Davorin XCM Slovenský raj

18.09.2010
15. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Hrabušice - Podlesok (Slovensko)

Propozície, Reportáže, Foto
Zúčastnených bikerov (29)
CraObsdrotarGreywolfjasopetojfabJožoŠjurajko1975KockaKotolnikBBkubaslegimagic7Maniacmaparmartin81martinko76MaTThomilsumisenooboronkoKuborichardlestevolcthomashko2Tomas2707tritolvankes
Aká trasa je pre mňa vhodná?
jazdím ako šialenec a pri jazde sa kvôli muškám zásadne neusmievam 34% [ 31 ]
som pohodový jazdec a včas dám prednosť okolo idúcemu medveďovi 49% [ 45 ]
som mimozemšťan a v pohode zvládnem trasu ET 16% [ 15 ]
Celkový počet hlasov : 91
myslienka sa mi paci, ale ako aj jfab napisal, niektore veci su napisane zbytocne zlozito a tam kde sa ziada viac informacii tam chybaju.

napr. v oddeleni kategorie napisat "muzi trasa elite" namiesto "muzi elite" ..
taktiez stale nechapem prejazdu trate E.T. ak sa pojde viacero usekov, kde je nevyhnutna pritomnost horskeho vodcu, tak nebudu predsa ti prvy, ktory pridu na hranicu tohto uzemia cakat na tych poslednych povedzme hodinu (ak pojde kazdy svojim tempom). ak to ma byt tak, ze pojdu vsetci spolu, tak je to jasne, nik na nikoho nebude cakat, pojde sa spolocnym tempom a aj vsetky useky s horskym vodcom sa pojdu spolu. z toho ale vyvstava dalsia otazka, kto vlastne moze startovat na tejto trase? aky je limit poctu ucastnikov? nebude takato velka skupina branit pretekarom, ktory pojdu ozajstny pretek na usekoch, ktore budu spolocne? kedze uz je spustene prihlasovanie, myslim, ze by to bolo dobre upresnit. ja napriklad z tychto propozicii neviem kam sa mam prihlasit aj ked sa chcem zucastnit...
registracny poplatok je rovnaky pre vsetky trasy?
29.06.2009 - 14:41:49
00
Mnohe veci sa daju popisat ovela jednoduchsie ako v propoziciach tohto maratonu. Nechapem, kto sa snazil to takto zneprehladnit.


Poprosím, označiť text, prepísať čo sa dá a poslať na xcmaraton@xcmaraton.sk

budeme robiť preklady, tak nám to zjednodušenie možno pomôže

Vďaka vopred :-)
29.06.2009 - 14:47:34
00
Dury skúsme:

dáš web

celkom hore je prihlasovacia lišta - ak si už bol minulého roku, máš meno a heslo, ak nie tak dáš nová registrácia

napíše na aké preteky si prihlásený, lebo náš portál ponúka FREE služby aj pre iné maratóny (nikto zatiaľ nepotreboval...)

dostupné sú momentálne len SINTESI XCM - dáš prihlásiť

už pri výbere kategórií sa jednoduho nemôžeš seknúť - je tam 9 možností z toho 2 nesúťažné

ak máš napr. 41 a chceš ísť ELIT - čiže 2x40 km - je to tam - tak usporiadateľ myslí na tvoje zdravie a jednoducho ti to neumožní "oficiálne" ak dáš predsa ELIT tak Ťa nikto nediskvalifikuje ani nezavrie :-)

systém potom umožní vytlačiť prihlášku a e-mailom zašle účastníkovi informáciu

po úhrade dá správca systému status, ktorý je v zozname prihlásených

no a to je celá veda

čo sa týka E.T. je to novinka, limit je 24 štartujúcich - máme 3 sprievodcov - zatiaľ, myslím, že by sa tam nemali hlásiť vyslovení pretekári, skôr pohodoví jazdci, tak ako je humorne naznačené v ankete

