a ja ze co mi tie biele biky pripominaju :wink: 8)

Prílohy:

cannondales.jpg
cannondales.jpg 463.05 KiB thumb_up0thumb_down

21.07.2009 - 22:52:56
00
...

Prílohy:

police-patrol-bikes.jpg
police-patrol-bikes.jpg 1.18 MiB thumb_up0thumb_down

21.07.2009 - 22:57:14
00
2fradog: nebolo to kapánek OT a trošku vyrývačné? ;)

a vôbec...vediete tu dosť silný offtopic... čo keby ste tu riešili čo tu chalana zaujíma?

k téme:z tých dvoch... asi sa prikláňam k meride... kukni ešte toto:
http://www.sportservis.sk/product/gt-avalanche-20-10231/
http://www.sportservis.sk/product/scott-aspect-50-8564/
http://www.sportservis.sk/product/pells-razzer-comp-lady-woman-6677/
http://www.sportservis.sk/product/trek-4500-wsd-woman-6520/
rieš kvalitu rámu prednejšie...komponenty sa ľahšie menia ako rám
21.07.2009 - 23:00:49
00
a pokiaľ je dievčina vyššia, tak 165+, nebude asi ani treba riešiť ženský rám... Bubu ten babský Pell's... joj pomoooc... v noci nezaspíííím... TÁ FARBA!!!
21.07.2009 - 23:14:46
00
Cross/treking nie je slepá vetva marketingu ani nič také. U nás sa na ňom jazdí menej, ale v iných krajinách je bežný. Chce to trochu tolerancie. Bicyklovanie, to nie je iba naháňanie sa po kopcoch, pre mnohých ľudí je bicyklovanie najmä spôsob dostania sa von, do prírody, bez potreby športovania a naháňania sa. Ak sa pohybuješ v prostredí MTB, tak samozrejme, že cross je ti cudzí, tak isto ako ľuďom, čo robia pohodovú cykloturistiku a bicyklovanie, je cudzie MTB. A nehovoria, že MTB je slepá vetva marketingu.

Moja žena vždy jazdila na MTB a moc ju to nebavilo. Potom si uvedomila, že do terénu chodí minimálne, pretože sa bojí ísť mimo dobrej cesty, tak sme jej kúpili krosovy bicykel a teraz ju bicyklovanie baví oveľa viac, ako predtým. Navyše zistila, že cross je pre ňu oveľa pohodlnejší a pohodovejší.

Miťo, tých 350 EUR nie je veľa, za to nič moc nekúpiš. My sme kúpili nejakú Meridu Crossway, druhú najlacnejšiu, v dámskom vyhotovení, myslím, že to bolo 369 EUR alebo tak nejako a som si vedomý, že skôr či neskôr budem niektoré komponenty meniť. Zatiaľ však najazdených iba pár stoviek kilometrov, ale úplna spokojnosť. Veľa dobrých skúseností máme aj s Trekom radu 7x00 FX, ale neviem, či sa aj ten najlacnejší (7100) dostane pod 350 EUR... Kolegyňa má nejakého Authora, dosť na ňom chodí a je tiež spokojná. Dôležité je kúpiť jej ženský rám, pre baby je to fakt rozdiel a väčšie pohodlie.
21.07.2009 - 23:16:59
00
tuleník... ja viem, tá farba je zlá, ale možno sa babe bude páčiť... nie každý je zaťažený na neutrálne farby...
ja by som sa tiež porozhliadla po tých crossových bikoch... síce to nie je vždy dajaká imidžovka, ale farba nejazdí... ide o pohodlie,či sa mýlim?
ad ženský rám... nie je pravda... pánsky rám mi sedí lepšie ako dámsky a pritom nemám žiadnu mužskú postavu... ide tam skôr o sedlo a podobne prispôsobené veci na ženu,čo zabezpečujú komfort...a to sa dá obmeniť...
21.07.2009 - 23:27:48
00
Nakoniec sme sa rozhodli pre MTB
alebo MERIDA
http://www.merida.sk/prodej/juliet-tfs-300-v-09


