ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Musis pockat, kym sa zorganizuju. Ale zrejme buducu sobotu rano na krizovatke pri 2.kamenolome.
po ceste späť som stretol čundrákov cca 40-55r. najprv boli dvaja po pár metroch další traja a na koniec dvaja (jeden postihnutý ... kríval)
pozdravil som, niektorí odzdravili ..... prejdem zákrutu brvno predom nou. zahrešil, odpratal a išiel dalej. Po pár netroch dalšie .... tak som sa otočil a išiel som potichu za nimi ,či sú to oni čo to tam dávajú. Nevidel som nekalú činnosť, ani neviem prečo ma napadla vec sa ich priamo opýtať. Odpoved bola jednoduchá, áno my a my (bikery) tam nemáme čo hladať, nakolko je to lesácka cestička po ktorej chodia už roky a my máme cesty nad a pod kopcom ktoré sú značené. Snažil som sa mu vysvetliť, že prečo ničí cuzdiu robotu ked máme na prestavbu povolenie, ale stale si mlel svoje ("niekto" im ničí búdy ..... ). Srnky nemajú kam utekať, ničíme prírodu ..... a ak mu ukážem papier že je to oficialne tak potom možno zmení názor. Zatial to budú robiť a aj ked pôjdu naspäť tak to budú zapratávať ...
Stratil som tam dobrú polhodinu, ale nikam to neviedlo, tak som sa pobral preč. Niečo som popratal ale potom som už mal značné nervy tak som to nechal iných.
to laco: prosím ťa o urgentné schválenie singláča, aby sme ich mohli legálne nakopať do riti. Teraz som nemohol byť ani nepríjemný aby si nás zle nezaškatulkovali (mal som čo robiť aby som sa ovládol)
ak to bude pokračovať, tak im tu búdu zhodím sám
Búdy im "určite" ničia bikeri, ktorí prefrnknú okolo 20kou a pokračujú ďalej, BTW neviem o nijakej trampskej zablšenej udiarňochlastárni v danej lokalite, ale ani jej existenciou im na nič nevzniká nárok (mimochodom, nie je náhodou taká búda per primam intentionem nezákonná?).
Ak je to tak "ich", tak prečo to bolo zarastené do nepriechodna (hlavne že "tade chodia už roky", čo im tiež nezakladá nárok)? Mám taký pocit, že panstvo zistilo, že už sa tade zasa dá prejsť bez inkasovania 50 kliešťov, a tak si to "idú okupovať" a tým čo sa o to postarali znechucovať. Na prefajčených blchavých prepitých maskáčových holomkov celkom dobrý overtake scenario, asi na úrovni rómskeho "vybývavania". Zrejme to lapli od rovnako vydestilátovaných mozgovní.
Ak by vypady na nas singletrack dalej pokracovali, tak zakrocim legalnou cestou, a buda sa odstrani...
S primitívmi áno
Laci, taká dezinsekčná akcia by im maybe prospela
Dobry napad, asi to spravim po Kellys Green bike Tour. Mozme tam spravit trestnu vypravu...
Čundráci sú len burani nič iné a hlavne tie ich maskáče sú naozaj na pobavenie.
Kackaj:
A kde to bolo, vies mi to presne popisat miesto ? Pripadne do mapky vyznacit ?
Dik
... ako napr. "racionalna" alebo "argumentacia"
chcem podakovat vsetkym, ktori sa dali na tuto narocnu pracu a vyrobili krasny chodnik na bajka.Parkrat som tam uz pojazdil a nalakal aj znamych
stretli sme sa 4, matok, gronkjear, fluider a ja. obzvlášť by som chcel pochváliť maťa, ktorý prišiel peši z koliby (sa divím, že sa ti to chcelo...