úsek s vodcom je od začiatku zhruba do dvoch tretín, čiže ten úsek by malo ísť 8 ľudí

s p o l u - čiže zhruba spoločne, potom je to už na nich a na počasí ako skončia, a či vôbec ešte pôjdu poslednú slučku na trati

Raj má veľmi členitý terén - keď tu človek zablúdi, tak ho nenájde nikto a to si veľa ľudí nechce pripustiť, fakt je to neskutočne členité, stačí nevhodne zbehnúť a si medzi kamzíkmi

No a na záver - horskí vodcovia dávajú účastníkom zľavu 50% na služby - čiže:

nevieš sa rozhodnúť tak teraz 12.9. zajazdíš pretekársky
vyhráš preteky alebo niečo vyhráš v tombole
v roku 2010 prídeš na predlžený víkend lebo máš voľnú vstupenku do roklín
a dáš aj jednu bike túru do chráneného územia s vodcom lebo máš 50% zľavu
potom ešte skočíš do obchodu, lebo ako účastník maratónu máš 20-40% zľavu

neviem čo ešte máme zabezpečiť :-)

daj
29.06.2009 - 15:17:35
00
Poprosím, označiť text, prepísať čo sa dá a poslať na xcmaraton@xcmaraton.sk

A co tak opisat to zo stranok organizatorov, ktori to uz maju za sebou a nikto sa na nezrozumitelnost nestazoval. Akurat si tam dopisete svoje nazvy trati. A mozno aj s tou registraciou by nebolo zle sa pohrat (zrusit) a nazvat ju uplne normalne - startovne.
Neorganizujem ziadne preteky, iba citam propozie tych, co to robia.
Ale aj pochvalit vas treba. Uvadzate nastupane metre, nie prevysenie.
29.06.2009 - 16:10:07
00
petos, ja som nepisal, ze neviem ako sa prihlasit, ale ze neviem na aku trat sa prihlasit.
podla toho, co si az teraz napisal, tak sa priklanam prave k trase E.T. kedze nemam pretekarske ambicie, ale mam rad dlhe trasy.
ak mi to zdravie a cas dovoli, isto sa zucastnim.

podla mna by nemalo byt cielom organizatorov ponuknut desat bonusovych akcii v cene startrovneho, pretoze to aj tak vyuzije max. 20% , ale spravit kvalitne podujatie na ktore sa ludia radi vratia a taktiez by malo byt jasne ze o co v tomto podujati ide (aby to nevyzeralo ako v pov. bystrici min. rok)
takze ti nebudem davat ziadne tipy co este by ste mali zabezpecit, podla mna je toho uz teraz az az. podla mna staci menej bonusovych veci a radsej poraidne zabezpecene tie zakladne ako parkovanie, prezentacia, znacenie, obcerstvenie, hygiena, zdravotnicke zabezpecenie, vyhlasenie...

drzim palce :)
29.06.2009 - 16:29:38
00
dury, neviem ci si bol minuly rok na tejto akcii, ale trafil si do cierneho. Kvoli zbabranej prezentacii posuvali start pretekov. Snad tohto roku bude vsetko v najlepsom poriadku. Drzim palce.
29.06.2009 - 19:25:32
00
dury, neviem ci si bol minuly rok na tejto akcii, ale trafil si do cierneho. Kvoli zbabranej prezentacii posuvali start pretekov. Snad tohto roku bude vsetko v najlepsom poriadku. Drzim palce.


350 tašiek bolo pripravených deň dopredu, prišlo 10 ľudí, to by ale nebol problém, problém bol na poslednú chvíľu úradníkmi vymyslený podpis, ktorý musel absolvovať každý pretekár no a to hľadanie a podpisovanie spôsobilo čo spôsobilo,

podobne ako bola pripravená wapka a štyri hadice no a zriadenec vytiahol len wapku

podobne ako značky na trati neboli na trati ale v sklade

a čo ešte vytiahneme?

