No a dole z Chaty pod Chlebom kade? Tam by som šiel, je to tam geniálne.
Raz som tlačil z Vrátnej popod vlek hore do Snilovského sedla. Nedoporučujem to nikomu. Hodina a pol trepania sa hore je fakt únavná, najmä na ruky. Pri ťažšom biku to musí byť čisté šialenstvo. Nohy v tvrdých tretrách tiež dostávajú zabrať. Takže buď opačná strana ako tu bolo spomínané z Trusalovej smer Chata pod Chlebom alebo lanovka, no do nej biky nezoberú, jedine ak by to niekto vybavil. A hlavne pozor na pokuty a náhle zmeny počasia na hrebeni.
presne ako vravis - zmeny pocasia sa nebojim, ale nemam chut strkat tym zelenym zabiakom do gagora eurose ...
vraj by to mali byt nejake chaty .... niekde pri Belej ...
Chaty sa nachádzajú na južnom svahu Kysuckej vrchoviny, nad autokempingom Nižné Kamence, oproti osade Mažgútovia, medzi obcami Belá (3km) a Terchová (3km). Sú vzdialené asi 20km od centra severozápadného Slovenska Žiliny a 5km od centra turistiky Vrátnej doliny, ktorá je súčasťou Národného parku Malá Fatra. K chatám vedie poľná cesta v dĺžke asi 1,5km. (Cesta nieje zjazdná v zimnom období!) Od zástavky SAD je to približne 15 min. pešo.
TIK (Hlinkovo námestie) - ul. Republiky - ul. 1. mája - Veľká okružná - Vojtecha Spanyola - Juraja Fándlyho (s okruhom po Bulvári) - Komenského - Nešporova (pri Bille) - A. Rudnaya (pri Vurale, Hliny) - Centrálna - Obvodová (Solinky) - Tajovského - Vysokoškolákov - okolo parkoviska pri OC Dubeň - Za plavárňou - Cieľ: Plaváreň
Tá Velhora, to sú asi tie chatky, ktoré sú vlastne na druhej strane rieky oproti atc nižné kamence...je to tam strašne nenápadné v tom listnatom lese...
Trasa 5. Cyklojazdy:
TIK (Hlinkovo námestie) - ul. Republiky - ul. 1. mája - Veľká okružná - Vojtecha Spanyola - Juraja Fándlyho (s okruhom po Bulvári) - Komenského - Nešporova (pri Bille) - A. Rudnaya (pri Vurale, Hliny) - Centrálna - Obvodová (Solinky) - Tajovského - Vysokoškolákov - okolo parkoviska pri OC Dubeň - Za plavárňou - Cieľ: Plaváreň
Uz to asi zacalo a kedze kamosovi je to vosk, tak som na to hodil lod aj ja a siel som sa radsej previezt.
Ak by niekto daval ten chodnik pre pesich z Lietavskeho h. smerom na Majer, tak bacha na konci toho lesika "niekto" pozabudol odpratat kusy dreva. Je to cerstvo zrezane, tak mozno to aj coskoro odpracu. Ale pre istotu...
Katko nie z Javorníkov ale z Bekýd Ale Ľadonhoru som ešte tento rok nestihol, naposledy mi pokus prerušil dážď.
My sme dnes v zostave ja, Berco, Sylvatic a Skull prešli kúsok hrebeňa Beskýd. Trasa: Turzovka - Hlinenné - zvážnica, modrá a červená značka až do nejakej osady patriecej do Olešnej a po zvážnici na Veľký polom a po hrebeni na hlavnú cestu smerom do Klokočova - Turzovka
Tak teda pár fotiek z dnešného výjazdu. Možno nejaké lepšie bude mať Skull.
Iceman len si zabudol povedat jednu vetu: "Chlapci ja to uz mam dnes za sebou" (autor Skull - 2 defekty).