Aha, to som si nevšimol, že už si si vybral :-)
Ten Juliet som teraz kúpil dcére, v úplne najlacnejšej verzii, lebo ešte rastie, tak jej to vydrží tak rok-dva, ale mám z neho celkom dobrý dojem. Prešla však na ňom len prvé stovky kilometrov, tak nejaké veľké skúsenosti nemáme. Ale ako píšem - žiadne zásadné nedostatky som na ňom nenašiel :-)
21.07.2009 - 23:29:31
00
2fradog: nebolo to kapánek OT a trošku vyrývačné? ;)

žeby zenska intuicia? :wink: sedi vec, tiez som pozeral ci mu niekto vlasne poradil / "kellys to je srot" neratam/ , ale kedze chcel cross a potom tam mal linky na normal mtb tak som na to hodil lod ... co sa tyka tych bielych tatosov, ta asociacia prisla vtedy ked som uvidel tu fotku na ktorej su oba biky, prve co ma napadlo :arrow: police bikes a nemozem si pomoct ...
21.07.2009 - 23:33:49
00
ad ženský rám... nie je pravda... pánsky rám mi sedí lepšie ako dámsky a pritom nemám žiadnu mužskú postavu... ide tam skôr o sedlo a podobne prispôsobené veci na ženu,čo zabezpečujú komfort...a to sa dá obmeniť...


Bubu, babský rám má inú geometriu (kratší, vzpriamenejší a ešte nejaké ďalšie veci) a na rozdiel od iných prkotín to nie je iba marketing. Ale samozrejme, je na každej babe, aby vedela, aký rám jej sadne. Tiež mám kolegyňu, ktorá teraz kupovala krosový bicykel a kúpila si pánsky rám, ale faktom je, že tie rozdiely tam sú (aj keď možno tebe na tom až tak nezáleží). :-)
21.07.2009 - 23:34:36
00
Jaro to pekne vystihol, nevidime do dievciny co chce jazdit.
Povedzme to tak ked to dievcinu postihne a zacne jazdit poriadne po horach tak je tych 350eu za mtb tiez vyhodeny peniaz pretoze zachvilu sa na nom prinajmensom vsetko pomeni.
Poziadavka znela cross do 350euro.
Bubu je z nas dnes najkonstruktivnejsia.
Ja sa len spytam nerobi este caprnka alebo satka ramy? Nema v ponuke ci uz treking alebo mtb z ocele aj v mensich velkostiach a s pevnou vidlou? Co tak osadit to alfinom nahodit siroke plaste dobre Vcka a rafky. urcite to bude trvanlivejsie odolnejsie a pohodlnejsie.

edit: jak tam pozeram moc toho nenavybera a tiez sa priklanam k juliet ale aj pells je dobre vybaveny a vyzera pekne.
damske ramy maju vacsninou strmsiu sedlovku a kratsi predok. Zalezi od proporcii a postavy.
21.07.2009 - 23:35:44
00
Bubiak ale ty si vysoké stvorenie... a ideálna anatómia cyklistu chlapa je v podstate vysoká baba... to tie vaše dlhé nohy :) preto sa tam ten rozdiel zotiera... a proti tomu Pellsovi nič, však vieš že jeden mám a nie je to len pre vynikajúci pomer cena/výkon, ale sú to dobré stroje aj v nižších reláciách. Len farba mi driape ošišáky.
Jaroh: vzpriamená poloha chrbta je "akože pohodlnejšia" len v tom že si na ňu netreba trochu zvyknúť, ale v dlhodobej perspektíve viac opotrebováva chrbticu. Celkove si myslím že ústrel od ideálnej biomechaniky k nejakému akože pohodliu je aj pre rekre deštruktívny, len tam je istá rezistencia voči tomuto uvedomeniu vyplývajúca z kognitívnej disonancie.
Bubu nie je na tomto fóre výnimka :) Danka, missy a pár ďalších sú čo? Alebo z vysokozdvihových dievčatiek ma napadá Specka :) a keby ste videli čo na HTčku podáva dijckova drahá, padla by vám sánka ako mne. Ja práve pod tlakom takýchto bytostí jsem dalek skresaniu baby na užívateľku crossu.
Keď tu už spomínate Merču Juliet, tak to bol zrovna Dankin prvý horák, ktorý išiel zakrátko do preču a bol substituovaný normálnym mužským rámom, maybe by z hľadiska tejto témy bol zaujímavý Dankin názor na ženské geometrie, myslím, že ona má k tomuto asi najväčšiu kvalifikáciu sa vyjadriť.
stqeno: keď sme prednedávnom riešili Zesťáka (resp. nejaký bike) pre Bubu, boli tu ohlasy, že ako to môžem nežnej jemnej dievčine urobiť, posadiť ju na 12,7 kg 140/140 AM kravu; pri mene Čaprnka sa mi fakt vynorí pred okom nemilosrdne hmotná oceľ, a to je práve to, čo by som pure rekreantke neurobil... inak Čaprnka má nejaký trekingáč stále v ponuke:

http://www.fatriaframes.sk/index.php?pg=produkty&grp=16&menu=18&m1=18&m2=0&m3=0&m4=0

a myslím, že uňho sú nejaké tie modifikácie na želanie možné... len matroš je už Al zliatina.
"urcite to bude trvanlivejsie odolnejsie a pohodlnejsie." - s pevnou vidlou? I když je pravda, že crossové vidly sú kvalitatívny suterén, stále je to lepšie ako akákoľvek pevná vidla... something between by bol karbón:

http://www.suncycle.sk/index2lapierre.php?nazov=CRF&id=71

ten je jakžtakž žehlička, ale na cross za takú cenu? :(
Takže fakt radšej normálnu a maybe po úprave:

http://www.tuning-test.cz/index.php?inputType=article&articleID=0&adresaInclude=nabidka/nabidka09.htm&viewDiscussion=-2#cross

No ale zas sme out of budget... takže to berte ako orientačný a názorový prierez...
22.07.2009 - 00:03:45
00
Nechapeme sa, moja chyba pisem heslovite aby tu neboli siahodlhe litanie.
Problem je ze nevieme co dievca chce a ajek ma ambicie. Rozpocet bo, dany a priznajme si carovat nemozno, definitivne sa priklanam asi k pellsu. A geometriu si musi vyskusat dana osoba, co mozme radit my je ohladne vybavy a odlisnosti geometrii.

Vravim 29na MTB a kvalitna legovana zoslabovana ocel je ideal pre pohodlny a udrzbovo nenarocny trvanlivy bike. Ale nespada to bohuzel do daneho rozpoctu stejne jak zestak. Ktory je mimochom jak som uz napisal paradny dlhozdvihovy xc bajk a obcas mi preblesne myslou napad na jeho zakupenie(ehm na jeho derivat spicy)
22.07.2009 - 00:13:13
00
Tak dúfam že bike sa samozrejme bude kupovať tak že si ich slečna zopár aj vyskúša. Aj keď sa nájdu exoti, schopní bez vyskúšania kúpiť aj bike rádove drahší a potom šaškovať s dlhánskymi predstavcami a vysoko vysunutými sedlovkami s gigantickým setbackom.
Problém ale je že ak babe "jemne nanútim" jeden druh biku, nemusí mať možnosť zistiť (prinajmenšom nie tak ľahko) že vlastne inklinuje k niečomu inému.
Zesťáka sme tu neponúkali, len motivačne ukázali, že existujú aj dievčatká, ktoré jazdia trošku inééé veci (Zesty je cca. 10násobne cenovo inde). Ale to bez XC základu zistiť nejde (v inej téme ma fascinuje chalanisko, čo zaraz vie, že chce jazdiť DH a doteraz videl len BMXku).
22.07.2009 - 00:21:57
00
no a ste si isti ze slecna len na asfaltke bude jazdit? ja som si nedavno kupila meridu mtb
http://www.merida.sk/prodej/juliet-40-v-09
pytali sme sa kamarata, co predava bicykle ci je to dobry vyber, tak vravel ze pre mna urcite...ja vacsinou chodim asfaltky, lesne cesty...vravel ze pokial nerobim zjazdy, tak je to parada bike za tu cenu.
Takze ci by slecna necela nieco take s cim moze v pohode aj do lesa skocit aj sa dobre chodi po asfaltke (bo ma jemnejsi plast)?? Lebo ta merida (alebo ine podobne damske mtb) su presne take...ja som maximalne spokojna s nou
24.07.2009 - 15:26:55
00
ja tu meridu
24.07.2009 - 16:52:59
00
keyboard_arrow_up