si, ze by som tam videl co aj len desatinu maratoncov, ako na nom pracuju, davam do pozornosti: http://de.wikipedia.org/wiki/Singletrail a samozrejme podstatna citacia: "...der damit nur Platz für einen Mountainbiker bietet.", imho nie je to na maraton
budovatelia to vedia
btw. ak by nejakeho maratonca tazilo svedomie, zajtra (za predpokladu rozumneho pocasia) ideme na trail pracovat na sprejazdneni usokov, kde su popadane stromy