Trasa je to naozaj krasna, technické pasaze, single, blatko, machy, mostiky, kamene, korene, nie moc prudke vyjazdy a nastupanych podla mojho primrznuteho tachometra cca 1600m? Rano nesiel, potom naskocil a doma mi padol a vsetko sa mi vymazalo..pocasie bolo celkom fajn, len malo slnka a velke minus mojmu biku, ktory je chory a nik nevie urcit diagnozu..
Katko ved to prave neviem zistit a zatial nik..pri stupaniach na malej a po vcerajsku i strednej pile robi mi to nejaky suchtavy divny zvuk..naboj to nie je, kluky vraj tiez nie, snad niple..servisak mi to premazal vycistil a tajne dufam, ze urcil spravnu diagnozu..ved to poznas, ked ides po terene radsej pocuvas zvuky prirody ako neustale such such..ide to dobre na nervy..uvidim, vyskusam a snad to bude OK..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
opravujem ... inakadial, ak neratam cestu do Snilovskeho od Trusalovej ...
este ma zaraza jedna vec, je to NP ... nie su tam problemy s ochranarmi?
Raz som tlačil z Vrátnej popod vlek hore do Snilovského sedla. Nedoporučujem to nikomu. Hodina a pol trepania sa hore je fakt únavná, najmä na ruky. Pri ťažšom biku to musí byť čisté šialenstvo. Nohy v tvrdých tretrách tiež dostávajú zabrať. Takže buď opačná strana ako tu bolo spomínané z Trusalovej smer Chata pod Chlebom alebo lanovka, no do nej biky nezoberú, jedine ak by to niekto vybavil. A hlavne pozor na pokuty a náhle zmeny počasia na hrebeni.
presne ako vravis - zmeny pocasia sa nebojim, ale nemam chut strkat tym zelenym zabiakom do gagora eurose ...
http://images.google.sk/images?hl=sk&source=hp&q=velhora&safe=images&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
vraj by to mali byt nejake chaty .... niekde pri Belej ...
Chaty sa nachádzajú na južnom svahu Kysuckej vrchoviny, nad autokempingom Nižné Kamence, oproti osade Mažgútovia, medzi obcami Belá (3km) a Terchová (3km). Sú vzdialené asi 20km od centra severozápadného Slovenska Žiliny a 5km od centra turistiky Vrátnej doliny, ktorá je súčasťou Národného parku Malá Fatra. K chatám vedie poľná cesta v dĺžke asi 1,5km. (Cesta nieje zjazdná v zimnom období!) Od zástavky SAD je to približne 15 min. pešo.
ja som to nasiel iba na webe. Inak z Kubikovej chodievam na Lutise do sedla a potom na Vadicov a cez Ostre domov. Velmi pekna trasa.
Uz som aj ja v obraze. Bol som tam na huby, ale moc tam toho nerastlo. Na opacnej strene je to lepsie.
Ak by niekto daval ten chodnik pre pesich z Lietavskeho h. smerom na Majer, tak bacha na konci toho lesika "niekto" pozabudol odpratat kusy dreva. Je to cerstvo zrezane, tak mozno to aj coskoro odpracu. Ale pre istotu...
dúfam, že si to aj niekto všimne keď tu iceman teraz začne sypať panoramata z Javorníkov
My sme dnes v zostave ja, Berco, Sylvatic a Skull prešli kúsok hrebeňa Beskýd. Trasa: Turzovka - Hlinenné - zvážnica, modrá a červená značka až do nejakej osady patriecej do Olešnej a po zvážnici na Veľký polom a po hrebeni na hlavnú cestu smerom do Klokočova - Turzovka
Tak teda pár fotiek z dnešného výjazdu. Možno nejaké lepšie bude mať Skull.
Trasa je to naozaj krasna, technické pasaze, single, blatko, machy, mostiky, kamene, korene, nie moc prudke vyjazdy a nastupanych podla mojho primrznuteho tachometra cca 1600m? Rano nesiel, potom naskocil a doma mi padol a vsetko sa mi vymazalo..pocasie bolo celkom fajn, len malo slnka a velke minus mojmu biku, ktory je chory a nik nevie urcit diagnozu..