:-) :-) :-)

my sme sa pri organizácii maratónu učili na cudzích chybách, prešli sme dva ročníky série, ale smola, niečo nevyšlo aj nám :-(

takže za pomoci "drotárovcov" ktorí sú HLAVNÝM PARTNEROM PODUJATIA - tento rok dúfam na jednotku :mrgreen:
29.06.2009 - 20:57:46
00
Velmi dobreho hlavneho partnera mate. Ak im (drotarovcom) nebudete branit konat, chyby sa budu hladat tazko.
29.06.2009 - 21:07:01
00
takže za pomoci "drotárovcov" ktorí sú HLAVNÝM PARTNEROM PODUJATIA - tento rok dúfam na jednotku :mrgreen:
Ide nam o rovnaku vec a tou je kvalitny pretek na Spiši. Know - how maju Petos s otcom a mi len prilozime ruku k dielu :wink: A ci to bude na jednotku ? Budme realisti - nebude :D ale jedna minus beriem :wink: vsetkymi desiatimi.
30.06.2009 - 19:50:58
00
začali sme s monitorovaním trate E.T., po sobotňajších lejakoch sú úseky okolo Novoveskej Huty v perfektnom stave, žiadne blato, je to výhoda vápencového podkladu :-)

postupne sa pokúsime predstaviť maximum či už z pohľadu bikera alebo pešieho turistu, ktorý príde do Slovenského raja, takže držte palce

trať bude samozrejme "dolaďovaná" aj na bikemap.net: http://www.bikemap.net/route/185645?124558255161259
20.07.2009 - 08:08:21
00
Tento rok nemam taku kondiciu aby som zvladol 105 km v horskom terene. Radsej po pretekoch vyuzijem vstupenku z minuleho roka a poobzeram si okolie.
20.07.2009 - 08:54:19
00
Začali sme a fotením ET trate, tu sú 2 fotografie z Malej poľany

Prílohy:

mapo1.jpg
mapo1.jpg 315.91 KiB thumb_up0thumb_down

mapo2.jpg
mapo2.jpg 187.27 KiB thumb_up0thumb_down

30.07.2009 - 22:37:27
00
...štartovné tombola klasicky, len s tým, že budú losovaní aj bez prítomnosti - ceny odložené - skrátka nebude sa čakať do 20:00 ako v Zlatej bani na Zuskiho :-)

trosku nefer poznamka, ak mas na mysli rok 2007... vtedy Zusky pomahal mne so zlomenym bajkom dostat sa na prvu obcerstvovacku bez ujmy na zdravy... ale je prava, ze sa na mna mohol vysrat, aby niekto nemusel cakat na tombolu...
30.07.2009 - 23:09:12
00
trosku nefer poznamka, ak mas na mysli rok 2007... vtedy Zusky pomahal mne so zlomenym bajkom dostat sa na prvu obcerstvovacku bez ujmy na zdravy... ale je prava, ze sa na mna mohol vysrat, aby niekto nemusel cakat na tombolu...

nefér poznámky sa nepíšu so smajlíkom,

skutočne nič nebolo mienené proti niekomu a niečomu,

skôr bolo medzi riadkami naznačené, že ľudia, ktorí si prídu vychutnať E.T. neprídu o šancu vyhrať hodnotné ceny - nemám tým na mysli dušu alebo cyklistickú fľašu - viac toho totiž dávame pri prezentácii :-)

V Zlatej bani bola komorná atmosféra a super počasie, takže snáď nikomu nevadilo čakanie a potlesk Ziskimu na záver to potvrdil.

Skôr je pravidlom, že posúvanie vyhodnotenia a tomboly sa stretáva so všeobecnou nespokojnosťou.

Odkladanie cien pre neprítomných bolo snáď len v Banskej Štiavnici - a myslím, že aj s tým má organizátor starosti - ako keby ich nemal dosť :-)

takže ešte raz SORRY
31.07.2009 - 08:22:35
00
...neviem prečo, ale v e-mailovom oznámení o registrácií na maratón je uvádzané iné číslo účtu ako je v udávané v propozíciach. Kde mám vlastne poslať peniaze alebo je to jedno :?:
04.08.2009 - 07:13:57
00
keyboard_arrow_up